Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Horka_
aktív tag
Hjajj. Jópár órát beletoltam a finomhangolásba. Hmmm. Óvatosan fogalmazva is csak annyit állíthatok, hogy a deszkagyárosok nincsenek a helyzet magaslatán. A BIOS-ok nagyon problémásak. Gyártótól függetlenül, alapon mennek a procik, ez ok. A tuning már problémásabb. Nem csak az új ryzen arch. miatt (ccx, pstates), de az alaplapok memóriakezelése sincs a csúcson. A BIOS egy marha komplikált programcsomag. Jelenleg én nem javasolnám a beállítások buherálgatását. A tuningot probáljátok szoftveresen (pl. zenstates - 0.2.2 a legújabb verzió, de utánna kell nézni milyen lapokon megy). A memória tuningjánál a BIOS-t nem tudtam kikerülni. Nekem ez jött be. Így 1.375V, 60 fok, 4.025 ghz. Energiagazdálkodás megmaradt (p0-1-2). Memó 1.38V, 3466mhz, 14-14-14-36.
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
_Horka_
aktív tag
válasz _Horka_ #9552 üzenetére
Majd elfelejtettem. A BIOS buherálgatása érdekes "eredményeket" hozott. Ventillátorszabályzás összeomlása, stabilitás gondok, érthetetlen "jelenségek" (pl. 2.2 ghz beragadása)... sorolhatnám. Nagyon úgy tűnik, hogy képes a deszka saját magával összeakadni, ha cibálgatom.
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
HavocS
senior tag
Stabil az, de a 2933-hoz pofátlanul magas feszkók kellettek, úgyhogy meh. Cinebenchben 2.3% plusz pontszám miatt nekem nem éri meg megfőzni a SoC-t meg a RAM-okat 1.38V-on. 2666-on betonstabil az első BIOS óta, 0.95V SoC feszkóval és 1.32V RAM fesszel. A többi már inkább csak a kisördög hogy hú de jó lenne, de őszintén különbséget se nagyon láttam.
-
GFerr56
aktív tag
válasz Apucy01 #9534 üzenetére
Hay!
Egyáltalán nem hiszek bennük, mármint összevetéseknél (különösen), mivel-tisztelet a kivételnek-nem elfogulatlanok. A feltett videó csak példa volt, főleg arra, hogy mennyire csúszik az egész, és aki nem ért hozzá (nem mintha én annyira vágnám), azt könnyen félrevezetheti. Konkrétan ennél a példánál:az a 20-25% plusz, az pont a negyedével több mag/szál, illetve a memóriakezelés (4 csatorna vs. 2) hozadéka. Mindez csak a procik árára kivetítve több, mint kétszeres áreltéréssel. Fair akkor lenne az összevetés, ha majd a ThreadRipper 10/20-al vetik össze (gyanítom, hogy ott is jelentős lesz az áreltérés...ehhez ragaszkodik-vagy kell ragaszkodnia- i-nek...ők tudják).Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
hokuszpk
nagyúr
válasz pitiless #9535 üzenetére
7KTA -ra nememlexem, hogy lett volna nekem, igy arrol nem tudok nyilatkozni.
viszont en pl. az abitokkal szivtam sokat, kezdve az akkoriban istenitett bh6 -al.
vegen kidobtam a turoba ( elajandekoztam ) es vettem egy asus p2b -t, es bekoszontott a nyugalom.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
komi77
senior tag
válasz hokuszpk #9560 üzenetére
Te jó ég Abit Bh6. Asszem azon még szlotos proci illesztő volt. Nekem ilyen volt az első Abit-om. Speciel én nem szívtam vele, de alap dolgokon kívül nem is használtam semmire. Bár a cd írás akkoriban nagyon menőnek számított (1x-es sebességen ).
Szegény ember kézzel nőz.
-
360xbox360
tag
Pls rakjátok off topicba, ami nem a ryzenhez kapcsolódik
-
zozyk
addikt
A tegnap frankón 3200on hasító ramok ma már nem akarnak menni,csak 2933on. Ki érti ezt?
Illetve fix 3600 helyett megint ugrál 3700-4100 között a proci....Na,gyerünk beta bios,hátha segít.
-
Molyzsa
aktív tag
Erre csak azt tudom mondani, hogy amíg a direkt ryzen-re optimalizált G.Skill FlareX F4-3200C14D-16GFX RAM-om sem hajlandó stabilan menni 3200-őn, addig ne csodálkozz.
Azt olvastam a G.Skill támogatási oldalán, hogy nem is mindegy milyen a proci, ugyanis a Ryzen7-re "garantált" a névleges működés, feltéve ha a lap is benne van a RAM QVL listájában.
Az enyém benne van, de csak Ryzen5 a proci.
Megy 3200-ön de fagy a win. Lehet ha adnék neki + feszt javulna, de mivel a 2933 se rossz, így még várok, hátha Bios szinten történik javulás...o.O..
-
funik
csendes újonc
válasz Sgt. Chris #9501 üzenetére
Helló.
Nálam van egy úgynevezett EZ tuning wizard rész,ott van még 3 profil energiagazdálkodásra/teljesítményre.De hogy ismételjem magam,nem tudom,hogy ennek van-e köze hozzá.
(#9511) Leon77
Nem nagyon foglalkoztat a dolog jelenleg,plusz különösebben nem is értek a dologhoz,D.O.C.P. 3000-es alapbeállítással új biossal nem bootol,2666 eddig a legtöbb amit kihoztam CL14-en, 1,2 V mellett.De Több embernek sikerült már ebből a ramból jóval többet kihozni.Nekem 5.30-as verzió van,elvileg 5.39-es jobban megy.
Lapon benyomtam a TPU II beállítást,az által 3750 MHz-n megy a proci. Nekem bőven megfelel így. -
Sir81
aktív tag
Van itt egyáltalán valaki akinek egy ryzen 5 1600 megy tuningba 3200-as ramokkal?
-
Televan74
nagyúr
Tegnap azt hittem te szerencsésebb vagy a 1600X miatt,de akkor mégsem.
Mondjuk én már feladtam,marad 2933 -on. Ez van.De nekem legalább nem ugrál a CPU órajelene.3800Mhz -t stabilan tartja a 1600 -as.
Lehet nem is alaplap kérdés,hanem inkább a processzorba levő IMC kérdése a dolog.Lehet itt akármilyen AGESA verzió, ez akkor sem tud többet.Azért megnéznék egy Samsung B-die -os csomagot,de azért a +267Mhz -ért nincs kedvem többet költeni rá.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Tengo
aktív tag
Ilyen 3 naponta nem indul fajta problémák nem lesznek, ami sok fejtörést tud okozni az a ram, de az is csak akkor ha élre akarod járatni, mint mondtam 2666 ig problémamentes és sokszor a 2933 is pöccre megy. Az energiagazdálkodás OC alatt is visszanyerhető ahogy írtam, az nvme ssd-ről meg csak a saját példányomról tudok nyilatkozni, ami pontosan úgy teljesít mint egy inteles gépben.
De ez nem a piac leggyorsabb nvme ssd-je.
[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
-
Tengo
aktív tag
Van valakinek itt egy gyorsabb Inteles vagy Samsung Pro NVME SSD-je? Jó lenne látni pár tesztet, hogy hogy teljesít a vezérlő.
-
nyul105
senior tag
válasz _Horka_ #9573 üzenetére
nekem nincs fent ryzen master, nem kellett bios resetelni, csak visszaraknom auto-ra a feszültséget. Manuál feszültség bugos sajnos.
Szerencsére eddig 3750-en megy 1,256V-tal (ezt adja az auto, ugrál 0.8 és 1.25 között).cpu 42 fokos idle, nekem ez tűnik magasnak kicsit. Többiek?
-
pipo112
őstag
nálam is auton van a fesz de nem veszi vissza így se 1.254v-al megy 3,7ghz idle 35 fok a proci meg most is netezés közben , ami érdekes nálam az alaplapi hő a magas winben 43C biosban meg 34
elnézve az aidás képeket a ramokról 2933 és 3200mhz között nincs difi a késleltetés nálam 83.2ns csak mivel nekem triál van nem ír mindent full verziót meg nem találtam esetleg valakinek itt van akkor és dobna rá 1 linket leszedném azt dobnék képetAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
xuser
tag
ti mivel nézitek a cpu vcore-t? cpu-z úgylátom nem ad releváns infot
-
Okami68
csendes tag
válasz Cronerator #9540 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gondolataidat!
Jelenlegi gépem 2010-es évjáratú, ebben az évben érzem, hogy már nagyon kevés ahhoz, amire használnám. Ezért lesz új vas, és ezért igyekszem ismét 5-7 évre tervezni.
Többször leírtam már, hogy 180k a keret. Erre hoztam össze többek segítségével azt a formációt, amit legutóbb írtam.
Ebbe nem fér bele egy Ryzen 5 1600, mert 10k plusz kiadást jelent.
A Gigabyte rx460-as szériája fér bele a keretbe, mert a 4GB-os vga már 45k (ez a legkedvezőbb árfekvésű).
Ez az 1600-ás procival már 25k többletet jelentene, de a processzor is túl sok, nemhogy ez.
NEM MEGY.
Napokon belül az ötödik X közvetlen közelébe érek, az életemben már régen nem a PC a legfontosabb szegmens, és nem jöhet szóba semmilyen koplalás, mert ebben az esetben pár ember még éhezni fog mellettem...szóval, ez nem opció.
180k. Ez a határ, és bármi történik - naprobbanás, idegen lények inváziója, vagy egy új Sith Lord felbukkanása - akkor is 180k a határ.
Ez az oka annak, hogy csak jövőre lesz a gépben SSD, és nem most.
Hidd el, eszembe sem jutna Ryzen 5-ös szériát venni, ha legalább az egyik mellényzsebemben ott lapulna pár százezer forint, nyomban a Ryzen 7-esek lennének a célpontok.
Gyanítom, hogy nem én vagyok az egyedüli ezzel.A lényeg, hogy a 180 ezerből kell kihoznom a lehető legjobb összeállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Jaja, egy összefoglaló már nagyon kéne ennek a topicnak. Amúgy az 1700X jobban házható, mint a sima 1700?
RAM beállításokhoz amúgy itt tudod feltölteni a te paramétereidet is és ott van egy link a táblázatos formához is, hátha segít valamit: Ryzen Max RAM frekik.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
pipo112
őstag
válasz MiklosSaS #9597 üzenetére
Nekem is még finomítani kell.
Msi fórumon szóba került lehet sok esetben a proci imcje gyenge ezért nem lehet a ramot feljebb vinni ,én is várok egy újjabb biost hátha azzal megy majd .
ami fura asus x370es lapnál az aida írja hogy agesa 1.6 az enyémnél 1.4a ír itt feljebb az egyik linket néztemAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz pipo112 #9598 üzenetére
Remelem jon hozza hamar.
Egy masik idegesito anomalia, minden franko, processzor 35 fok alatt, es az alaplap ugy gondolja hogy itt az ido fullba kapcsolni a ventiket pedig 800 alatt kellene hogy menjenek. Kepzel el milyen franko amikor a radiatoron levo 3 venti elkezd 3000-en uvolteni....
Banom mint a kutya hogy nem Asrock lett belole...ez a lap egy fos. BUG, egyetlen egy BIOS...~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Omli85
őstag
válasz MiklosSaS #9599 üzenetére
A ventilátor fordulatokat alapértelmezetten a CPU szenzor alapján vezérli. Na most mivel az ugrál össze vissza így össze vissza kapcsolgatja a ventiket. Ellenben van 2 dedikált temp senzor csati a lapon illetve van egy harmadik is én erre kötöttem egy szenzort ami a víz hőmérsékletét figyeli és eszerint vezérlem az összes radi ventit így már nem kapcsolgatja össze vissza és lehet normális profilt állítani a biosban. Windowsos szoftveres megoldást én kukáztam ahogy az AM3 széria esetén is itt is csak gond van az AISuite csodával szal kukáztam a francba.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest