Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz envagyok #83523 üzenetére

    A "Bootcamp", az egy "semmi". Marmint, a gepek EFI-t hasznalnak (1.1-es verzio; az ujabb gepeik pedig 1.1 es 2.0 hibrid variaciot). A gepeikhez valamikor 2006 tavaszan erkezett egy update a firmwarehez, ami berakta a CSM modot. Azok a vasak, amik ez ido utan jelentek meg, azok ezt mar beepitve tartalmazzak. Maga a "Bootcamp" egy program, ami a disk particionalast segiti (egyfajta frontend a beepitett Disk Utility fele) illetve le tudja tolteni a drivercsomagot.

    Siman be tudod rakni a telepitot es az ALT-ot nyomva (bejon egy boot valaszto), ki tudod majd valasztani a telepito mediat. XP-t csak optikarol, Vistat optikarol es USB-rol, Win7-et pedig USB-rol is probaltam telepiteni. Szoval annak mennie kellene. Ami meg problema lehet, az az eltero GPU kezeles az EFI-nel. UGA vs GOP dolog. Nem biztos, hogy a 64 bites telepitok, moddolas (le kell torolni az EFI foldert), be fognak bootolni pont emiatt. A PC-k EFI 2.0-je igy a Windowsok is GOP-ot tamogatnak, igy EFI mentes bootra kell kenyszeriteni a folyamatot.

    Az Apple oldalarol toltheto le Bootcamp drivercsomag, de nem minden Windows - Mac kombinaciohoz. De elkepzelheto, hogy ezekre neked szukseged sem lesz.

    Ha a GPU-t Mac-rol PC-s verziora csereled, akkor nem lesz kep addig, amig a driver be nem toltodik. Ez erinti a VESA emulaciot a CSM bootnal is. Tehat hiba raksz be PC-s kartyat, es bootolsz pl XP telepitot vagy FreeDOS-t, kep nem lesz, ha nincs a kartya ROM-jaban EFI-hez UGA driver, ami valszeg nem lesz, mert a PC-s vilagban EFI2 van es GOP driver van a ROM-ban. Van kozosseg, aki moddolja a ROM-okat, hogy modernebb PC-s kartyak is Mac-esithetoek legyenek. Igy talalhatsz akar Rx580-at is Mac-es verziot.

    Ha valami drivert nem tudsz leszedni az Appletol, vagy Maces a kibonto, akkor azt kibontom neked.

Új hozzászólás Aktív témák