Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Monitorokban az Adaptive sync-nek bekapcsolva kell lenni a freesync-hez?
Véleményem szubjektív...
-
barabasb
tag
Sziasztok, vettem egg Gigabyte radeon rx 6800 xt-t. Windows 10 64, msi mpg x570 gaming alaplap, kingston A2000 1tb m.2 ssd, crucial ballistix memoria, amd 5600x proc. Letoltottem a driver csomagot a videokartyahoz es amikor elkezdem telepiteni, 56% korul leall, de teljesen. Probaltam windows reinstallt es amikor probaltam ismet drivert installalni, megint leallt. Tehat ott akad meg. Van valami tipp, hogy mi lehet a gond?
-
-
barabasb
tag
válasz Alogonomus #5060 üzenetére
Nem, windows clean install utan akartam telepiteni.
-
-
privacy99
senior tag
válasz thomasvold #5064 üzenetére
+1 Nálam is kifogástalan.
-
BeZol
őstag
Van új béta MSI Afterburner, ami már jobban támogatja az új AMD kártyákat.
Alapvetően még mindig érdemesebb Wattmanban finomhangolni, de már ki tudod mutatni rivatunerben a feszültséget és a hotspotot. Ezt a kettőt eddig azt hiszem nem lehetett. -
ScomComputer
veterán
-
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #5070 üzenetére
"The first build with initial AMD 6x00 family support is ready. Many useful changes for both AMD and NV GPU owners. MSI Afterburner 4.6.3 beta 5 buil 16041 includes the following changes:
- AMD Navi 21 GPU architecture support
- New hybrid automatic software fan control mode. This mode allows you to combine default hardware fan curve and user defined software fan curve and dynamically switch between those two modes on temperature threshold. Such implementation can be useful on the cards with limited software fan control range (on both AMD and NVIDIA hardware) if you wish to use deault hardware fan curve (with active native fan stop technology) in lower temperatre range and use customized software fan curve in higher temperature zone. This is acheived by new option called "Override zero fan speed with hardware curve" option. When this option is enabled, you're telling MSI Afterburner to engage default fan control mode in zero fan speed zone of your custom fan curve.
- Added "Use firmware control mode" option to software automatic fan control module. This option allows customizing fan curve at GPU firmware level instead of doing it entirely in software, so it doesn't require keeping MSI Afterburner loaded in memory in order to get custom fan curve working. Also this option can be used to bypass various third party issues related to broken fixed fan speed programming API in some display drivers (e.g. Overdrive8 API related screen flickering on some AMD GPUs). New option is only supported on limited set of modern GPUs (Vega and newer AMD GPU families, Ampere and newer NVIDIA GPU families) and it has multipe GPU firmware based limitations such as limited maximum supported number of nodes for the curve (quad slope curve and up to 5 curve nodes on AMD, dual slope curve and up to 3 curve nodes on NVIDIA), lack of step/linear mode switching support, lack of hysteresis adjustment support etc. Please refer to new option context help to get more details.
- "Erase autosaved startup settings" option is now disabled by default in AMD compatibility properties
- Process specific memory and videomemory usage performance counters, introduced in the previos beta, are now disabled by default. The counters rely of RTSS, so enabling them will also cause RTSS to be autoloaded with MSI Afterburner similar to the rest RTSS based functionality (such as framerate or frametime monitoring).
- Improved backward comaptibility, fixed MSI Afterburner crashing when using it with older versions of RTSS without process specific memory and videomemory performance counters support.
- Fixed monitoring window display in minimized state on the first detach.
- Updated bundled MSI OC Scanner application. Fake error 22h, which can be reported by NVAPI on early callback function calls, is now supressed and ignored.
- Unlocked old alternate clock monitoring functionality from original RivaTuner era. Power users may switch to PLL clock monitoring mode instead of default target clock monitoring mode on NVIDIA GPUs
- RivaTuner Statistics Server has been upgraded to v7.3.0 beta 10https://download-eu2.guru3d.com/rtss/[Guru3D.com]-MSIAfterburnerSetup463Beta5Build16041.rar
Important note of AMD 6800/6900 series support: MSI AB's settings are ignored if you set <Tuning control> to <Preset> mode in Adrenalin control panel. <Tuning control> must be set to <Manual> there in order to allow applying custom GPU settings.
Also, probably some of you noticed it, but we have a bit more of skin magic created by Drerex - AMD Big Navi themed skin. It was also unofficially included in the previous MSI AB beta, be we never documented it. "
Még túl friss a cucc, de ez már a beta 5, nem a dec. végi beta 4, és ma postolta a srác.
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
Egy gyors TLDR-t valaki tudna dobni a topicról? Mennyire megbízható a 6800as? Driverek, előforduló hibák stb.
Épp ma rendeltem be egy RTX 3070-est, de csak most látom hogy az RX 6800as csak 30K HUF-al lenne drágább. Lehet ezt továbbadom, és a különbözetből jön a vörös démon ha már eddig is csak AMD-m volt -
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #5073 üzenetére
Tényleg nem engedi így direkt-linkelve.
Itt a guru3d-s fórumlink: [link]
A 2907-es hozzászólásban van a link, azzal működik -
tisztelturam
aktív tag
Caseking-en most érkezhetett szállítmány mert a 3070-ek mellett 6800-ak is elérhtőek. Hátha érdekel valakit
-
BeZol
őstag
válasz tisztelturam #5078 üzenetére
Magyar szállítással (és emiatt magyar áfával) amit most látok legolcsóbb verziók:
Kb. 350ezer egy 6800-as Gigabyte Gaming OC.
Kb. 430ezer egy 6800 XT Gigabyte Aourus.Ennyiért nem éri meg, ill. gondolom a német gariztatás is macerásabb.
Egyszerűbb hardverapróról szemezgetni magyar garival, ott is ekörüli árak mennek, eladni is könnyebb lesz később.Azért ha látsz még ilyet, nyugodtan dobd fel ide
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asus ROG Strix AMD Radeon 6800 XT LC (default - TDP is) vs. Asus Rog Strix RTX 2080 Ti A11G @O11G (125% TDP limit):
3Dmark Firestrike
3Dmark Firestrike Extreme
3Dmark TimeSpy
3Dmark TimeSpy ExtremeTegnap ennyire volt időm a Ti-től mielőtt kiszedtem.
Véleményem szubjektív...
-
AsakuraDave
őstag
Átnyálaztam pár HUB -os 6800XT tesztet és mivel volt ref. 6800XT -m azt kell mondjam out of box egyik AIB kártya se sokkal jobb a ref modellnél. SOTTR bench alatt nekem 1000rpm max 75fok végig és has onló 23xxMhz -en ment.
99%, hogy silicon lottery de a Red Devil a legjobb OC kártya vagyis még ott az AIO -os Asus de úgy kb egyre mennek talán még a Sapphire Nitro+ se olyan rossz bár az XFX biztos halkabb üzemeléssel tudja ugyan azt hozni. Viszont tuti nem tudnék választani melyiket vegyem.
Ref. 6900XT -ről van valakinek tapasztalata hogy out of box hőfok, zaj(fan rpm), órajelek hogy alakulnak? Illetve AIB 6900XT?[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5083 üzenetére
Tudom, ezért írtam h huzigáld meg a bajszát, főleg h érdekel mi vizezve a teteje + hőfok és hangerő mellé
Nálam 3DMark alatt 10-20MHz-et lehetne még nyerni mostani biosok és driverek mellett, és lehet h csak azon múlna, hogy hűvösebb legyen a kártya. Mivel a tied vizezett, ezért x fokkal hűvösebb vagy és emiatt nagyobb potenciál lehet a kártyában. Várom a fejleményeket!barabasb:
Ha magyar címre küldik, akkor magyar áfa megy rá.
Ha német címre küldik, német áfa, stb. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ScomComputer #5085 üzenetére
Hát az úgy volt, hogy hát.. Mákosgubavolt.
Kérdés, ha wattman automatikuson van (kapcsolók off), és AB-ben kitolom 15%-ra a TDP-t, akkor az érvényben marad?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
AsakuraDave
őstag
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5088 üzenetére
AB-t ne használj csak órajelek és társai nyomonkövetésére bench alatt.
Minden tuningot Wattman-ban csinálj.
Aztán ha kifújt a TDP-keret, elő kell venni a MorePowerTool programot.
Én GPU-Z-ben monitoronám mikor épp mennyin megy a kártya.AsakuraDave:
Német fórumok alapján a hotspot hőmérséklet borzalmasan alakul a ref kártyáknál ha el kezded feljebb pöckölni őket, ill. a hangerő is hamarabb megjön.
Röviden tömören ha nem tuningolsz semmit akkor elég a ref kártya, mert kicsit undervoltolva még halkabb és hűvösebb is lehet, vagy picit több kijöhet ugyanolyan hangerő és hőfok mellett. Ha már jobban megtekered, akkor elégtelen lesz a hűtés.Hangerővel kapcsolatosan nézzél normalizált hangerőteszteket, mert hiába pörög gyorsabban a sapphire, ugyanolyan hőfokot és hangerőt produkál 1,25kg-osan mint az 1,85kg-os xfx.
Én annyi különbséget azért felfedeztem más videók alapján ref és custom kártyák között, hogy a customok egy része nagyobb TDP limittel érkezik (teszteken nem mindig ez a bios van használva!), ezért a 2350MHz környéke helyett 2435-2450MHz-en mennek out of the box és teszik mindezt halkabb és jobb hőfokokkal (de itt még csak 1-2 fok sokszor a különbség gpu hőfokban, de a hot spot már itt is eltérhet jobban).
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ref kártyával nagy a valószínűsége, hogy a hot spot értéked borzalmas lesz (ezért szét kéne szedni a kártyát és megbuherálni h jó legyen), ellenben egy custom kártyánál ez az eddigi olvasmányaim alapján bazi ritka h ne legyen jó.
Tehát ref kártyát csak akkor, ha nincs tuning, csak undervoltos finomhangolás, ill. ha vizezve lesz a kártya.
Anno írtam h ref 6800-as is jó vétel, de mivel elég szépen feljebb lehet azokat is húzni, aki ezt ki akarja aknázni, oda sem árt egy custom kártya, de akkor meg már karnyújtásnyira van egy 6800 XT custom kártya is, az sztem kb. mindig megéri már ilyenkor a felárat.
Hát a 6900 XT az már rendesen túl van árazva. Praktikusan 10%-kal tud többet egy 6800 XT-nél, de ez "szénné" tuningolva is ennyi marad. Annyi, hogy az órajel-skála 3000MHz-ig állítható és 1175mV mehet a kártyának, ugyanakkor a picivel több feszültséggel sem jut a többség 2750MHz fölé benchekben (de van 2800MHz-es max értékük mellé).
4K superpozi nálam kb. 16.000-16.100 pont, 6900XT-vel 17.800-17.900
Akinek van 6900 XT-je, esetleg megpróbálhatja a német srác értékeit reprodukálni, legalább 2 hete izmozik és finomhangolgat, most lyukadt ki erre (de h most januári vagy még decemberi driverrel, az passz).
És igen, nem használja ki mind az 1175mV-ot és a SoC feszültségből is lejjebb vett + a memória sincs maxra húzva. Korábban maxra húzott értékekkel sosem jutott 17.600 környéki pont fölé.
Majd egyik este kipakolom a panelerkélyre a gépet, aztán megpróbálom megdönteni a korábbi pontszámaimat
-
addikt
válasz AsakuraDave #5086 üzenetére
Közben rájöttem ,hogy az nem XT.
Nem ittam még meg a reggeli kávét.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5093 üzenetére
Most is felül tudja bírálni sztem (főleg az új beta 5-tel), de nem lehet annyi mindent állítani benne mint Wattmanban, ezért is írtam, hogy az AB-t ha felraktad, csak a rivatuner miatt használd h élőben kövesd a hőfokokat/órajeleket, a finomhangolást wattmanban végezd.
Utólagos hőfok/órajelvisszatekintésre pedig GPU-Z-t használj (sensor fül).
-
AsakuraDave
őstag
Ez "csak" sima 6800 nem XT.
6800 ref a legforrób amúgy is amit nem értek mert a legkisebb tdp meg magszámú.
Illetve nekem a TPU tesztjei nem teljesen fedik a valóságot 5600X mellé volt nálam 6800XT ref meg 3080FTW3Ultra és az ő teszjeik eléggé más eredményeket mutatnak. Míg egy HUB, GamerNexus közelebb állt sokkal az én méréseimhez.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Danex
addikt
válasz AsakuraDave #5096 üzenetére
6800 lényegesen keskenyebb kártya, talán 2 slot összesen.
-
tag
válasz AsakuraDave #5086 üzenetére
ASUS ref. 6900XT out of box eléggé visszafogott, 5 perces teszt alatt 256W fölé nem ment.
Az hogy a kártya mennyit bír, mennyire melegszik, hogyan skálázódik meg egyelőre tök random nálam, ahogy a wattman-nak éppen milyen kedve van. Minden a TDP limiten múlik csak, hogy abba hogyan fér bele a kártya. Ezt meg egyelőre csak MPT-vel lehet állítani.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
AsakuraDave
őstag
Hát én 70 foknál többet nem szivesen látok GPU-n
Nitro+ 6800XT és ref. 6900XT között vacilálok.
Lehet a Nitro+ eléri a ref 6900XT -t mivel jobban tuningolható de akkor meg hőfok,zaj kb ugyan ott leszek viszont alapon meg biztos halkabb meg minden.
A ref meg széééép de akkor erre meg mehetne majd víz csak még nem láttam v. hallottam olyanról mint pl. az EVGA hogy kiad csak AIO Hybrid kitet a kártyáihoz. Ahogy látom csak rendes épített vízzel lehetne AIO max ilyen AIO+NZXT G12 akármi.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs