Új hozzászólás Aktív témák

  • Yutani

    nagyúr

    válasz zoltanz #7795 üzenetére

    Még most is kötöd az ebet a karóhoz, hiába írta le a nálad és nálam jobban hozzáértő kolléga, hogy sokat számít a SIMD utasítás megléte és támogatása! Te azt mondod, hogy általában. Én meg azt mondom, nyilván vannak alkalmazások, amik nem tudják hasznosítani a SIMD meglétét, viszont mások meg nagyon is! Tehát nem lehet általánosítani, nem lehet azt mondani, hogy általában nem jelent előnyt. Ez a lényeg.

    Aztán peace, nem akarok offenz lenni, csak azt sem viselem jól, ha a nyilvánvaló orkánban valaki mindenképpen széllel szemben akar hugyozni. :)

    Abban pedig valóban igazad van, hogy régen milyen jól látszott a SIMD utasítások hatása. Csak akkor más volt annyiban a helyzet, hogy azoknak a használata a programokban éppencsak elterjedőben volt, és így nagyon feltűnő volt a változás, ha egy program megkapta a megfelelő támogatást (lásd Quake II 3.20 3DNow! patch és a K6-2 procik teljesítményugrása).
    Ez manapság már azért nem tűnik fel a mindennapokban, mert többféle SIMD készletet tartalmaznak a procik, és minden program valamilyen szinten a lehető legtöbbet alkalmazza, és nincs is lehetőség a kiiktatásra, így olyan érzésed lehet, hogy gyakorlatilag anélkül is jól mennének a programok, holott a háttérben dolgoznak ezek az utasítások mint a mérgezett egér.

    [ Szerkesztve ]

    #tarcsad

Új hozzászólás Aktív témák