Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz arn #87380 üzenetére

    Az ultra, de még a Max is 2 problémával küzd. Az első nem fixen szorosan kötődik a témához, mégpedig az, hogy nyers erőben, a számok szintjén eléri a jelenlegi erős PC-k teljesítményét, de amikor olyan munkára akarod befogni ami nem fekszik neki, akkor valahogy nem jön ki belőle az erő. Persze ez nem hiba, hanem tervezési sajátosság, mert a nagy energiahatékonyságot úgy érték el, hogy elég sok dologra fixen optimalizált részeket kapott. Ez nagyon jó például amikor vágni akarsz vele. Tényleg zseniális, már a sima M1 is leveri az előző gépem és közben halk=alig fogyaszt jó néhány program alatt.

    A második probléma, hogy végig alsó, alsó-közép részről volt szó (sideportos iGP-ből indultunk). A Max nem ez a kategória, sem teljesítményben, sem árban. Mondjuk a példaként felhozott Intel-AMD hibrid sem volt az és a 12900k sem az. Pont a PC-k RAM sebességén lehetne segíteni egy plusz RAM (HBM?) chiplettel a procin belül. De lehet csak cache-nek kellene használni ahogy az AMD tette most 1-2 procinál.

    fatpingvin: Pont a RAM sebesség ami a jelenlegi integrált vezérlőket korlátozza. Arnnak igaza van, hogy ezt feloldotta az Apple. Csak milyen áron és hogy jön a Ferrari a trabank-kispók párharchoz? Amúgy semmi új nincs abban amit terveztek, az SGI már régen letette az asztalra az egységes RAM kezelést, hatékony CPU-val. Az O2 is méregdrága volt, mondjuk hasonlóan odavert a többieknek, mint most az alma. Minden mai nagy fejlesztésnek már évtizedes előzménye van. :U

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák