Új hozzászólás Aktív témák

  • dracoo25

    csendes tag

    Sziasztok!

    A véleményetek érdekelne. Leírom a a mi sztorinkat.

    Kb. kicsivel több mint 1 éve érkeztünk Angliába azon belül is Birminghambe. Állásajánlatunk nem volt, az otthoni dolgokból épp elegünk volt úgyhogy gondoltok megpróbáljuk az itteni életet-munkát. Szállást ajánlott az egyik barátunk és kb 1 évnyi tartalékunk volt.

    Jómagam építészmérnök/települesmérnök vagyok a menyasszonyom pedig dietetikus/élelmiszerbiztonsági mérnök.

    Jó angollal érkeztünk (gondoltuk), de azért elmentünk itteni nyelviskolába is 2 hónapra, közben elkezdtünk munkát keresni és itt kezdődtek a gondok.

    Kb fél év után tudtunk elhelyezkedni szakmában (már kb annyira a kétségbeesés határán hogy gondoltuk elvállalunk bármit).

    Természetesen egyikünk se talalt munkát a végzettségének megfelelő pozícióban csak alatta technikusként 18ezres éves fizetéssel ami most oké hogy a barátainkkal lakunk nincs kocsink se gyerek.

    Alapozni erre nem lehet, esély nem nagyon van hogy belátható időn belül ez változzon, nem gondolnám hogy megkapnánk magasabb pozíciót a közeljövőben.

    Persze itt kinnt könyebb elérni hogy csak úgy ellegyen az ember mint otthon de nyugodt szívvel családot tervezni nem lehet kb. ennyiből. Én nem tudom akik minimálbérből élnek hogy jönnek ki itt pedig a mi fizunk sem sokkal több.

    Én gázzal hajtott elektromos erőműveket tervezek CAD-ben, nagyon jól hangzó meló csak kb nem vagyunk vele előrébb, mert ha pl gyereket akarnánk kb életben nem jönnénk ki ennyiből.

    Na mind1 ha bárkinek van ötlete, tanácsa szívesen meghallgatom.

    Melóhely váltás nem tudom mennyire jöhet szóba mert ez is kb. 1000 jelentkezés után jött össze amiből voltam 4 interjún de általában nem is válaszoltak vagy csak fejvadászok szívattak.

    Lehet csak más régióba kéne menni országon belül nem tudom.

    Köszi hogy elolvastad!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák