Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    Kedves fórumozók,
    kétségbeesetten keresek megoldást arra a problémára, hogy bármilyen alkalmazást elindíthassak egy külső eszköz fizikai billentyűjének lenyomásával. Ez a külső eszköz lehet egy USB billentyűzet, USB gamepad stb. Például F3-ra induljon el a médialejátszó, F4-re a navigáció és így tovább.
    Ez az első látásra egyszerű feladat csak régi Androidokon volt banális, ott még volt egy Quick launch menüpont a Settings-ben, de ezt feltételezhetően biztonsági meggondolásból kiirtották. A legtöbb button mapper jellegű alkalmazás az Accessibility Service segítségével próbál trükközni, de nálam ez esik, mert az eszköz lelkiismeretesen kiirtja az összes Accessibility service-et újraindításkor (egy autós fejegységről van szó).
    Az egyedüli alkalmazás, amelyik alacsony szinten, gyakorlatilag egy új input method létrehozásával oldja meg a problémát, az az External Keyboard Helper. Ezzel viszont az a gond, hogy az app egyúttal letiltja a virtuális (szoft) billentyűzetet, és nekem arra is szükségem van, mert a külső eszközön valójában csak pár dedikált gomb található, és így akkor sehova nem tudok beírni tetszőleges karakterekből álló szöveget.

    Van valami ötletetek, hogyan tudom megoldani a problémát anélkül, hogy nekiálljak saját input method-t írni (kínlódjon ezzel a Blaha Lujza)? Esetleg van valami trükk arra, hogy a már meglévő External Keyboard Helper-t meggyőzzem, ne tiltsa le az on-screen billentyűzetet? Megpróbáltam felvenni a fejlesztővel is a kapcsolatot, de nem méltatott válaszra.

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák