Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz AsakuraDave #6344 üzenetére
Mondjuk én. De majd még kísérletezgetem a ventikkel.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #6342 üzenetére
Én azon gondolkoztam, h annyit fogok csinálni, h 50 fok felett adok neki 65-70% körüli venti fordulatot, ott ugye már kicsit hatékonyabb a hűtés, aztán haccóljon.. Nem kell külön szabályozatni.
Úgy tapasztaltam, h 60-65%-ig egész jó, felette kezd el hangja lenni a mókuskeréknek.
Véleményem szubjektív...
-
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #6352 üzenetére
Az se tunne fel ha 80%on menne a venti nalam. Gyari giga ventik a cpu-n elég borzalmasak, meg ott nem találtam meg még a megfelelő venti beallitast ami szépen huti a 10900k-t, de nem is hangos.
A mokuskereket 1:1 kihajitanam onnan
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #6356 üzenetére
Hát nah.. Nekem kicsit búg a pumpa, de az mellett is, 70% felett már azt mondom, h kicsit hangos.
Ugye az arra van, h kapjon levegőt a pumpa, és a ramchipek, szóval jó helyen van az ott.
Ma szerintem rászánom magam a riserre, kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz FeRRaR1 #6347 üzenetére
Nekem is ugyanaz van mint neked, nitro+. De úgy vettem észre, hogy a Borderlands 3-ban az inventory-ban való matatás terheli maxra a kártyát de nagyon...
[ Szerkesztve ]
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
AsakuraDave
őstag
Van valakinek 6900XT MERC319 -ese?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
veterán
válasz AsakuraDave #6362 üzenetére
A minap valaki linkelte úgy emlékszem, de már nem látom a képet.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #6360 üzenetére
Kb ~1000-1500 ponttal kevesebbet 3Dmark-ban, és így is kb. 15-20%-kal gyorsabb mint a 2080Ti. Szóval amúgy nem véletlen mondtam amit mondtam lentebb, h full auton, gyári limittel is el lehet vele lenni simán, minden gond nélkül... 1440p 144hz-n sztem még így is kimaxolható..
A venti pedig silent módban szinte hangtalan. Annyi, h alapon a ventiknek, meg a pumpának is van egy kisebb kerregő hangja, de nem vészes. Akinek volt kompaktja, már megszokta.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
őstag
Most jutott eszembe, sokat szívtam vele, akinek giga z490es lapja van sapphire rx-el, a giga rgb fusion összeakad a trixx-el, trixx semmi infót nem olvas ki, amíg az rgb fusion is fut, led-et sem enged változtatni, remélem valakinek hasznos lesz
-
válasz AuraSync #5963 üzenetére
Megérkezett a CPU-m, de szinte semmit nem változott az eredmény.
14850 Pont lett.
A külföldi tesztek szerint a gyári ref karinak 15k+-t kéne elérnie.
De ami a poén, hogy a tesztekhez képest viszont jóval nagyobbak az FPS értékeim.
Akkor hogy van az ha több az FPS-em még is kevesebb pontot kapok?
Na ezért éri meg az ilyen semmirevaló tesztekkel játszadozni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
fisi
senior tag
válasz FeRRaR1 #6353 üzenetére
Hali!
Megnézed nekem bár lehet nem releváns hogy álló ház ventikkel neked is bekapcsol időközönként a hűtése a kártyának?
Anno a rog strix 56 fokon rotyogott de nem kapcsolt be ez meg rendszeresen kapcsol mert viszonylag hamar eléri azt az 54 fokot. Ugye minden all a házban kivéve az aio 3 ventijet. Meg az alaplapi X570 chipset ventit. -
válasz Krisz0418 #6370 üzenetére
Leszedem de csak neked.
Kemény 1MB/-sal jön lefelé nem értem mi a baja a Sztímnek...De igazából engem az 1440p géjming érdekel és ott hozza amit kell:
És ez már a vertikál VGA pozíció, még jobban hűt mint fektetve.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #6374 üzenetére
Őszintén szólva, nem tudom, hogy nálunk mit mér..Vagyis, hogy a radis ventiket, vagy a mókuskeret, vagy mit.
Sőt, azt sem tudom, ha pumpa vajon fixen pörög mindig, vagy azt is szabályozza vajon? Csak mert attól sok függ.
Amúgy a tuningra annyit, h pl. az LC-nél az OC és a default beállítások között 5-6% különbség van FPS-ben, ami ugye mondjuk 100 FPS esetén azt jelenti, hogy lesz 105-106... Ha meg mondjuk FPS lock-olsz, pl. 144-en, és csak több lenne, kb. akkor teljesen mindegy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #6377 üzenetére
Na igen, eleg hulyen lett megoldva ez a venti kábelezés...
Jo mondjuk lényegtelen kinel hogy pörög a venti, amig nem zavaro. Nalam meg oszt vegkepp. Kartya igyse ugyse megy 50fole, hangja meg nincs szoval jo az ugy[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
válasz Krisz0418 #6370 üzenetére
Ennyi lett tuninggal a TS: [kép] (2600/2700Mhz minden más alapon)
Ennyi lett tuning nélkül a TS: [kép]
Nekem ezek az eredmények semmit nem mondanak igazából.
Játékra vettem a VGA-t nem szintetikus tesztekre.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
Krisz0418
őstag
válasz AuraSync #6379 üzenetére
Akkor valami jatek benchet nezzel mar 1440p-ben kimaxolva, kivancsi vagyok. Ha ott jo akkor nyugi van. Lehet red dead, horizon zero dawn stb. Valszeg nekem megvan mind..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HoaryFox
őstag
Trixx nekem pontosan addig volt feltéve, amíg ki nem kapcsoltam a LED-eket a kártyát, majd töröltem, mert kékhalálozott tőle a gép (trixx.sys-re hivatkozva, tehát egyértelműen ő volt a bűnös)
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Krisz0418
őstag
-
Géjza
őstag
válasz AuraSync #6379 üzenetére
Gyorsriport egy Asrock RX 6800 Phantom Gaming OC-ről:
- masszív, szép darab kártya, van benne anyag
- élőben egyáltalán nem olyan bazári, ronda, mint a képeken, kicsit féltem is tőle, de kellemes csalódás volt ( a led panel minőséginek tűnik, a ventit meg nem látom, mert normál helyzetben használom a kártyát, nem fordítóval). Biztos nem azt a képet raktam volna a kártya oldalára, mint ami kint van (és mindenhol látni), nem a legszerencsésebb. Aki csak a kinézete miatt ódzkodna tőle, nem feltétlen kell kizárnia ezt a kártyát.
- ventijét hallani nem lehet (alapon 2.4GHz-től még messze van, meglátjuk meddig megy fel ekkor majd az rpm és lesz-e hangja). Igaz csak gyors superposition, heaven, F1 2020 teszteket csináltam, de ezek alatt a ventiket hallani sem lehetett, rá kellett néznem, hogy mennek-e egyáltalán a ventik avagy nem (elég halk házam van, kényes vagyok a hangoskodásra).
- coil whine: zárt házzal abszolút nem hallható. Egyedül F1 2020 főmenüjében hallani valamit (ahol a 2070S is nyenyergett, ez az egyik legjobb cw teszt imho), de csak ha lent a ház oldala és a kártyához közelebb hajlok (Corsair RM750x tápom van, 2 külön ágon kapja a delejt). Szóval normál használat esetén (zárt ház) nincs nálam zavaró, hallható coil whine.Első 20 percről egyelőre ennyit, minden simán, flottul ment. Teljesen elégedett vagyok eddig a kártyával (ventitől és cw-től féltem főleg), a tuning, finomhangolás majd később jön.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krisz0418 #6383 üzenetére
Mindenféle tuning nélkül próbáltam a Horizon Bench-et olyan szintű 1-2mp-es stuttering-ek voltak benne hogy egy az egybe be ki crash-elt a game.
Érdekes mert játék közben meg semmi gond...Aztán feltettem újra az Adrenalin Drjárvert mert több helyen is olvastam, hogy valakinek az segített és hát tényleg.
Igaz most feljebb lőttem kicsit a Mhz-eket, de jobb lett az eredmény amit játékban is tapasztalok.Valami még mindig nem klappol... egy 6800XT elver egy 6900XT-t azért ez elég lehangoló és mint új AMD tulaj mondom ez nevetséges.
Ilyet NV-nél nagyon nehéz volt összehozni, de ez már már látványos különbség.Igaza van a külföldi cikkeknek a 6900XT pénzkidobás.
De ami a legszomorúbb az egészben hogy NV-nél SOHA nem volt olyan hogy többször újra kellett volna raknom egy driver-t. Az mindig elsőre jó volt és hozta azt amit kellett.
Így már kezdem érteni, hogy miért kerül többe az NV, nem csak a VGA tudása miatt hanem a hozzávaló szoftveres körítés mérföldekkel jobb és talán ez így is marad.
#6390 Krisz0418:
Ezt azért ne kiabáld el.
Ha most valaki azt mondaná, hogy egy az egyben elcseréli velem a 3090-ét a 6900XT-mre 1mp-ig nem haboznék és már venném is ki a gépből.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
őstag
válasz ScomComputer #6393 üzenetére
Ez engem is érdekel Nálam is EKG-zott...
-
veterán
Wattmanban a min órajelet felhúztad a max órajel mínusz 100-ra?
-
Az sejtem miért van és most ki is próbálom, valszeg a BIOS-ban ki kell kapcsolni a CPU energiagazdálkodást a C State dolgokat és akkor soha nem megy IDLE állapotba.
Bár ezt csak tuning esetén ajánlják.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
veterán
válasz AsakuraDave #6399 üzenetére
Szép is lenne, ha csak annyi lenne...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest