Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz Taifa Díaz #4450 üzenetére
Az időzítéseket mi alapján csökkented az alacsonyabb mem sebesség esetén?
-
Taifa Díaz
őstag
Megnézem, mit javasol rá a bios auto beállításokkal. Ilyenkor "szürke", nem módosítható opció mind, de azért meg lehet nézni. Én meg elhiszem neki, és beállítom egy ütemmel szűkebbre Aztán vagy bejön, vagy nem. Ha nem, még mindig jó az, amit javasolt.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
daredar562
tag
Sziasztok szeretném kérdezni hogy ez az A8as konfig mit tud teljesítményben
Válaszokat előre is köszönöm.
AMD A8 3870K
4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 Kingston HYPERX
Ati Radeon 6670 DDR5
ASUS F1A75-M LEAsrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
daredar562
tag
válasz daredar562 #4454 üzenetére
bocsánat a dupla postért... am Biostar TA75M+ ez jobb lap lenne a proci alá ?
Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
arty
veterán
válasz daredar562 #4455 üzenetére
tökmindegy, mivel K-s cput néztél ki.
olyat vegyél, amin azok a kimenetek vannak és ott ami és ahol neked kellramból gyorsabbat vegyél, pl [link] - ez biztosan megy 1866on, amennyit a lano tud és kell is neki.
viszont ha felmerült a 6670, azaz a dualgraphics ötlete, gondolom komolyabb grafikával szeretnél játszani... ezesetben talán az am3+ platform jobb megoldás:
olcsó am3+ lap
olcsó 1333mhz-es ram
phenom2 x4 965 be (olcsobb mint a 3870k és gyorsabb is!)
6670 helyett[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
tehát
6670 helyett pedig egy 6770 vagy 7770
ezzel a géppel garantáltan gyorsabb lesz minden játék, kevesebb problémával (dualgraphics nem megy bizonyos játékokban és akkor csak az APU ereje számit = szívás.néhány ezer forintal drágább az am3+, de később tehetsz bele erősebb cpu-t és addig is a játékok jobban mennének.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
daredar562
tag
am annyira a komoly graf nem számítana nekem, ha játszom az lekorlátozódik max 1-2 játékra, meg hd vidikre... játékok talán: nfs shift,sniper elite v2, guildwars 2 , és aion...meg talán az assa sorozat
Szerk:
Nállam a max felbontás 1650X1050 de jobban szeretem az 1440X900 felbontás, hisz az ezelőtti vga max azt bírta min felbontással: Ati radeon x1050[ Szerkesztve ]
-
mokiber
tag
Sziasztok amd A8-3870K 3,00Ghz Fm1 boksz hoz kell külön CPU hűtőt venni vagy nem feltétlen?
-
matepalfi
aktív tag
válasz headhunter #4451 üzenetére
köszi
-
arty
veterán
válasz mokiber #4459 üzenetére
lapfüggő is
nekem az asrock a75m-ben a gyári hűtőt level1/65fok mellett 2000RPM-en megy, így nem hallani. van akinek a lapja viszont a gyári ventit 3000 alá nem viszi, ott már elég hangos, akkor kell a jobb hűtő... (meg ha komolyabb tuningot akarsz, akkor is!)
-
arty
veterán
válasz daredar562 #4458 üzenetére
akkor máshogy kérdezem: miért gondoltál az fm1-re, 3870K + 6670 kombóra?
-
daredar562
tag
hmm... ez egy jó kérdés de nem fogok regényt írni
Kb azért gondoltam egy fm1 konfigra , mert ugye alacsony fogyasztás, viszonylag jó cpu, és amilyen játékokkal én játszani fogok( miket leírtam) szerintem azokhoz éppen elég.. mediumon, esetleg 1-2-őt high-en elvisz .Meg netről nem szeretek rendelni alkatrészeket, egy picinyke városkában lakom, és itt a boltban ez a full cumó ( a procira értem)
-
arty
veterán
válasz daredar562 #4464 üzenetére
értem. esetleg vedd meg a 3870K-t, kicsit tuningold és ha nem lesz elég a teljesítménye (1440x900hoz, mediumban szvsz elég lesz), még mindig elgondolkozhatsz egy dedikált vga-n!
ami 6670 (dual graphics) vagy 6770/7770 (csak egyedül menne, igpvel nem tud összedolgozni!) lehetne, akkor ez lesz a dilemma de hátha elég egyedül is a 3870K
egyedül a ramra figyelj, h 1866mhz-et, mondjuk cl9el legalább vigye! a llano NAGYON memsávszél limitált
-
arty
veterán
válasz daredar562 #4466 üzenetére
azt vedd figyelembe, h a 6670 lehet h olcso, de nem mindig tud együttműködni a 3870K igpjével.... akkor pedig szívás van. egy 6770 drágább ugyan, de az minden játékban adja a teljesítményt, ami sokszor még a két együttműködőénél is jobb. (játékfüggő)
-
westcoastog
veterán
válasz daredar562 #4471 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
daredar562
tag
válasz westcoastog #4472 üzenetére
Köszönöm
amúgy bocs hogy ilyen sokat írogatok és kérdezgetek, csak évek óta nem raktam össze egy új vasat, és izgulok valamennyire hogy egy viszonylag jó vas legyen és kitartson 1-2 évig
-
westcoastog
veterán
válasz daredar562 #4473 üzenetére
Nem baj az, annál biztosabb minél többet tudsz.
-
daredar562
tag
válasz westcoastog #4474 üzenetére
legutolsó gépemet kb 5-6 éve raktam össze, azóta nem is foglalkoztam hardveres dolgokkal.
néztem tesztet amiben 6570el van dual gp-ben, hát a mostani géptöl ami van fényévekkel gyorsabb
-
daredar562
tag
válasz daredar562 #4475 üzenetére
am itt egy teszt, bf bad company 2 1900as felbontás erős közepes beállítással ha jól láttam és 50fps alá nem ment , igaz húzva van a gép kicsit
-
Taifa Díaz
őstag
válasz daredar562 #4476 üzenetére
De bírom az ilyet - 3 ember dislike-olta a videót. De most mi lehet az, ami nem tetszett ennek a három embernek
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
daredar562
tag
válasz Taifa Díaz #4477 üzenetére
lehet h csak irigységből ... vagy mert nem volt gépházban a vaskó
-
westcoastog
veterán
Kicsit levert most a víz, mondom majd húzok a procin 3ghz-re, beállítom a 100-as fsb vagy mi helyett a 120-at, ugye 120x25-ös szorzó=3000, save exit, erre nem indul a gép csak pörögnek a ventik, mi a tosz, eljátszotta még párszor, mondom kiveszem az elemet felejtsen mindent, nem felejtett semmit, és pöccre indult a gép. Érdekes ez az asrock deszka.
Na de akkor hogyan lesz ebből 3ghz? Gondolom fixálni kéne valahogy a ramot meg a többi dolgot amit húzna még magával. Segítsetek, a régi rendszereimen egyszerűbb volt a tuning mint a faék.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz westcoastog #4479 üzenetére
AMD A8-3820 nem húzható, csak a K-s végűek. Asrock lappal pedig csak K-s processzort lehet húzni. Az FBS-t Giga és Asus lapokkal lehet úgy emelni, hogy nem száll el a rendszer 105-nél...
-
válasz westcoastog #4479 üzenetére
Ha feltoltad a referenci órajelet 100-ról 120-ra az vitte magával a pci-e és gpu órajelet is. Ez pont elég ahhoz, hogy ne induljon.
Amikor kivetted az elemet minden visszaállt alap értékre, és így ezután simán indult.
Ha bírná a konfig a 120-as ref órajelet, a memóriákat vissza kéne venni, illetve a gpu-t is. Vagy lehet a gpu is menne, de akkor az NB/gpu feszt kicsit fel kéne tolni. 1.3V nyugodtan mehet neki, ezzel már bírja a gpu a tuningot.
Én semmiképpen nem járatnám 120-on, nem "kínoznám" a többi alkatrészt.
Sajnos a tuninghoz vagy "K"-s proci kell, vagy "rendes" lap.
-
daredar562
tag
sziasztok ... am ez a lapka mind a 2 vga-t X16 módban viszi, vagy csak elfelejtették kiírni a 2. Pci-e slotra h X4 mód?
-
Tomix24
addikt
Srácok, van valakinek A6 vagy A8 Llano-ja Dual Grapics-ba kötve 6670-el?
Lefuttatná valaki ezt a Benchmarkot Dual Grapicsban?[link]
Angolul érdemes installálni, directx11-et választani, és csak elindítani jobb alul amikor a szobában pásztázik a kamera... Semmilyen beállítást nem eszközölve a settings részben(tehát gyári felbontás/stb értékeket meghagyva).
Kiváncsi vagyok mit hoz ki a Dual Grapics.
-
Tomix24
addikt
válasz daredar562 #4484 üzenetére
Ok, ha akkor megnézed majd, azt megköszönöm!
-
El Kebir
őstag
válasz westcoastog #4487 üzenetére
és nem írtam milyen memóriaszorzóval próbáltad, mert az is megakaszthatja a tuningot, mert az "fsb", a referenciaórajel emelése a memória órajelet is növeli, érdemes visszavenni alacsonyabbra a ramot, mielőtt nekiállsz tuningolni. (és arra figyelni, hogy az auto időzítések olyankor kisebbek, szigorúbbak, azokat is úgy kell átállítani, hogy passzoljanak a tuningolás utáni magasabb memóriaórajelhez)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Mr.Csizmás
titán
moin,
egy A4-es integrált grafikával elegendő a diablo3-nak? (gondolom van itt olyan, aki tolja)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
El Kebir
őstag
válasz westcoastog #4490 üzenetére
ha rosszul állsz neki, akkor egy tuningos lappal és cpu-val se fogsz tudni magasabb órajelet elérni... (pedig még ez nem is olyan komplikált, mint pl drótozni egy K7-es Tbred szórzóját és feszültségét )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
arty
veterán
válasz Mr.Csizmás #4491 üzenetére
nem elég. a4-3300am volt, de kevés volt az fps mé720p-ben is (15-20, azaz később a nagyobb harcokban talán a felére is bezuhant volna... csak starterem volt)
a6-3500/a6-3620at vegyél, ilyen hirdetések vannak is itt az aprón, "fillérekért"
a4 netezős, htpc gépbe való - oda perfekt, mert kevesebbet evett, mint a 4magosom, kb 5W-al (idleben)
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Sikeres procicsere megtörtént A6-3500-ről A8-3820-asra!!!
A8-3820(X4 2.5Ghz) 1.25V-on eddig probléma nélkül megy alulfeszelve!
A catalist most ment rá fel egy kicsit cibálgatom,de jó lesz.
Érezhető a gyorsulás a A6-3500-után! Régi Phenom2 X4-es hangulatom van töredéke fogyasztásból!Mindenkinek aki az alulfeszelésről segítséget adott(legfőképp) Tomix24, westcoastog,és a A8-3820-as sorstársaknak Ezer köszönet.....
És ez csak Oliverda miatt jöhetett létre neki is egy piros pont!
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
-
bandi94
tag
Az A3870 és az A3870K között mi a különbség?
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán