Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz tom_tol #43206 üzenetére

    Egyrészt tök mindegy, hogy mit ír ki a szoftver. A Navi 10 előtt egyetlen GPU sem olvasta ezt ki pontosan. Másrészt egyetlen korábbi GPU sem alkalmazott finomszemcsés órajel-szabályozást.

    Ha 110 fok a limit és 70 fokon jár az adott GPU, akkor ugye sosem éri el a hőmérsékletre vonatkozó limitet, tehát a power limit határozza majd meg az órajelet, viszont így az órajel nem fog le-föl ingadozni, amit nem követ majd a feszültség ingadozása sem, tehát egy 70 fokon működő GPU magasabb átlagfeszültségen működik, mint egy 110 fokon. De ha mondjuk a BIOS-ban 70 fokra rakják a limitet, akkor ugyanúgy fog működni, mint a Navi 10 110 fokon.

    (#43207) Raggie: A fizikának ehhez kevés köze van. Az AMD azzal nyer hatékonyságot, hogy az órajelet visszaveszi a hardver, és akkor feszültséget csökkenthet, tehát a referencia a normál működése alatt, ha az alkalmazás eléri a 110 fokos limitet, akkor alacsonyabb átlagos feszültségen működik, mint egy custom, ahol a power limit az órajel konstansabban van tartva, tehát a feszültség sem csökken vissza pillanatokra.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák