Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #40720 üzenetére

    Nem szoktam benchmarkolni. Frame-eket mentek ki, és azokat visszatöltöm profilozóban. A sebességet csak megmondtam, mert átlagoltam a kimentett kilenc frame-et. Ennek sok előnye van, mert nem arra vagyok kíváncsi, hogy a játék mit tud benchmarkban. Azt majd a tesztben megnézzük. Az érdekel, hogy pár kiválasztott frame hogyan fut le a GPU-kon. Így kiszűrhetők a limitek, mert például egy benchmarkon csak az fps-eket látod, de engem az érdekel, hogy konkrétan mik a timing és occupancy adatok. Ha ezek az egyik gyártón nem túl jók, akkor fel se vesszük a játékot a tesztcsomagba. Úgy felesleges tesztelni, hogy a GPU fele valami hiba miatt nem dolgozik. A korábbi driverrel simán nem vettük volna fel a World War Z-t, mert volt egy frame GeForce-on, amely azt mutatta, hogy a GPU egyszerűen malmozik a számítási idő nagy részében. Ezen sokat javított az új driver.

    Egyébként itt az egy frame nem hangzik problémának, de valójában az, mert a probléma a jelenetből adódik, tehát ha egy frame-ben a timing és occupancy nem megfelelő egy hardveren (driver vagy program miatt, mindegy), akkor az az egész jelenetben rossz lesz, vagyis én igaz, hogy csak egy frame-et vizsgálok, de a tesztben abból lesz vagy 2000 rossz frame.

    (#40722) b. : Más játék nem nagyon van az subgroup shaderek tesztelésére. Ha lesz, berakjuk azt is. Mint írtam, a No Man's Sky használni fogja.

    Itt vannak a kártyák, csak állandóan van valami teszt, amit időre kell megírni. Így nehéz haladni. Múlt évben lett volna rá egy csomó időnk, ha küldenek hamarabb hardvereket, akkor nem lenne ebből probléma. :)

    Attól függ, hogy mikor kapunk hardvert. Ha hamar, akkor elég gyorsan van teszt. Ha fél évig nem fontos a gyártónak, hogy csináljunk tesztet, akkor ott már nehéz az előre letervezett szervezést átalakítani, hogy legyen rá idő.

    Szerk.: Pedig a teszthardver alapvetően a gyártón múlik. Ők döntik el, hogy a régiókba szánt hardverek kiknél landolnak. Ha tudnád mennyi GeForce jött a teljes régióba influenszereknek... :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák