Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dances
tag
Sziasztok!
Egy 5600g tulaj megnézné nekem, hogy av1 -es kódolású YouTube 1080p60 -as videó lejátszása közben hány % -on pörög a CPU, és mennyin a GPU rész?
Köszönettel
Only the Good die young.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz solfilo #8802 üzenetére
ez prociból viszi. AV1 gpu dekódot csak a Navi-k támogatnak AMD oldalon.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
dances
tag
-
dances
tag
Köszi.
Only the Good die young.
-
ronati
tag
Sziasztok!
Van némi problémám. 5750GE, használtan vettem. Új giga B550 gaming x v2-be tettem, F14-es bios van rajta, minden auto a biosban, nincs módosítás. Aida64 nem ad róla hőmérséklet infót, túlhúzás értéknél 3200Mhz-t mutat 46.5 X 68.7Mhz FPS-t. Ballistix 2X16Gb 3200Hhz-t 2300Mhz kezeli, és a sebesség tesztnél is 3200Mhz-en fut. Nem megy a Turbo Boost. mi lehet a baj, rajtam kívül? -
viperabácsi
addikt
Lenne egy kérdésem . Adott egy pc , amit 1,5 évig használtam hibátlanul , majd eladtam havernak , és átszereltük bele az ő tápját , winyóját. Elvitte karácsony elött , rebruárban kezdődtek a gondok.
Elkezdett olyat játszani , hogy kattogtatja a vinyót , majd tönkre is tette , pár nap alatt 9% lett csórikám . Gondoltam régi , kikukáztam , tettem bele egy 2,5 colos noti vinyót, 100/100 hdd sentinel szerint. Elvitték vissza használták 1 hétig , majd újra kezdődni látszik a probléma.
Ezt is el kezdte kattogtatni ( illetve inkább néha nyikkan egyet) olyankor bezárja a róla megnyitott dolgokat . Nem tudom mi lehet , mert a noti winyó , meg sem terhelheti a tápot . Merre induljak a hiba keresésével.
Alaplap ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Proci Ryzen 3 3200g
ram 2x8 gb kingston 3000 mhz.
Win 10x64 pro[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
br120
csendes tag
válasz viperabácsi #8810 üzenetére
Én a sata adatkábel cseréjével kezdeném a hibakeresést. Ha kontakthibás , elég érdekes hibajelenségeket tud produkálni a gép.
-
viperabácsi
addikt
Azt a winyóval együtt cseréltem, és átraktam a lapon is másik sata portra.
Egyre inkább kezd az felötleni bennem , hogy csak a winyó ( ami tönkre ment ) meg a kábele meg a TÁP másik a gépben. Lehet a táp a ludas ? Esetleg chipset driver , vagy sata/ read driver ?[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
válasz viperabácsi #8812 üzenetére
Egy kipróbálást megér, ha visszarakjátok bele az előző tápot, már ha megvalósítható.
-milyen hamar jön elő a hiba, mennyire könnyen tesztelhető?
-mi van, ha nem hdd-t tesztek bele, hanem egy usb kulcsról vmi live rendszert bootoltok? Bár ez se a hibakeresésben se a megoldásban nem segít közvetlenül.
-a tápon is másik ágra dugtad miután új meghajtóra cserélted? Akár az is lehet kontaktos.
-esetleg nem kapott be valami vírust trójait adathalász bányász programot, ami b@sztatja a hdd-t? Na erre lenne jó egy live ubuntu bootolás és teszt.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
viperabácsi
addikt
válasz apatyas #8813 üzenetére
Van rendszernek egy ssd arról bootol , az megy is. A tápnak sajna csak 1 db 12 voltos ága van , így arra van dugva egy ssd , egy író , meg egy laptop winyó ( mostmár laptopwinyó )
A hiba jelenség olyan , hogy elindítod a gépet és minden oké , vagy elindítod és pár perc mulva kezdi , vagy elindítod és már nem is látja a winyot .[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
elsőre a tápot keverném gyanúba.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
az aida archiv szerint az valami 2019 winter edition kiadas, nemcsodalom, hogy nemismeri a Cezannet.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz viperabácsi #8812 üzenetére
gagyi táp simán csinálhat ilyet. mi a típusa? egy rossz minőségű tápegység tulajdonképpen a pc bármelyik alkatrészét kukázhatja.
sweetlou6.wordpress.com
-
viperabácsi
addikt
válasz Sweet Lou 6 #8818 üzenetére
Nem kizárt mert az ő gépjéből került át a táp ebbe . Egy nJoy Titan+ 500 a rontás.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz viperabácsi #8819 üzenetére
Az nem táp. Sata drivert is nézd meg mi van rajta.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz viperabácsi #8821 üzenetére
Abba van benne, de eszközkezelöben nézd meg. Egyébként ha van füled te is hallhatod. Ha mindig, sokat kattog akkor parkoltatja, basztatja folyamat. Az meg nem jó.
Amd - Radeon - Ryzen
-
paperboy
senior tag
Táp probléma...
-
axod
tag
Sziasztok!
Ma reggelre nem indult el a gépem (DRAM piros led világít folyamatosan). Van esetleg javaslatotok, hogy még mit tudok megnézni mielőtt szervizbe viszem? Januárban járt le a 3 év garancia...
-RAM-okat mindenféle variációban végigpróbáltam a slot-okon (egyesével is)
-Áramtalanítás után kivettem az elemet
-Bios reset-et próbáltam megA gép:
GIGABYTE B450 AORUS ELITE
AMD Ryzen 3 2200G AM4 3.5GHz
2xDDR4 2400MHz 4GB CRUCIAL CT4G4DFS824AJelenleg semmit nem látok, amikor a gépet indítom, gondoltam esetleg Bios frissítésre is, de így gyanítom nem lehet.... Köszi előre is a tanácsokat!
(Semmilyen update nem volt tegnap a gépen, tegnap ment simán, ami fura, hogy ha memória, akkor egyszerre romlott el a 2 4gb-os modul?)
-
nagyúr
válasz viperabácsi #8825 üzenetére
Esélyes problémaforrás, sajnos a legtöbb ilyen átalakító egy ipari hulladék a molex felén nézve.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fred23
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #8828 üzenetére
Akkor ez az AGESA 1.2.0.6b az, amiről korábban úgy beszéltek, mint a jövendő AGESA 1.2.0.7. Lehetségesnek tartottam, hogy így van, de jó biztosra tudni. Még ma felteszem én is, bár nálam minden oké most is.
-
oravecz56
aktív tag
Sziasztok!
Az AMD pocesszor DDR4 memoriát 3200MHz-ig irja .
System Memory Specification
Up to 3200MHz
Mennyivel lehet növelni-magasabb MHz memóriát betenni ami még nem kárositja a APU-t.A lap 4400MHz ig enbedi.[ Szerkesztve ]
Oszika
-
Fred23
nagyúr
válasz oravecz56 #8830 üzenetére
A prociban van a memóriavezérlő, ami adott esetben mondjuk hivatalosan 3200 MHz-et tud kezelni, erre hitelesítették. Simán lehet, hogy sokkal többre is képes valójában, és ha se a SoC, se a memória feszültségét nem húzod az égbe, miért is károsodna az APU magasabb órajelű moduloktól?! Nem károsodik. Maximum a memóriavezérlő nem tudja adott magas órajelen járatni.
-
oravecz56
aktív tag
Köszönöm
Oszika
-
hegegabi80
addikt
válasz oravecz56 #8830 üzenetére
Melyik cpu-ról van szó pontosan?
Nekem 3400 G van és jelenleg 3600Mhz-es ramokkal megy, gyárilag 2933-ig támogatja.
4xxxG és 5xxxG cpu-k tesztek alapján van akinek megy a 4400Mhz is. Ha nem bírja a cpu-ban a memvezérlő úgy is észreveszed, mert használhatatlan lesz a gép. -
oravecz56
aktív tag
-
oravecz56
aktív tag
válasz hegegabi80 #8835 üzenetére
xmp profil és 1.35v .Az új bios van fent.
Corsair vengence 2x8 16GB 4000MHz CMK16GX4M2Z4000C18
Nem mertem berakni.
[ Szerkesztve ]
Oszika
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Új konfigként raktam össze egy B550M mortar lapot, és hozzá egy 5600g procit.
Nem állítgattam még semmit a biosban, nem igazán tudom, hogyan kezdjek hozzá.
Picit forrófejű aida stresszteszt tegnap 85 fokot mért.
PBO-t kikapcsoltam azzal máris 70-71 környékére lement. PBO kikapcsolásból származik valami hátrány?
Picit optimálizálnám a hőt/fogyasztást, de a teljesítmény rovására nem szeretném, hogy menjen. Mit érdemes hangolni rajta? BIOS-ban offset, vagy override? esetleg a kettő kombinációja? Mi a jobb?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Fred23
nagyúr
válasz Ace Ventura #8839 üzenetére
"PBO kikapcsolásból származik valami hátrány?"
Romolhat a teljesítmény.
Én a proci feszültségét csökkenteném kicsit bekapcsolt PBO-val, meg beszereznék egy jó hűtőt, ha még esetleg nincs. De céltól függ persze, mit érdemes csinálni.
-
Ace Ventura
addikt
Fura, hogy 3 program 3 különböző értéket ír.
HW info, aida64, és a ryzenmaster.
Kikapcsolt PBO-nál pl HW infó 4400 Mhz-en látja a magokat ryzemmaster 4200-on terhelt állapotban.Be quiet pure rock2-vel hűtöm. A cél, ahogy korábban is írtam picit alul feszelni, hogy a teljesítmény ne romoljon.
[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
nagyúr
"Én a proci feszültségét csökkenteném kicsit bekapcsolt PBO-val, meg beszereznék egy jó hűtőt, ha még esetleg nincs. De céltól függ persze, mit érdemes csinálni." - ezt érdemes végigjátszani.
Amúgy 5600X-nél a PB vs PBO között nem olyan vészes a difi, teljesítményben egy magon 2% se, összes magra vetítve nincs 5%, órajelben max +200 MHZ, ha a hűtés és egyéb dolgok lehetővé teszik.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
emiki6
veterán
Gyors helyzetjelentés.
Epicen free a Riverbond, leszedtem, feltettem. A King's Garden betöltése után folyton újraindult a gép. Hiába volt stabil a Prey kényes részén, hiába volt stabil a tesztek szerint...
Lazítottam az időzítéseken, semmi, visszavettem a tCL-t 15-ről 16-ra, az se oldotta meg. 3400-ra le kellett vegyem a frekit, most jó. CL15-öt majd visszateszem stabil e.Ez van, bármikor kiderülhet, hogy a rendszer mégsem stabil.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
TeeBee73
veterán
Egy kis szösszenet:
Kíváncsi voltam, mennyit gyorsít az IGP-n a memória beállítás, egyelőre csak az órajelekkel/időzítéssel babráltam, minden más defaulton ment.
3200/CL14, 3600/CL16, 4133/CL18.
Vasárnap lesz egy kis időm, majd finomhangolom. (Az IGP-nek mennyi kakaót érdemes értelmes keretek között adni? SoC fesz/+órajel?)
Konfig az adatlapon."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
hokuszpk
nagyúr
válasz TeeBee73 #8845 üzenetére
ez utobbi az emelt ramfreki mellett volt, vagy a ramot közben visszavetted ?
* jah ottvan , uclk 2065 azaz 4133 a ram. es ha most visszateszed alapra a ramot, akkor mennyit dob ? azavagyis ha kizarolag az igp frekit emeled, akkor mennyivel megy jobban, mint a kiindulo allapot ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
TeeBee73
veterán
válasz hokuszpk #8846 üzenetére
Valamiért 3200-on, és 3600-on is eldobta magát a FireStrike, ha 2400-on volt az IGP.
XMP 3466-on beindult 2400-as IGP-vel, ott 3872 pöttyöt dobott.
De most a futárbácsi' jóvoltából elküldte bubukálni az IGP-t, egy RX6600XT Nitro+.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest