Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    válasz NdrewSunix #7683 üzenetére

    A youtube videó közelebb lehet a valósághoz, mint a linkelt Anandtech teszt, ami nagyon az IGP korlátaira fókuszál. Ahogy így írod, a tuning befolyásolhat, bár gondolom a Renoir mehetne gyorsabb RAM-mal is (ha a Matisse-től jön a memvezérlő vagy esetleg újabb), mint 3200MHz, a Picasso-nál már nehezebb ügy az ilyesmi, de lehet tévedek.

    Nyilván nem játékra gondoltam, bár játékok esetében is megérezné, ha az árak normalizálásával venne egy erős VGA-t, ebben az esetben cserélhetné újra a procit valami bikábbra.

    Userbenchmark féle oldalakra nem alapoznék. Egy szálon érdemi difi van a 3600 és a 3400G között (több szálon meg alázás ugye), ez a rendszer pattogósságában érezhető, meg a régi játékokban, amik kevés szálat használnak. (StarCraft II pl csak két magot terhel, ha jól tudom)

    Jó erős kártyával érdemi különbség is van köztük, 1440p mérés RTX 2080Ti-vel.

    Azt nem állítom, hogy nagy a különbség a hétköznapokban, de a gyorsabbhoz elég könnyű hozzászokni, utána egy kis lassulás is érződik.

    innen

    #7684 Fred23
    Ebben nincs vita, játék és beállítás függő, hogy melyik az erősebb, tehát kb kijelenthető, hogy nem erősebb a 3400G, mint a 4650G. Sajnos elég kevés a desktop Renoir mérés, jó lenne pár tesztet végignyálazni, az Ananadé pl tragédia az IGP gyilkos és a procigyilkos beállítások tesztelésével, miközben a real world teljesítmény nem jön át. Tomiéknál is van teszt, de abban csak a 4750G szerepel a 4000G szériából. :)
    A linken úgy látom a legmagasabb pontszámokat a 4650G hozza. Ez a 3DMark Night Ride direkt ilyen IGP mérésre van? Lehet beszerzem akkor én is, s jelentkezek 2400G minden alapon, RAM 2*8 2933MHz. :)

    (most nézem jó drága az alap 3DMark, szokták ezt akciózni?)

    [ Szerkesztve ]

    solfilo

Új hozzászólás Aktív témák