Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz frescho #87728 üzenetére

    A cyrix 6x amikor megjelent nem volt olcso, dragabb volt, mint az azonos orajelu pentium. A legtobb jatek jobban is futott rajta, de ugye az oemeket nem erdekeltek, a usereknel meg mire elterjedt (97+), addigra beleptunk az fpu korszakba, es az alapjan iteltek meg. De 96 nyaran a gp2 veszettul futott rajta.

    Lehetett ra kesobb is olyan kodot irni ra, ami pentiumon vagy fele sebesseggel futott, de nem ez volt a mainstream. Csinaltunk is ra teszteket anno, egyik baratom pedig beletett egy benchet az egyik demoscenes 64k introba erre, a listamban “nts” neven talalod. Az elso 133as 6x is gyorsabb, mint egy 233mmx.

    A k6 jobban tartotta magat, de orajel elonye nem igazan volt a pentiummal szemben az elejen 97ben, az fpu meg szinten gyengebb volt 1:1. Az olcso celeronig erdekes lett volna, de addig meg rohadt draga volt, ami vmi elonyt tudott felmutatni. Az elerheto dbok szinten lassabbak voltak a tuningolt mmxel szemben, teszteltem 98ban.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák