Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz EvilSymbol #26248 üzenetére
Bizony, ahogy Apollo is mondja ebben már Tahiti-LE GPU van, tehát nincs BS ahogy megtudtam itt korábban a fórumon. A Sapphire mint gyártó elég jó, de a 7850 és 7870 terén tagadhatatlan a rossz széria.
Mindettől függetlenül amíg a GTX660 -am szervízben van egy 4 éves Sapphire HD4830 megy a gépemben és megjegyezném, hogy mindezt meglehetősen halkan, jó hőmérsékletek mellett teszi (nem megy 75°C fölé stress test-en sem).
Valamint apumnál is egy Sapphire HD7950 Dual-X megy és tapasztalatból mondom, hogy nagyon csendes és jól hűt.
Egyetlen dolog amit nem értek a gyártó kapcsán az az, hogy miért csak 2 év garanciát adnak a termékeikre?
Ha erre valaki tudna valami konkrét választ adni azt hálásan megköszönném![ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
Johni5
őstag
válasz PandaMonium #26251 üzenetére
Valószínüleg olyan sokat adnak el belőlük,hogy 2 év után már nem tudják ugyan azt a terméket biztosítani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz EvilSymbol #26248 üzenetére
Akkor még egyszer:
A 7870 LE és a 7870 nem egyforma chippel szerelt kártyák, és elvileg az újabb Sapphire szériák már nem érintettek a hibával. A probléma az, hogy nem lehet tudni, mikori kártyát kap aki rendeli, emiatt nem ajánlottak a Sapphirek. A topikban elég sok probléma volt ezzel a szériával, hogy ha a vásárló nem tudja biztosan, hogy melyik variánst kapja, akkor kerülje a márkát. Még ha valaki másnál három kártya is ment megfelelően.
Namost: A fórumon tiltott a hangulatkeltés, Te pedig ismételten ezt kezdted csinálni. Ezt kérlek a továbbiakban kerüld.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zserbox
őstag
válasz csucsbicep #26255 üzenetére
hát mert nem tudják használni...mindig ugyan az a 2-3 téma megy...
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem a megfelelő helyre írok de hátha tud valaki segíteni:
Mióta 7870-es vga van a gépbe a hangkezeléssel voltak gondjaim..... (hang kirakása tv-re) ez megoldódott itt kaptam nagyon jó tanácsot azóta ha jön új driver a kártyához az eszközkezelőbe letörlöm az amd hdmi driverét és automatikusan feltelepíti a megfelelő hang divert..... eddig minden ok... viszont van egy microsoft life chat lx 3000 fülesem amin nem szól csak az egyik oldal.... (ha nem variálok a hang driverrel hanem hagyom a vga-ét akkor minden ok vele) próbáltam több pc-én a füles jól működik......
Nálam viszont ha azt akarom hogy jó legyen a füles akkor nem tudok a tv-re hangot varázsolni...... ha belenyúlok az eszközkezelőbe a hangkezelésbe..... tudok a tv-re hangot rakni viszont akkor a fülesen nem szól csak az egyik oldal.....Valakinek volt ilyen jellegű gondja?
6870-es kártyával semmi gondom nem volt ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
Gabi
-
korcsi
veterán
válasz PandaMonium #26251 üzenetére
Fiúk! A GPU-nak semmi köze a BS-hez, a megfelelő alkatrészekkel (kondenzátorok) szerelve, egy Nvidia kártyából is ki lehet hozni a hibát!
A felmerülő problémák fele hisztéria volt.
Off Off öö Uff
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Sondi1986
addikt
válasz PandaMonium #26260 üzenetére
Kettő féle 7870-es chip van, van a 7870 LE, XT, MYST, minden gyártó máshogy hívja. Ezeknél nem jelentkeztek ilyen hibák.
Meg van a sima 7870-es amiből a Sapphire anno régen gyártott hibás darabokat (BS)
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz Sondi1986 #26261 üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy tudom, hogy a GPU neve hivatalosan is Tahiti LE, azaz Tahiti Lower End és csak a Myst, XT, stb. elnevezések származnak a gyártóktól.
Amit pedig a BS -el kapcsolatban írtál azt tudom, de azért köszi.What I cannot create, I do not understand
-
MM
őstag
válasz belinho #26230 üzenetére
Ez a "Boost órajel ugrál" téma a 7950/70 topicban többször is szanaszét lett fejtve.
Ha nagyon el akarsz mélyedni a témában, javaslom, hogy olvasd át az utolsó 6-700 hozzászólást.Tömören összefoglalva:
Jelenleg semelyik játék alatt nem ugrál 7870 LE / 7950 / 7970 Boost órajele, ha be van állítva a +20% power limit. Ellenben Furmark és Kombustor 800x600 fölötti felbontásnál le tudja úgy terhelni, hogy visszavegye az órajelet, de ebben az esetben is csak a default órajelig. +20% power limit nélkül viszont akár 500Mhz-re is leugorhat. -
Keksz03
senior tag
Asus HD7870 2GB DCII V2 jó? Most tudok újonnan 63ért ha nincs driver vagy valami ismert szériahibája akkor rendelném is. Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Keksz03
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
addikt
-
Keksz03
senior tag
válasz gyuribácsi88 #26265 üzenetére
köszi a válaszokat, be is foglaltam!
szerk.: Játékkuponos akció határidős volt vagy még él?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Keksz03 #26269 üzenetére
nézd meg AMD oldalán, pár magyarországi bolt is részt vesz a dologban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
GoZoL
senior tag
Csehországba elküldve RMA számmal a BS hibás Sapphire kártyámat kicserélték, ellenben a magyar mentalitással 3 hét alatt visszaküldték, hogy hibátlan a kártya! Folyamatosan nyúzva nincs probléma és már hétvégén az új tulajdonos fogja használni!
-
Zeratul
addikt
Mi ez a Black Screen mizéria a Saphirre-oknál?
-
Zeratul
addikt
Lehet hogy csak mákom volt de tavaly május elején vett Saphirre 7850-em mentes tőle. Minden VGA-mat stressz tesztnek vetem alá némi OC kiséretében, ha valami szar elég gyorsan kibuktatom.
-
Steve198310
őstag
Én ezzel készülök belépni a klubba
http://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/HD7850DC22GD5V2/
Asusom volt nemrég adtam el egy jó kis HD6870 DC. Nagyon meg voltam elégedve vele.
Volt Sapphire karim de még a HD4850 Vapor-X korszakból"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
kovsol
titán
válasz #77081088 #26271 üzenetére
Vagy az első hozzászólásban kell csinálni olyan témaköröket, hogy:
-A szériára jellemző hibák és azok leírása
-Ajánlott típusok
-Tahiti-LE vs Pitcarin XT / ProAmúgy azt se értem, ez a topic miért nem kiemelt téma, és miért nincs 0. Hsz csinálva (vagy hogy hívják azt amikor megjelenik mindig összecsukva a hsz-ek felett.)
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Algotis
addikt
válasz Steve198310 #26278 üzenetére
Azt jól látom, hogy a venti lelóg a kártyáról? Tehát hogy hosszabb a venti mint a kártya?
Androidos Outlookból küldve
-
Anaren91
senior tag
Most akadtam rá a Powercolor tuning progijára. Ilyen órajelekhez normális ennyi feszültség? Alap beállításokon van minden.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
PandaMonium
őstag
válasz Anaren91 #26284 üzenetére
Óvatosan az ilyen képekkel, tekintve, hogy személyi igazolványról is van kép az asztalodon.
Szerencsére elég kicsi a kép ahhoz, hogy felnagyítás mellett olvashatatlan legyen, de akkor is annyi erőfeszítést megér a dolog, hogy ráhúzd a programot.What I cannot create, I do not understand
-
addikt
válasz PandaMonium #26288 üzenetére
Köszi hogy szóltál, most megyek is és felveszek a nevére 2-3 milla hitelt
Már ha az olyan egyszerű volna
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
V.Dave
senior tag
válasz gyuribácsi88 #26289 üzenetére
XD
nekem fel se tűnt hogy van ott egy igazolványkép, megláttam hogy lol meg warcraft aztán annyi elég is volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz Algotis #26281 üzenetére
Ja ja. Egy cseppet ki lóg a borda. Kíváncsi leszek mi hőt termel majd. Elől a házban egy 9 cm szabályozott venti hátul szintén. De kinti fórumokon azt írják nagyon csendes meg 1110/5860 mhz is.
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
PandaMonium
őstag
válasz gyuribácsi88 #26289 üzenetére
És mégis ki beszélt ilyesmiről?
Gondoltam szólok, mert nyilván Te sem örülnél neki ha ilyen adataid kikerülnének publikus helyekre...What I cannot create, I do not understand
-
Anaren91
senior tag
válasz PandaMonium #26288 üzenetére
Köszi én el is feledkeztem róla de ha valaki ilyen méretben el tudja olvasni annak respect
A farming szimulátort meg csak azért tettem fel mert kíváncsi voltam hogy mi lehet az élvezet ebben a játékban de kb 2 perc után léptem is ki WoW ba meg 7 ingyen nap van gondoltam megnézem mi a helyzet de szerintem megy a levesbe mert már egy hulladék az a játék
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
kungzi
veterán
hali
melyik gpu meter írja ki a 7850-ről az adatokat? mert felraktam a 2.4(legújabbat, de nem ismeri fel a kártyát)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest