Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz envagyok #94273 üzenetére

    :D

    Mar megint kevered a dolgokat es nem vagy tisztaban azzal, hogy mi tortenik. Minden PCI kartya eroforrast egyeztet, es foglal maganak. Itt mar szempont volt, hogy mindez automatan menjen. PCI-nal van 4 IRQ vonal, a specko szerint, minden kartya az ELSO vonalra ulteti az elso eszkozt, a masodikra a masodikat. Az alaplapgyartok fele a specko pedig azt mondja, hogy slotonkent el kell csusztatni a vonalakat, tehat ami az egyik sloton van az ELSO helyen, az a masodik slotnal a MASODIK helyen van, igy minden egyes slotnal "leptetodik" az IRQ vonalak kiosztasa. Ezert segit, ha atsorrendezed a kartyaidat, mert a PCI tervezesenel osszesen 4 PCI eszkozre keszultek, aztan errol nagyon hamar kiderult, hogy edeskeves (egy tipikus P3 lap legalabb 3 integralt PCI Eszkozzel rendelkezik, ugye a 2 IDE vezerlo es a legalabb 1 USB vezerlo), majd a P4-eraban mar surun volt integralt hang es kep is...).

    Tehat a legegyszerubb, masik IRQ-ra zavarni a halokartyat, ha atrakod egy masik slotba.

    Ahogyan ma is hulladek az OEM gepek BIOS-a, ugy hulladek volt 20 eve is. Semmilyen mas opcio sincs, nincs valami gepkonyved, ami leirja, hogy hogy jon elo pl. az Advanced vagy a tobbi? Ez Phoneix BIOS-nak latszik, azok pedig ugyonolyan gazdag felszereltsegu BIOS-ok voltak, mint az AWARD-ok (meg is vette a Phoneix az Awardot).

    GUD-bol tobb fajta HW verzio volt, tobb fajta jack kiosztassal, tehat remelem tenyleg az a line-out nalad :) Egyebkent, mit jelent az, hogy felulrol? Mi szamit a kartya tetejenek?

    Szerk: tehat, ahhoz, hogy a PCI/PnP BIOS ne vegye el az IRQ-t a halokartyaktol, meg kell neki tiltani ezt. Anno, amikor ilyen volt, akkor megkertuk a delikvenst, hogy vagy a hangkartyat cserelje PnP-sre, hogy bele tudjon szolni az eroforrasokert kuzdo versenybe, vagy az alaplapot olyanra, aminel ezek a dolgok jok. Az ilyen lap barmit, barmikor kepes atpakolni meglepve ezzel nem csak az AWE-t de a GUS-t is. Ha ugy lep meg, hogy pl az IDE kontrollert dobja at pl 11-re, es te is azt hasznalod eppen a GUS eseten, akkor meg merevlemezes adatvesztes is lehet :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák