Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • iNfAntRy

    senior tag

    Sziasztok!
    Életemben először úgy döntöttem veszek én is egy okostelefont. Korábban mindig csak sima telefonokat használtam, így az akku idővel nem volt gond. Nyílván mobilarena olvasóként és tapasztalt mobilhasználóként tudtam, hogy az okostelefonok egyik nagy hátránya az akku idő (szinte mindenki erre panaszkodik).
    Amikor terveztem a telefon megvételét nevetve mondtam magamban, semmi gond, az én szokásaimmal tuti kibir egy hetet is az androidos telefon (Samsung Galaxy Chat).

    Hát nem. Ezért írok most nektek. Tényleg ennyire sokat fogyaszt maga az android rendszer?? Én tényleg az a user vagyok aki szinte csak telefonálásra használja a készülékét. Néha a párommal jól esik facebookon pötyögni a telefonnal, de tényleg csak szinte ezek.

    A legelső töltés után 3 napot bírt úgy a telefon, hogy kb 20 percet telefonáltam, ezen kivül mindösszesen 6-7 órát nyomkodtam (facebook, sms, egyéb beállítások).
    Tudom, hogy nem kellene panaszkodnom, mert másnak 1 napokat bír, de az előző telefonomhoz hasonlítom, ami 1000 mAh akkuval rendelkezett, 3" kijelzővel,(S5230) és 1 hétig bírta telefonálással, sms-el, némi fotózással és nyomkodással, szemben a mostani 3", 1200mAh- es telefonnal, amit szinte kevesebbet használtam és csak 3 napig bírta úgy, hogy tényleg keveset volt wifin vagy mobilneten. Megvolt a 2. töltés, nyilván több töltés után jobb lesz az üzemidő. Levettem a kijelzővilágítást 15 secre, kikapcsoltam a billentyüzet világítást, így gondolom valamivel jobb lesz.

    Csak fura volt, hogy ha az 1000mAh akkus telefon 1 hétig bírta, akkor a kisebb felbontású kijelzővel rendelkező telefon, ami 1200mAh hogy bírja sokkal kevesebb napig ugyanolyan, sőt talán moderáltabb felhasználással. Úgy tünik maga az android ennyit fogyaszt. Na mindegy, majd megszokom. :)

    Galaxy Tab 4, Galaxy S20FE

Új hozzászólás Aktív témák