Új hozzászólás Aktív témák

  • zsid

    senior tag

    válasz zoltanz #91265 üzenetére

    Nem akarom szétoffolni a topikot, de szemet szúrt ebben a témában (amit csak félig futottam át, szal ha valaki leírta már akkor bocsi ), hogy a kiindulási alap hibás és ebből hibás következtetéseket vonnak sokan.

    A sávszélszegény RX6400 az nem úgy válasz a videokártyákat érintő akkori piaci helyzetre, ahogy felvázoltad. Az RX6400 az egy laptopokba szànt GPU, ami alap esetben egy APU mellett dolgozgat, ahol legfeljebb x8 sáv jut neki és akkoriban már szinte csak pcie 4.0-s APUk készültek az AMDnél ha jól emlékszem. Azok a GPU-k kerültek "normál" kártyára, amiket nem tudtak a laptop piacra eladni. Volt készleten egy termék, volt a piaci hiány és megpróbálták a raktárkészletet oda elsütni.

    Azért van csak 4 sáv és azért nincs pl enkóder, mert ahova ezek készültek oda ez így volt jó. Nem azért tervezték az RX6400-at, mert kellett egy olcsó GPU a piaci hiány kiszolgálására és minden featureön spórolni akartak :)

    Ugyanez a volt a szitu az AM4 végére megérkező budget procikkal, ott is mindenki a cachet és a pcie 4.0-t hiányolta ( sőt ott talán a sávok összes száma is kevesebb ). Utólag derült ki, hogy ezek nem a spórolás miatt ilyenek, hanem mert ezek eredetileg APUnak készültek csak valszeg az IGP hibás volt így intelesen F-esítették őket. Asszem a Ryzen 5 5500 az talán az 5600G letiltott IGPs változata ( vagy valami ilyesmi, ezeket mindig keverem ).

    Mindkét esetben előbb volt egy termék amit utólag illesztettek be egy alternatív termékskálába, hogy betömjék a piaci rést/eladják a selejtet.

    <tRucKdriFteR>

Új hozzászólás Aktív témák