Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz arn #96153 üzenetére

    Nem kell nosztalgikusan nézni, elég figyelembe venni az évszámokat, megfizethetőséget és a lehetőségeket. A PC a C64-et nem érte el minden téren amíg nem jött ki az Adlib hozzá. Csakhogy akkor ott volt az Amiga ami ellen kellett a gyors profi is, hogy a chipset trükkjeit izomból (porciból) oldják meg. Megfizethető áron ez a 386DX 40 lett (köszi AMD)

    85 választása önkényes, de jól tükrözi amit írtál. Kellett és a konzoloknál ma is kell 2 év mire olyan játékok jelentek meg amik rendesen kihasználták a vas adta lehetőségeket. Ez a PC-re is igaz, gondoljunk csak bele a Quake kézzel optimalizált kódjára, vagy korábban a nem hivatalos 320x240-es felbontásokra, vagy az említett Pinball covox/speaker-en kiadott hangjára.

    A PC és Amiga versenyben valahol Pinball Dreams környékén gondolom, hogy átbillent a mérleg. Ár/értékben viszont a C64 is elhúzta eddig. A fanatikus Amigásokat bántja amit mondani szoktam a gép fejlesztéséről: A pénzéhes vezetés felmarta a lóvét, de nem fejlesztettek. Az eredeti Amiga egyszerűsítése lett az A500, a tudás nem változott. Az ECS chipset semmi érdemit nem hozott. Az AGA egy elvetélt valami lett az eredeti túl ambíciózus terv félsikere 7 évvel az első Amiga után. Ennyi idő alatt még jó, hogy beérte a PC. Persze erről nem a gép tehet, hanem a dilettáns management :(

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák