Új hozzászólás Aktív témák

  • Envo_

    aktív tag

    válasz velizare #40560 üzenetére

    ha a játékban 7es pinged van, a többieknek pedig 20, az már ténylegesen érezhető, és igen, az ips U2212HM után váltva egy 1ms 144hz-es tn-re mágikusan jobban játszottam csak a monitornak köszönhetően. De ezt csak és kizárólag az értheti, aki került hasonló szituációban, mert ha sose próbálod a határokat feszegetni és a papír fölött ülsz számolgatva, hogy "hát az tuti nem számít", az egy fals kép.

    Ismered azt a sztorit, amikor Ayrton Senna az mondta egy nagydíj során, hogy azért ment bele az egyik falba, mert a fal tegnaphoz képest elmozdult? Mindenki kiröhögte, hogy ez hülye, hát a fal hogy mozdult volna el? A nagydíj után megvizsgálták a falat, és kiderült, hogy a fal az eredeti helyéhez képest 5 millimétert el volt mozdulva befelé. Aki az utolsó millimétereket feszegeti, vagy éppen utolsó milliszekundumokat, annak van annyi tapasztalata, és kifiomult érzéke azon dolog iránt, hogy több dolgot észrevesz mint egy átlag ember.
    (Forrás)

    Kifejezetten érezhetőek ezek az apróságok, mert ha minden tényezőből csak 3ms hátrányod is keletkezik, akkor 5 tényezőnél már 15ms hátrányod van. 3ms levágásán is múlhat a dolog, mert ha minden egyes dolognál megengedünk ennyit, a végén hatalmas szám jön ki.

    Igen, nagyon is számít a monitor 4ms késleltetése. és a tény hogy több mint kétszeres a Hz :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák