Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz BeZol #24713 üzenetére

    Én csak azért hitetlenkedek az állításaid kapcsán, mert nálam egy Ryzen 5 1600X már stabilan megy 4GHz-en, nem támogatott 3200MHz-es RAM-okkal, egy 22 ezer forintos alaplapban.

    És a GTX 970-em (@1525/7800MHz) nagyon jó teljesítményt produkál a játékaimban, tökéletesen futnak a régi DX9-es játékaim is... mindezt Linuxon*.

    *: Értsd: elvileg elég komoly overhead van Windowshoz képest, igaz a DX9 már natív sebességet produkál.

    Aláírom, hogy az én RAM-jaim is csak 2800MHz-en mentek a gyári értékek helyett, de pár BIOS-szal később már nincs probléma.

    Az is igaz, hogy nekem több soron is szerencsém volt: elég sok játékom értékeli a sok szálat, pl. Civilizationben érezhetően sokkal gyorsabbak lettek a körváltások, Cities:Skylines-ban pedig hatalmasat ugrott a játék egyenletessége és a szimuláció sebessége.

    Ez is csak azt bizonyítja, hogy ugyan minden tud kalapács lenni, ha nagyon akarod, de azért célszerűbb egy kalapácsot használni. Vagyis a feladathoz veszünk hardvert.

    (#24726) BullKoxa
    Nekem sem hiányzik a kékség, de lehet vissza kell váltsak: költözés miatt jó lenne összevonni az asztali gépemet a munkalaptoppal, és a nekem megfelelő notikban mind Intel van.
    Nagyon kis helyre költözünk, utána meg záros határidőn belül megint költözni fogunk, jó lenne, ha kicsit mobilabbak lennének és kevesebb helyet igényelnének a kütyüim.

    Van most nálam egy Zbook 15 meg egy Precision 7510, még nem tudom, marad-e valamelyik, és ha igen, akkor melyik, bár most Precision felé hajlok...

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák