Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz norbert1998 #13449 üzenetére
Egész pofás lett.
-
ViZion
félisten
válasz Beretvás #13452 üzenetére
Magasabb hőfokon is több fesz kell, szal. összefügg. Ha több a fesz, jobban melegszik, akkor azért nem bírja. Most toltam pár kört, 4,1 még megoldható lenne, ha nem is lenne 1-2 körnél stabilabb...
Viszont ehhez is 1,4 körüli fesz kellene, ami hanggal is járna, szal. 4 GHz marad, csókolom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz norbert1998 #13449 üzenetére
Heti átlagban hányszor nyomod ki azt az elosztót a lábaddal?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Beretvás #13454 üzenetére
És ha ennyit félre mér? Mondjuk neten találtam olyat is, ahol azt írták, h ~75 alatt kellene tartani, felette hibázhat.
Volt jobb is, de utána fagyott, menteni nem tudtam a 4150-et, viszont az is 10 felett volt, szal. ennyi, egyszálas vackokban még Intel vezet, ha nem is sokkal.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gyuri27
félisten
Amd - Radeon - Ryzen
-
ViZion
félisten
Nah, megjött a vas, amit rendelésre építek:
INWIN Chopin 150W ezüst
MSI B450i Gaming Plus AC
AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX Wraith Stealth
HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT
CRUCIAL 500GB P1 M.2 PCIe M.2 2280Jah, Intelnek indult, árban picit talán ócóbb. Majd linkelték, h mennyi rést találtak az újabb procikon, majd néztem teszteket, igazán Intelben a proci drágább lenne, kicsit erősebb is. Ez viszont időtálóbbnak gondolom, és ha később cseréli, akkor mehet HTPC-nek is.
Benyomások:
A ház valóban pici. Az a vicces, h kb. ennek is apró hiányosságai vannak, amitől mégsem kapna 10/10-et. Pl. hátul van egy noti HDD és egy SSD hely, meg még egy halom, ahol el lehetne dugdosni pl. a kábeleket. De nincs hol átvezetni. Az USB3 előlapi kábel brutál hosszú -nyilván nem ehhez készült. Az audio viszont rövid, keresztül kell vezetni a deszkán, frankón néz ki...
Alul a táp előtt lenne még hely, de nincs kivágás, ahol a kábelek átférnek. Gyakorlatilag +1 cm hossz és kényelmes kis kecó lenne... így meg szopóroller, mert ATX24 pin is elér a holdig, tudnám, h minek...
Meglepő módon az előlapi szutykok -power, hdd led, power led- hossza jó, reset az nincs. Ilyen gépre nem is kell, ez nem tuningra készül, nem lesz mit resetelni jó esetben. AMD-s takaró bigyót le kell szedni, h elférjen a gyári venti. Szita az oldala, nem lesz meleg, jó helyen is lesz.
Frankó, h benne a táp, nem kell külön egy téglában botladozni.
+1 cm a szélességhez is jó lenne, akkor aztán lehetne kábelezni. Amúgy csodaszép, igazi asztaldísz. Neten láttam, h volt, aki 2600X-et pattintott bele, és nem főtt meg -innen a bizalom a táp iránt amúgy, ha erre jó volt, akkor bírnia kell. Nyilván nem is lett tuningbajnok, de akkor is hihetetlen, h ~15 év alatt mennyit változott a teKnika.Deszka pici, szép. Sokat nem tudok róla, még nem indítottam be...
Proci jó lesz, annyi. NVME SSD-t kapott, ne zizegjen, csak hasítson. Többnyire 1 szálon kell erősnek lennie, de régi penya után ez megváltás lehet majd a gazdájának. Másrészt pendrájvokra ment, hordozza a cuccokat, itt az USB 3 is dob majd "enyhén", bár inkább kis fájlokkal operál.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Beretvás
veterán
Ide akartam amoda ment.. LINK
-
ViZion
félisten
válasz Beretvás #13473 üzenetére
Szép lett!
Trollollóókkal ne foglalkozz, fehér-fekete, fehér -narancs kombó is szép sztem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
válasz Beretvás #13475 üzenetére
MSI lapok! Asrocknál nincs,Gigabyte nincs,Biostar nincs, Asus kilőve. Hát ez így eléggé harmatos.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
ViZion
félisten
válasz Televan74 #13478 üzenetére
bezony. Szerencsére a Titanium nagyon jó értékelést kapott (VRM, stabilitás, stb...) elégedett vagyok vele. Csak a rizsa topikkal nem... sajna hiányosak nagyon az infók. Ezt is össze kell legózni, mint FX-nél.
Ami eddig kiderült netről (nyilván nem mindent próbáltam ki):
SMT: auto vagy disabled. Auto bekapcsolja, de enablednél bukott tuningon, ua. autoval ment. Kikapcsolva sem jobb a tuning, ezt mondjuk próbáltam
HPET: itt alapból enabled, tuninghoz a disabled jobb választás
PBO: ez még kérdéses, enableddel nem voltam boldog, most auto-n van, hátha erre is igaz, ami az SMT-re
SOC Vmax: 1,2 V, nálam most 1,1-en van, mert volt pár furaság
PLL V-t kézzel 1,8 V-re kell állítani, mert emeli auto-n, ami semmi extrát nem hoz, csak fűt. Asus lapnál olvastam, itt nem is találom.
stb...Cinebenchet nézem, R15 fagy. Fura, mert amúgy minden stabil, játék, IBT, akármi. Lehet ez a progi nem jó, még FX időkben leszedett portable cucc...
Olvasom, h ezzel sokan szíííttak. Csak megoldást nem találtam...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #13479 üzenetére
Nah, egyik helyen az vót, h 3200-as XMP-t nem bírta. Nálam ez 2933... Mennyi a stock ram freki a rájzen IMC-nek? 2600?
Vagy mit emeljek? Soc-ot 1,1-re toltam, később/random fagy bele, OS nem borul, csak a CB R15Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
válasz ViZion #13481 üzenetére
SOC 1,1V elégnek kell lennie.Én pakolhattam neki a mem feszt is, nem ment stabilan 3000 főlé, nálam is 2933Mhz volt a nyerő. Mondjuk ott elég volt az alap 1,35V is. Én visszaléptem 2400Mhz/CL12 modulokra.Érzésre nem lett lassabb a rendszerem, Aida szerint gyorsabb is egy picivel. Majd ha több ca$h lesz rá akkor lehet jobb is,de most már megpróbálom kihúzni a DDR5 is.
Most már csak egy 3000 -es Ryzen majd belepattintok remélhetőleg a mostani lapomba és már csak a Navi -t figyelem,meg az SSD árak alakulását. Csak már kapnám vissza a Vegámat.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
ViZion
félisten
Nah, gondoltam kitesztelgetem, h ram, soc, Vcore az ok...
RAM 2400-ra, freki 3,9 GHz, 1,36V, SOC 1,2-re:
minden fain... hmmm. Akkor tovább: soc csökkentés, láttam volt, akinek 1,05 V elég 4 GHz-hoz is, nekem sem volt gond, picit hűvösebb is, de lehet mérési hiba is ennyi.
Akkor XMP vissza, teszt: minden lefut.
4 GHz-re rakva fagy az R15, vagyis Vcore kevés.Jelenlegi stabil 3,9 GHz:
HPET: disabled
SMT: auto (be)
LLC: auto
PBO: auto
C'n'Q: enabled (mindig kikapcsolja cpu freki változtatásnál, így kézzel be)
XMP2, 2933 MHz, 1,35 V
Vcore offset-el: 1,352 VEzzel lefut minden, lehet, h kevesebb Vcore/Soc is elég, nem tudom, azt még nem teszteltem. Viszont ezzel 3,95 GHz már fagy IBT és R15 is. Olyan 70-75°C-n maxol IBT3 kör very high alatt (kb. 2. körtől ennyi, szal. nekem ez elég, játékok alatt ennyit nem kap az arcára)
A napokban megkeresem, h lehet-e lejjebb a Soc, ill. a Vcore ehhez a frekihez. Utána megint nekirohanok a 4 GHz-nek.
Jah, képen az alsó sárga a 2400-as rammal készült, felső az XMP2 profil.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz norbert1998 #13485 üzenetére
De melyik proci?
Érdemes ennyire húzni a ramot?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz norbert1998 #13487 üzenetére
2600 ne őtögessé, ne őtögesssé, mert bedobatlak a napba
Hát, ramot nem fogom izgatni, feszt+frekit majd emelek még, 'oszt meglesem, h mit bír a proci, a hűtés, meg a fülem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz norbert1998 #13489 üzenetére
Hát hogy ne öltsd ki azt a pici nyelved (szmájli), mert bedobatlak a napba... idegállapotban vagyok
Új jelenség: fekete képernyő sleep vagy restart után.
VGA driver újrahúzva, amit ezek a tuningprogik elállítottak azt átnéztem, netes solutionokat csináltam, nem műXik. hibrid alvás, etc ki van kapcsolva a kezdetek óta, ezeket kizárnám.
Lehet Soc V alacsony? Vagy mégis Hpet enabled? Majd este ránézek.
Ha vkinek van ötlete, akkor ne tartsa vissza.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Televan74
nagyúr
****** - Ez már felhasználónév.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
-
ViZion
félisten
válasz norbert1998 #13493 üzenetére
Nem volt se kékhalál, se semmi. És eddig nem csinálta, csak amikor elkezdtem babrálni, h R15 lefusson...
Még keresgélek....talán meg is van. Sleep után jelszót kért, ami nem volt beállítva, így csak rá kellett kattintani a bejelentkezésre. H kérjen-e sleep után jelszót -ami nem volt- azt persze csak akkor tudod beállítani, ha VAN jelszó. Tehát adtam egy jelszót, beállítottam, h ne kérje, majd töröltem a jelszót, h induláskor se kérje.
Szerintem ez volt sok neki... Most ismét adtam jelszót, kopp-kopp, simán ébredt. Hátaf***omszo**áklemájkroszofték.Isteneeeem, valaki oldja má' meg, h linuxon fussanak a játékok normálisan. Egy Fedora vagy Mint és annyi, nincs bánat. Újra kell húzni, akkor kb. a /home amiben vannak a szarjaid, máshova nem is írhatsz. Jajj a parancssor... hát mire kitakarítottam ezt a szutykot, több CMD-t használtam, mint a legutóbbi linux telepítésnél...
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz ViZion #13494 üzenetére
Nojsz
Épp most néztem Linus videót, ahol pont arról volt szó, hogy hogy bírja a Linux a játékokkal.A lényeg, hogy megoldódott. Nekem ujjlenyomat van belőve, de ha nem lenne olyan, én se játszanék jelszavakkal. Ez még épp belefér, bár a félmillás zsír új gépben lassabb, mint az iPhone 5S-ben volt anno
-
ViZion
félisten
válasz Gyuri27 #13496 üzenetére
Nem kell. Ha elolvasom, akkor festem a
Trolltördögöt a falra, és tutira bevonzom az összes fost. Tudod, h amúgy rajongok érte, fantasztikus, legfőképp akkor szeretem, mikor fullscreen futtat bármit és nem kell bottal sem piszkálni.Használhatóságban, testreszabhatóságban még most is a W7 a legjobb, ha linuxokkal nem számolunk. A telemetria után a viccbox, onedrive, meg egy tucat fos ránkerőltetve, lahhan tényleg kell egy nagyobb SSD, csak az OS-nek. Meglepő módon 8 GB-on a legnagyobb linux is elvan röhögve, programokkal, stb. Nálam most 40 GB a win... Akkor ezt most hogy? Ehh, nem idegesítem magam, filmezek.
The Passage: kicsit lemaradtam, ma bepótolom. Meg a nightflyers... fura egy film. Érdekes, h ebbe is kellett pár leszbis jelenet. Homárkodás nélkül (ez még elmegy mondjuk) nem lehet? Két bűnronda nő találkozik, 'oszt este má' reszelnek. Hát élet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest