Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.tessz
senior tag
válasz AuraSync #6822 üzenetére
User error, kicsit talán erős volt. Viszont az igazság az, barmennyire fáj általában a hardver hibátlan és bennünk van a hiba. Én is tapasztaltam, hogy ha megrántod a bajszát fogyasztás limit lehet, így nem ugyanazt produkálja. MPT kell ide kicsit megdobni a watt számot aztán szépen begyorsul.
Én személy szerint, szétszívtam az agyam 3080-al. És kb a harmadik kártya volt ami használható volt tuningal, ami egy suprim 3080 volt, kemény 2100 mhz alatt stabil volt. Tehát 100 mhz pluszt rádobtam a core clockra. Most jelenleg a 6900xt red devil-el 2750 mhz alatt stabilan nyomom a warzonet. Van ahol 150 fps 4k ban. Átlag 110-130 között.
[ Szerkesztve ]
-
pRoject22
őstag
válasz Sontir Fel #6852 üzenetére
Nekem a 3080 anno kb 20%-al produkált kevesebb FPS-t 2700x-el min a mostani 10700K-val, szóval nem tudom de én abból indultam ki amit magam tapasztaltam
¯\_(ツ)_/¯
-
tag
válasz hackeeeee #6853 üzenetére
Az alaplapi speakerre gondolsz? Annak mi köze a képhez?
Amúgy nekem is TV az alap mejelenítőm, de van egy másik monitor is ami szintén rá van kötve a VGA-ra, extended desktop módban használom.
Ha egyik sincs bekapcsolva a gép indulásakor, akkor a VGA BIOS nem töltődik be és később sem lesz kép egyiken sem. Ha csak az egyiket kapcsolom be a kettő közül akkor később is lesz kép a másikon ha azt is bekapcsolom, mert a VGA BIOS detektálja a jelet.
Tehát induláskor ha a VGA nem lát jelet, akkor nincs VGA BIOS és később sem fogja detektálni a jelet. Ha csak egy kijelző is működik induláskor akkor később is lesz jel a másikon. Persze ez az egész attól is függ milyen BIOS-a van a VGA-nak, csak legacy vagy uefi, esetleg mindkettő?Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
őstag
válasz hackeeeee #6853 üzenetére
Picit részletesebb leszek, hátha segít nektek:
A tv egy 55EG910V, MM-ban vett 4k-s inakustik harisnyázott hdmi kábellel van a gépre kötve, ami 0/24 üzemel. A tv-t kapcsolgatjuk csak ki/be. Attól függően, hogy a család mesés, főzös műsort néz v apa gémel/bencsel
Speaker van, külön rendszer, a gép creative x-fi optikájáról megy az erősítőbe. A tv-n egy dolgot állítottam csak, PC portnak kellett elnevezni a hdmi portot. Wattmanban pedig 10bit RGB 4:4:4 Pixel format PC standard. A bootolást nem érinti, de mindig ad képet már a gép bekapcsolásakor is Bios-ban is vmi Uefi elnevezés, azt annyira nem nézegettem. -
hackeeeee
Jómunkásember
Annyi, h ha nincs kép, akkor 1 hosszú, és 3 rövid csipogás van.
Ha jól sejtem, attól még készenlétben van a monitor, nem kapcsolod ki, és/vagy áramtalanítod le, és érzékeli a kijelzőt. Én is csak akkor tapasztaltam ezt, ha kikapcsoltam a monitort, ergo nem készenlétben volt.
És ha pl, nem látod a debug ledet, akkor legalább hallod, ha gond van.
@Ubi82: A TV egy C9 Oled, Club3D 4K 120Hz-s kábellel. Az AVR szintén ilyen kábellel megy.
Mi annyit vettünk észre, ha nincs bekapcsolva sem az avr, sem a tv, akkor csipog, nincs post, majd kapunk egy asztalt. Ezt csinálja a 3070-nel, és az én 6800XT-mmel is.De, nem a TV a gond, mert az én gépemben is csinálja, ha kikapcsolom a monitort.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mehet, csak néha nem teljesen működik jól. Próbáltuk.
A kavar az, hogy a B450-es lappal, és a 2060 superrel semmi ilyen gond nem volt.. A b550/5900x óta van a jelenség nála, áthozta a gépet tegnap, megnéztük az én kártyámmal, és azzal is csinálja, és utána próbáltam ki az én gépemmel, és az is csinálja, ha kikapcsolom a monitort.
Véleményem szubjektív...
-
őstag
válasz hackeeeee #6859 üzenetére
Nem lehet az alaplap biosa a ludas? Nálam is mindegy a bekapcsolási sorrend, ha kikapcsolt állapotból indítom a pc-t, ahogy abridabri is írja, és az előzö rendszeremnél sem volt ilyen probléma, ugyan ezzel a tv-vel. Pc indításakor jelet kellene adnia a vga-nak, mindegy hogy ki/bekapcsolt tv/monitor van-e rajta.
Dolpa írta a legacy/uefi-t, nálatok min van?
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz Sontir Fel #6852 üzenetére
Proci igényes játékokban nagyon sokat dob még 1440p-ben is egy 2700-5800 csere (3600-5600x cserét léptem meg és ACC 1440p-ben nagyon sokat hozott - lap, memó, vga, oprendszer minden ugyanaz maradt, csak a proci cserélődött ki). Míg más játékokban egy dekát nem hoz (pl F1 2020-ban semmit).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Alaplapi vga nincs, bios legutolsó, 1.2.0.0 agesa-val.
Ahogy említettem, a gond az h nem csak a TV-vel csinálja. Nálam is jelentkezik, ha kikapcsolom a monitort, és először a gépet kapcsolom be, és utána a monitort. Persze ez nem életszerű, mert a monitor bekapcsol készenlétből, ha indul a gép.
A TV-n PC-re van állítva a bemenet, de ha nem pc, akkor is ugyan ez van..
Amúgy, nem egyedi jelenségről van szó, belefutottam máshol is, igaz, ott csak 3070-nel tapasztalták, de amikor sógorom gépe kicsipogta a monitor nélkül a 6800XT-t, akkor elgondolkoztam.. És ugyan úgy az enyém is ezt teszi.
Véleményem szubjektív...
-
tag
Különbséget kell tenni teljesen poweroff és standby között.
Azt kell tudni, hogy a gép indulásnál a VGA kártya kiolvassa a megjelenítőből az EDID infót, ami alapján tudja, hogy a kijelző milyen felbontásokat/frissítéseket tud, ha ezt nem éri el, akkor azt feltételezi, hogy nincs kijelző és nem is tudja, hogy milyen folbontásra kellene neki beállnia. Ilyenkor alaplapi BIOS-tól és beállítástól függően sípolhat, hogy nincs VGA kiemenet, de ettől még az Oprendszer elindulhat.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Piszmaty76
aktív tag
Könyörgöm ne hergeld mert még visszajön!
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Krisz0418
őstag
Kiváncsiságból megnéztem a gép fogyasztását. Idle 140-150w, játék alatt 300-400w, ha aida stress testnél mindent bepipálok akkor 700w-is van
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
-
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #6877 üzenetére
Tobb nem nagyon lehet, proci 320-330w a vege 5ghzen. Kartya 3dmarkban 340-350w körül. Erre rajon meg a par apro sallang es 700-720w a teljes.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz FeRRaR1 #6881 üzenetére
Hat igen, de sose fog egy jatek alatt 700at fogyasztani cyberpunkban is 350w korul inkabb. Ha meg egy ac odysseyt nézek ott a kartya csak 180-200w meg a proci 80-90 akkor az 300w környékén van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #6878 üzenetére
Januári huszonikszedikei postjából másoltam ki
A wattmanos fesz-csúszkával kontrollálod, hogy az órajel-range-ben alul, középen vagy felül járjon. Az se jó ha nagyon leszúr, az se ha felszúr.
-
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #6888 üzenetére
Lehetséges, de ez bő 1 hónapos post, akkor még ők sem annyira feszegették a memória témát.
Mindenkinek magának ki kell tesztelnie nála mi mennyit dobb.
Ez pontosan olyan mint az RTX 3070-eseknél, hogy vmelyik review-ban csak +500MHz-et volt stabil a memória, sokaknak a +800-1000MHz még oké, és nem sokaknál stabil efelett!
Tehát a memóriádtól is függ mit tud a kártyád és a gpu chipedtől is függ.
Na meg a hűtéstől is, van h nincs tökéletes contact és emiatt nem jók a hőfokok! -
hackeeeee
Jómunkásember
Jahogy jah, értem, köszi!
Igen azt mondjuk olvastam 6800-aknál is, h nem mind tud 2150-et, vagy fast timing-ot. Több review-t néztem, ahol nem használnak FT-t, bár lehet szándékosan, lehet csak azért mert nem, ezt nem tudom.
Bár ugye, nvidia-knál is a gpu tuning sokkal többet hoz, mint a vram.. itt is, ha a gpu.t nem bántod, csak mérsz egyet alap, és tuning vrammal, nem lesz túl sok különbség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #6890 üzenetére
Ventiket hogy használod most? En levettem 50%ra, ugyanúgy hut mint 60-70%on. Cyberbe 48-52fok a plafon. Múltkor horizon zero dawn kozbe néztem nagyot mikor nem akart elindulni a venti rajta, csak a bench vege fele indult el amikor elerte a 45fokot kb
-
-
Krisz0418
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz Sontir Fel #6895 üzenetére
En nem tudok nyilatkozni reszletesen, de mikor 3080-am volt akkor sima ryzen 3600am volt es keves volt. Horizon zero dawn ingane 60-70fps, warzone 110-130fps. Valtottam 10900kf-re es horizon ingame is 100+, warzone meg 200fps atlagba. 1440p-n. En se gondoltam, mert mondtak hogy 1440pre nem kell eros proci de sajat tapasztalat szerint megiscsak boven megdobta a 3600-10900kf csere.
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #6890 üzenetére
Nem, ez nem igaz, az rtx 3070-es pont h memórialimites mint az állat, hiszen kb. 2055MHz-hez legalább +800-1000MHz-et húzni érdemes a memórián, a +1200MHz-es memóriával pl. 2130-2160MHz-nél van a gpu-órajellel összahangban. Ha felhúztam a chipet 2220MHz-re, nem javultak a pontszámok mert nem szolgálta ki a memória, sőt volt h rosszabbodott az eredmény mert folytogatta a memória... Konkrétan 2220MHz +1200memóriával ugyanannyi time spy pontom lett mint 2130-2160Mhz +1200 memóriával...
Igazából nincs ezzel nagy baj, de az nvidia megoldása mellett RTX 3070-es OC esetén már GDDR6X-re lenne szükség.Ez backelte ki jól az AMD okosan, náluk elég a GDDR6
Highend55:
nekem sztem holnap hozzák a gagyibájtot 2. táp bekészítve h legyen elég nafta multi-gpu benchmarkhoz
Múltkor linkeltem ide az alphacool vs bykski videókat, kvázi egyformák, jaSontir Fel:
mert azok a benchmarkok single player benchmarkok.
Mindig a multiplayer zabálja meg a leginkább a procikat, és mivel ezt nem tudják 100%-ban leutánozni h fair legyen az összehasonlítás, ezért ezt el szokták hagyni, vagy ha csinálják is, mindig szándékosan kihalt terepen rohangálnak a multiban... Ami szintén nem éppen valós helyzet...
Ezzel ha nem vagy tisztában, akkor pofáraesés érhet, mindjárt linkelek is be pár érdekességet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest