Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz frescho #74292 üzenetére

    Így írtam: "...amit már nem nagygépes rendszernek építettek..."
    Pont azt írtam, hogy elkezdődött a personal computer korszak.

    Nem értek viszont veled egyet abban, hogy az Apple II ugyanazt a csoportot célozta. Az Apple II otthoni gépnek készült, míg az XT/AT üzleti felhasználásra. Az Apple II ezért Home Computernek tekinthető, míg az IBM PC ugye a neve alapján Personal Computer.
    Sok embert amúgy azért zavar meg az elnevezés, mert nem tudják, hogy az IBM régebbi nagygépes rendszereit mérnököknek kellett üzemeltetni, esetleg terminálok voltak csak a dolgozóknál. Míg a personal computer esetében minden a user kezében volt, ebből jött a neve. Aztán ez a név lassan egyet jelent most már az architektúrával.

    Az Amigával kapcsolatban írtad, hogy pl. 020 kártyára várni kellett. A probléma többek között az volt a céggel majdnem a kezdetektől, hogy költséglefaragás miatt sok fejlesztést passzoltak vagy visszatartottak, hogy előbb fogyjon el a már legyártott régebbi gép. Mint kiderült ez abban a szegmensben rossz lépésnek bizonyult. Például az AGA tervei is előbb megvoltak, mint ahogy kiadták az A1200/4000 gépeket. Sok apróságot lehet felhozni, de ezeket te is tudod. Szóval egyszerűen egy a maga idejében jó hw/sw konstrukciót hazavágtak az üzleti modellel.
    PC-n viszont a nyílt architektúra miatt nem volt ilyen gond. Ha x nem fejlesztett hozzá hardvert akkor y megtette.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák