Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz elder troll #8297 üzenetére
próbáld ki másik kábellel a monitor és a gép között.
nemrég jártam hasonlóan, 3 alkalomból 1x tudtam a bios-ba belépni képpel, igp-ről.
hosszú volt neki az a hdmi kábel, ami másik, pcie vga-val TÖKÉLETESEN ment[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz kisza25 #8300 üzenetére
Miben volt kevesebb?
Netezni 4K kijelzőn bőven jó, játék terén minimális a különbség a 3200G és 3400G között, vagyis még anno 2200G és 2400G-t teszteltem, érdemi különbség nincs a kettő között, mert a ram a szűk keresztmetszet.#8301 Anachronix
Emlékeim szerint a monitorhoz kapott kábellel van rá rákötve, de megnézem a Series X-hez kapottal is majd.
Amúgy "van kép", csak a felbontás nem jó. Amikor megnyomom a monitor menügombját kikapcsolás miatt, akkor lent látható az a rész a menüben, aminek középen kellene lennie.
Ki-bekapcsolás után már középen lesz az a menü rész, ami előtte lent volt, szóval mintha rázoomolna a képre.
Giga lapod volt akkor? Nálam csak a gigabyte lappal csinálta, asrock és msi-nél nem volt ilyen, madzag ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz elder troll #8302 üzenetére
Multiplayerhez kevés a 4 szál
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nagyúr
GTX1070-el is szépen megy az adaptív sync az LG freesynces monitorommal (aláírásomban pontos típusok).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
elder troll
őstag
Nem értem a végén a szmájlit.
Írtam, hogy egy éve teszteltem, és voltak gondok a szinkronnal, ha elment a monitor alvó módba. Viszonylag régi a freesync monitorom, és nincs hozzá friss firmware, akkor még hírből sem volt arról szó, hogy g-sync-es vga-val is menni fog. Vagy a monitor firmware vagy nv oldalon volt driveres probléma (vagy mindkettő), 13 hónap alatt javíthattak a dolgon szoftveres oldalon is. Nincs lehetőségem 10xx kártyával tesztelni, csak 2200G és 3200G van otthon.#8303 kisza25
Egyéb okból csak kontrollerrel játszom, és pc-n az nem idális a multihoz, így ilyenbe nem futhattam bele, gta 5 még a 2200G-vel is vállalható online. De ott is úgy kezdődik a "multi", hogy kihúzod a netet, és vársz 5-6 másodpercet, hogy mindenkit ledobjon a szerver, és akkor talán nem bannolnak egy modder (csaló) miatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz elder troll #8302 üzenetére
Á értem. Akkor ott csak valami felbontás mizéria van, az se rossz, de élhető.
Volt két ilyesmi felállású gépem is, GB B450M DS3H + 2200G, meg egy Aorus B450M + 2400G, mindkettő OK volt az integrálttal. Lehet, hogy a monitorodat zavarja be a 4:3-16:9, ilyesmi.Nálam konkrétan volt, hogy gomb megnyomás után csak a windows asztal megjelenésekor lett kép.
HP prebuilt előnyei. -
félisten
Igen, de nem mindegyik monitorral megy, és kizárólag DP kábellel működik.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #8311 üzenetére
Azt kell mondanom aqua gyors és olcsó, onnan rendeltem utoljára és meg is jött minden, olcsóbb volt ott minden, de még a posta is.
Majd össze vetem 3400g-vel, kíváncsi vagyok
Építés csak holnap lesz[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
-
félisten
válasz kisza25 #8312 üzenetére
Azt kell mondanom aqua gyors és olcsó... olcsóbb volt ott minden, de még a posta is.
Ja, nekem is szimpatikusak... voltak. Aztán két gariztatás után megváltozott a véleményem.
Azóta csak egy alu HDD keretet vettem tőlük, de ennél bonyolultabb dolgot soha többé."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Gyuri27 #8315 üzenetére
TV-t csak és kizárólag saját dobozával voltak hajlandóak gariztatni - nyilván csak így lehet külföldre szállítani.
VGA ventije behalt - próbálták hárítani/elkenni a felelősséget, nemgaris hibának beállítani, végül nagy kegyesen egy gyengébb kártyát ajánlottak (R9 380 helyett RX 560-at, majd egy 1050Ti-t sikerült kiharcolni); mindezt minősíthetetlen hangnemben, akkora ótvar, pofátlan csúsztatásokkal, hogy az arcom leszakadt.
SATA, molex kábelt, HDD fiókot, más 10k HUF alatti értékű terméket veszek tőlük, ennél bonyolultabbat/drágábbat soha többet.
... és akkor most várom a 3 napos bant.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz AxBattler #8316 üzenetére
Aqua-nál mindig ember függő volt a gar. ügyintézés. Volt kb. 2014-ig ott egy 35-40 körüli srác, látásból ismertük egymást. Egy memó és egy táp volt garis cserén kb. 2-3 perc alatt lement. Aztán cserélődtek és a Karinthyn lévő üzletük is másképp működik már.
Az ifjoncok akarják megvezetni a magamfajta öreg fószereket. -
félisten
válasz #12516608 #8317 üzenetére
Ez a Dohány utcában történt, és én voltam a fiatalabb.
#8319 jokeph
A termék saját dobozához nem csak az AQUA ragaszkodik, hanem sok kisebb kereskedő is, de erre jobb helyeken fel is hívják a figyelmet.Lelkük rajta, de a jogszabály enélkül is kötelezi őket a garanciális ügyintézésre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AxBattler #8316 üzenetére
A termék saját dobozához nem csak az AQUA ragaszkodik, hanem sok kisebb kereskedő is, de erre jobb helyeken fel is hívják a figyelmet.
Boltos ügyintéző: ilyen gázos esetem sosem volt, a boltemberén múlik kb. minden ilyen esetekben, ez a hozzáállás nálam sokba került volna a jóembernek.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kisza25
félisten
Na srácok, végül is az új alaplap, ház, táp, memória, SSD kombó mellé a 3400g került.
Úgyhogy végül is az eredeti elképzelés született meg.
A régi gépbe ment bele az új processzor és a videókártya.
Ennek az egyik oka, hogy nem volt hajlandó elindulni az újonnan összerakott gép.
Gondoltam hogy a procival van valami, mert a másik gépbe működött a memória, a videókártya, az SSD.
Vásárlás előtt néztem hogy melyik biostól támogatja az alaplap a processzort és elvileg a 3.7- től és az volt rajta, mégse indult el vele, de miután megcseréltem a két gépben a processzort, hogy a proci működik-e egyáltalán (meg az új alaplap) mindkét gép elindult.
És akkor már nem volt kedvem variálni hogy még egyszer leszedni a processzor hűtőket, meg serélni a procikat stb.
A harmadik ok a freesync.
A régi gépem a nappaliban van a tv-nél és arról szoktam filmeket nézni meg YouTube ot és a tv nem freesynces.
A monitorom az viszont az, így az új gép a régi 3400g vel a monitorral lesz használva, így a freesyncet is tudom használni.
Az új gépet már tegnap összeraktam, csak amikor nem indult el, akkor szépen félreraktam, hogy na majd holnap, mert tudtam hogy a vége az lesz, hogy procit kell cserélgetniEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #12516608 #8321 üzenetére
Gigabyte B450M S2H a régebbi lapom, abba ment az 1600af
A képen meg az új alaplap, Itt még az indítási próbálkozás 1db biztosan működő RAM-al. Már a 3200Mhz kit van benne
Amúgy mindkét lapban mennek a RAM-ok 3000Mhz/3200Mhz XMP-vel
Amúgy volt már 1600AF procim, ez a harmadik
Azért köszönöm[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kisza25 #8322 üzenetére
Lehet hogy azért nem indult az Asrock lapban, mert el tudom képzelni azt, hogy a szűkös BIOS méret miatt Seggszikláék letrükközték az 1000-es sorozat mikrokódjait is a BIOSról.
Éééééééssss IGEN! Letrükközték!!!! [link]
Na, az ilyen húzások miatt nem szeretem őket. Egyébként a lap amúgy jó, nincs olyan TV vagy monitor amivel nem lehet összekötni APU esetén.
1600AF nekem 3,6GHz allcore OC-val megy MSI lapban (adatlapom) pörgősebbnek érzem, mint a 2400G-t 3,9GHz szintén allcore oc-val. (Ramon még dolgoznom kell, mert most csak 2933-on megy.)
Sok örömet a cuccokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #12516608 #8323 üzenetére
Nem látok difit, bármelyik REV-et nézem a CPU support list/BIOS között.
3.70-es BIOS ver-el mindegyik rev. lapban kell menjen az 1600AF is (Valamint a komplett Ryzen 1xxx/2xxx/3xxx sorozat is - 3xxx XT-hez min P3.90 - pár PRO CPU van amihez újabb kell, de az itt most nem szempont).
Amúgy meg nem kicsi az a BIOS méret, igazából ki sincs használva még teljesen.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zotyesz66
őstag
válasz #12516608 #8325 üzenetére
Én szintén egy "huncut" Asrock lapot vettem: B550M-HDV. Csak az Asrock B550-es lapjaival mennek a 3200G-3400G procik mármint hivatalosan, ha nem tévedek. A B550M-HDV a P1.80-as BIOS-tól viszi, ezért az Ipon-tól kértem bios frissítést, amit ki is számláztak. Itthon rakom össze, bekapcsolom, vagy fél percet molyolt, de aztán elindult. De csak lestem, hogy egy 1.10-es BIOS figyelt rajta... A procit korrekten felismerte, de a windows hajigálta a BSOD-kat, végül lefrissítettem 1.80-ra és helyrejött a lelkivilága. Most jön majd az alulfeszelés.
-
pajorgergo
aktív tag
Sziasztok
3 év után feladta a harcot a Cooler Master masterliquid lite 240 (az a csoda eddig elment).
A gyári Wraith Stealth hűtő is bőven elég a 2400G-nek?
Jelenleg 3,8Ghz-n ketyeg, de ugye overkill volt a hűtés rajta ami alacsony fordulatszámon ment csak, így majdnem teljesen hangtalan volt a gép, a poci meg 50 fok fölé sose ment
A gyári hűtő mennyire hangos? vagy érdemes helyette valami mást rendelni inkább?[ Szerkesztve ]
Eladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
consono
nagyúr
válasz pajorgergo #8329 üzenetére
Elég, soha nem volt gondom vele. Nálunk az megy két és fél éve.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
kisza25
félisten
válasz pajorgergo #8329 üzenetére
Miért nem próbálod ki
Amúgy elég és nem vészesen hangosEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
félisten
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #8332 üzenetére
Az alpinnal könyebb volt tesztelni, aztán végül az maradt rajta, már kapott egy 1TB vinyót is az 500GB m.2 SSD mellé és a 3200Mhz-es RAM-ok is bele kerültek.
A driver telepítése után egyből kiírta, hogy freesync monitor és aktiválja a beállításokban.
Volt még itthon egy win 10 pro, maradok is azon, notin kipróbáltam a 11- et,nem győzött meg.
Teszteltem kicsit az 1600+1030- at, azért stabilabban tartja az FPS-t, főleg a minimum FPS magasabb jóval.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AxBattler #8335 üzenetére
Többnyire, de azért ez nagyon alkalmazás/játékfüggő.
Sok esetben (legtöbb régi játékban pl.) nem jobb a 3600X-em sem a 3300X-nél.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #8335 üzenetére
Tudom, rx 580 8GB/1060 6GB-ig elég volt multira közepes beállításoknál, magasabb beállításnál erősebb kártyára is
Ryzen nagyon betalált, kellett nagyon az amd-nek
De most a gyereknek Wot, meg fortnite, meg world of warship és hasonlókra elég,[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz kisza25 #8338 üzenetére
3DMark 2013 topikba tettem be korábban: 3400G-s eredményem.
-
kisza25
félisten
válasz Gyuri27 #8341 üzenetére
azt hozza amire számírtottam, 3400-at nem kaptam, amire vettem pont elég
a gyerek nyomja vele a fortnite-ot, azt jobban viszi, mint a 3400g
majd mérek egy olyat is csak esetleg este lesz időm átpakolni, már a helyén van az új gép
amúgy annyi a difi, hogy a 1600af+1030 még a 3000Mhz ramokkal lett mérve, a 3400G meg a 3200Mhz RAM-mal, de ha szétszedem lehet csinálok olyat is, na meg megpróbáom megy-e többet is a RAM, de innen már nem hiszem, hogy sokat hozna
ha lett volna 35eFt-ért rx 550 inkább azt vettem volna, de legjobb lenne a 3400g 50eFt-ért, de ketten is felültettek így nem vacakoltam a hardveraprón tovább[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Szóval asrock b450m hdv r4.0- át ne vegyetek 3400g mellé, mert a 3,2- es bios az utolsó ami támogatja és a 3.7- es biosal jön
Folyton fagyogat és eldobálja a vga drivert
Ma megpróbálom visszarakni valamelyik korábbi BIOS-t, de ez egy vicc tényleg[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz kisza25 #8343 üzenetére
Ott más lesz a hiba, 3.2- től támogatja. Nekem a 3200G a Pro4--F legújabb biossal megy rendesen. Próbáld ki a win által feltett driverrel, nekem is voltak gondok a többi driverrel, ezzel meg megy rendesen, vagy az asrocknal lévő driverrel is jó pl.
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Gyuri27
félisten
válasz konci79 #8344 üzenetére
Lehet bios gond.
Ugye a nem támogatott proci bios kombó vagy vagy.
Nem csak asrock lapnál. Több ryzenes topikban olvastam, hogy felrakja az user a nem támogatott biost és megy. Aztán sokaknak nem megy.
Ami biztosan megy aminek biztosan mennie kell az az ajánlott bios. Nem véletlen van odairva.kisza25: asrocknál még jól jársz. Tudsz visszafele flashelni. Ne szidd őket. Van olyan gyártó olyan lapja (nem is egy) ahol nem tudsz régi biost felrakni!
Egyébként ezért vesszük olyan helyről a lapot (ha nem biztos a bios verzió) ahol frissitenek biost (akár felfele akár lefele) 2-3000 ft szokott ez lenni.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
kisza25
félisten
válasz konci79 #8344 üzenetére
Igen, a CPU support szerint, az úgy szokott lenni, én is így értelmeztem, mert azt szokták írni melyik bios-tól, de nézd meg a bios-ok leírását, hogy pont fordítva van, 3.2- ig támogatja a 3400g-t és 3.7- ig a pinacle procikat .
Én is a CPU supportot néztem.
Ezért nem indult el az 1600AF-el, mert az pinacle, mondjuk a 3400g vel is csak elindul, de random fagy, vissza kell raknim a 3.2 biostGyuri27: igen, csak ha nincs itthon két fajta am4 proci, akkor el sem tudom indítani, közben látom, hogy van egy program ami elvileg a legelső biost rakja fel, ha jól értelmezem?
Restart to UEFI ver:1.0.9[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kisza25 #8346 üzenetére
Cpu support list alapján van olyan 3400G verzió, amit csak a P4.50-től támogatott, szóval a többi verzióhoz is jó kéne legyen ez pl.
Biosoknál a 4.50 nem írja, hogy Picassohoz (APU) nem való, csak a Pinnacle (CPU), Raven (APU), Summit Ridge (CPU)-t említi, úgyhogy simán feltennék 4.xx biost. Te melyikkel próbáltad?
solfilo
-
törölt tag
válasz kisza25 #8346 üzenetére
Mondtam/sejtettem én, hogy valami huncutság van ott azzal az Asrock lappal BIOS téren.
Van még lehetőséged elállni a vásárlástól? Ha igen, akkor élj vele!
És vegyél egy B450M PRO-VDH MAX-ot.Nem véletlenül favorizálom az MSI B450 lapokat. Van kettő és mindegyik "Out of the box" egyből ment pöpecül. (Adatlapomon less rá.)
--- Gyuri27: pont Asrocknál volt egymásra épülő BIOS frissítés a visszalépés lehetősége nélkül. Ha kihagytál egy frissítést, akkor ott voltál, ahol a part szakad.
MSI-nél nincsenek ilyet "huncutságok" vissza lehet állni, pláne olyan lappal, ahol dedikált USB port van BIOS módosításhoz és ott a "Flash BIOS Button". -
konci79
őstag
válasz Gyuri27 #8345 üzenetére
De a 3400G Picasso, mint a 3200G, ezekre nem vonatkozik a figyelmeztetés, anno megkérdeztem a supportot. Mondjuk nekem az 1.6- is BIOS - van volt CPU manual tuning utoljára, azóta kevesebb beállítási lehetőség van. Viszont a memória tuning jobban megy az új biosokkal.
De ha manual-t választom cpunál , és beírok órajelet és feszt, valamiért egyik biossal se működik, újraindul.Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest