Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz hokuszpk #56559 üzenetére

    a memsávszél elvileg fontos tényező. Abu legalábbis az alacsony memóriasávszélességre hivatkozva jelentette ki, hogy az RDNA2 nem annyira jó bányászni.Persze a nem annyira jó nem azt jelenti, hogy nem jó.

    Jelen esetben a 6600XT és 6600 között lehet, hogy nem lesz sávszélességkülönbség, ezért közel ugyanolyan jól bányászat.

    Egyébként ez nyilván algoritmustól is függ.
    Threadripperrel lehetett Monerot bányászni.
    Kiváncsi vagyok, hogy a
    - v-cache (Zen3D)
    - AVX512 (Zen4)
    mit dob majd ezen.

    Egyébként a lehetőségek határtalanok. Végtelen sok kriptovalutát lehet létrehozni, amelyek között biztos lehet végtelen sok olyat is, amit CPU-val (is) praktikus. Llátod, nemrég megszületett a Chia, amihez döntően tárhely kell.

    Sokan ringathatják magukat abba a hitbe, hogy hát semmi gond, majd akkor a játékot megoldják apuval, ha nem lehet dGPU-t kapni értelmes áron. Majd az AMD/NV/Intel bedob egy bigAPU-t, a bányászok meg bekaphatják.

    Én tartok tőle, hogy ha léteznének olyan apu-k, amik a belépőszintű dGPU-k kiváltását célozzák és meg is oldják, nem csak prüntyögnek, mint a jelenlegiek, akkor azok is áldozatául esnének a bányászatnak. Jójó, lehet, hogy nem annyira hatékony, mint egy CMP 170HX, de elketyeg és biztosan jobban megéri a bányásznak, drágábban, mint a casual gamernek.
    Nagyobb macera, mert nem lehet kártyaként rackbe tenni, de ki mondja, hogy ne lehetne megoldani? 75W-os APU compute stickek PCIE slotokba. Ez nem spanyol viasz, hisz az intel oldaláról már létezik ilyesmi.

    Ki tudja? Lehet, hogy a PS5-ből és XSX-ből is azért van hiány, mert kéz alatt adják el. Nagyobb macera, de ha megéri...

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák