Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P41N

    senior tag

    Na hozok én is egy kis retro-t!:D Egy elég jószívű fórumtárs "megajándékozott" egy HD 5970 + EK blokk kombóval, ami csak porosodott nála. Természetesen nem fogadtam el teljesen ingyen, amint megjött és lepróbáltam, utaltam neki egy általam megszabott összeget, mert igazából rám bízta (nem 5 meg 10k-t :DDD ). Mindegy, a lényeg a lényeg, hogy tényleg tesztelenlen volt a cucc, és elég ramaty állapotban volt. Képek szerintem árulkodóak.

    Sajnos tisztítás utáni képet nem lőttem (rossz szokásom), de csillogot-villogot az egész pcb! :D Tisztításnak szimpla alkohol + víz kombót használtam, majd napon megszárítottam. Nálam a tisztítás előtti tesztelés teljesen elmaradt, egyszerűen nem "mertem" így kipróbálni, így tényleg nagy meglepetés volt hogy működik-e vagy nem (vagy alapból nem működött, vagy én csesztem el a "mosással"). Blokkot nem nagyon tudtam takarítani, ez sajna eléggé el van használódva mint ahogy látható.

    Blokk helyett a gyári hűtőjét raktam vissza, a hiányos thermal padokkal és pasztával, mert nem gondoltam volna hogy fog életjelet adni. Csak a mini DP portot próbáltam, azon nem volt hajlandó képet adni, a két DVI tesztelése viszont kimaradt (teszt monitoromon csak HDMI van, átalakítom meg nincs). Mivel van még egy HD 5970-em, úgy voltam vele, hogy azt berakom elsődlegesnek, ezt meg másodlagosnak.

    Windows boot teljesen normálisan megtörtént, és eszközkezelőben látta is a második 5970-et, és a driver-t is feltelepítette bármiféle gond nélkül! :C Egyenlőre csak GPU-Z terhelést kapott (hiányos thermal pad és paszta miatt, ezeket szereznem kell), de később persze kapni fog 3DMark meg még egyéb dolgokat.

    A legjobb az lenne, ha tudnék még egy EK 5970 blokkot szerezni, aztán már lehetne házba is építeni! :DD Egyenlőre a megtartáson más tervem nincs, persze majd a PH-s toplistára benevezek velük, de ez még várat magára.

Új hozzászólás Aktív témák