Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Czo #73620 üzenetére

    Na, ilyet se láttam, hogy külső meghajtó AT DIN billentyűzetcsatiról szedje az áramot. Mindig hall az ember valami újat. LPT-s külső meghajtókból láttam többet is anno, de azok mindig valami saját táppal mentek.

    Nyilván mindennél van rosszabb. Nyilván, ha a HDD racket az akkori alternatívákkal hasonlítjuk össze, akkor az USB lassú volt (2.0 sem volt mindig a lapokon, eleinte csak 1.0, meg 1.1, mindkettő bűn lassú), a Firewire túl drága az átlag polgárnak (mint írtam, prémium Intel/Apple platformokon volt, azok sem voltak olcsók akkoriban), a CD/DVD irkászás állandóan körülményes és megbízhatatlan. Azért volt akkoriban nekem is rackem, de ennek ellenére már akkor se szerettem, szükséges rossz volt.

    eSATA szerintem nem rossz, igaz csak kevésszer használtam, de nekem mindig működött. Viszont ami hátránya, hogy mai gépekre már évek óta nem teszik rá, és külső házból is nehéz olyat szerezni, ami használná. Egy máris meghaladott technológia, nem fejlesztik, nem teszik rá semmire. A korai SATA2-es időkben kísérletezett vele az iparág, aztán pár éven belül dobták, ehhez még az is hozzájárulhat, amit írtak itt előttem, hogy valójában nem volt egy zökkenésmentesen használt megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák