Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz gban #83581 üzenetére

    Igen, ez az eger megy a PS/2 csatlakozoban, a sima Microsoft soros eger pedig megy a sima RS232 dugoban. Szerintem mas lehetett a kiosztas, csak nem talalok errol semmi infot. A Wikipedia PS/2 oldalan van a sima PS/2 kiosztas, ez alapjan, ez az atalakito, amit most vettem, bekoti a PS/2 port 4-es labara (+5V VCC, tehat ez taplalja az egeret elvileg) az RS232 9-es (Ring Indicator) es 3-as (TXD) labat, a PS/2 3-as labara (GND) az RS232 7-es (RTS), 5-os (GND) es 2-es labat (RXD), es a PS/2 2-es labara (ez nem hasznalt, de be van kotve az egerbe) az RS232 1-es (DCD), a PS/2 6-os labara (ez szinten nem hasznalt, de be van vezetekezve az egerbe) pedig az RS232 6-os (DSR) labat.

    Azt megneztem, hogy a csatlakozo minden vezeteke, tehat a nem hasznalt vezetekek is be vannak kotve az eger paneljara (7 eres vezeteke van az egernek). Ami viszont nagyon fura, az az, hogy az RS232 RX labara (ez ugye a 2-es pin) a PS/2 GND labat koti. Nem neztem meg meg, hogy hogyan van az eger RS232-es prtokollja, de szerintem kellene ott jelnek mennie az RX labon is.

    Mivel egy raklap csatlakozot mar ugyis vettem a PS2 keybaoard/mouse splitter miatt, igy tobbletkiadas nelkul tudok epiteni ilyet, ha meglesz a kiosztas.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák