Új hozzászólás Aktív témák

  • Madara-san

    aktív tag

    válasz Hosssszu #64374 üzenetére

    Hát én is meglepődtem, hidd el. :DDD Nem rémlett, hogy lett volna bármiféle DLC procim úgyhogy ennek most megörültem.
    Egyébként igen, én is úgy tudtam ahogy írta arn kolléga, Intel 386-ból csak 33-as volt. Ezért is csodálkoztam rajta, hogy a "legerősebb" 386 az AMD-től van.

    (#64375) unclefucka:
    Az ötlet onnan jött, hogy szeretnék építeni XT - PII közötti gépeket, ezeket a lehetőségeim szerint kimaxolni. És azért 386-al kezdek, mert anno még gyerekkoromban (~2002) egy 386-os volt az első igazi saját PC-m (szintén AMD DX-40, koproci nélkül), ami ugyebár már akkor is nagyon elavult volt. Úgy voltam vele, hogy legalább az enyém. :DDD Elkezdtem rá gyűjtögetni a mindenféle DOS játékokat, szoftvereket, 1-2 doboz floppyval mentem mindig a suliba az informatika szakkörre. Nos, ez a gép még meg is van, de meghagyom abban a formában ahogy van. Helyette a fentebb tárgyalt alaplap + koproci kombóval próbálok építeni egy ennél "combosabbat". Emlékszem, hogy anno Doomoztam is rajta (szépen laggolt is :DDD ), de főképp Wolf 3D, ROTT, Commander Keen, One Must Fall 2097, Jazz Jackrabbit féleségeket szeretnék rajta kipróbálni, tesztelni. Azért meglesem hogy fut a Doom.

    (#64385) Frawly:

    Ez a kifejezett IT-mindenes szekrényemben volt, néha érdekes kincsek bukkannak elő onnan. :DD

    A cél most épp az volt, hogy egy "gyors" 386-ost építsek, fentebb kifejtett okból, lassúnak jó lesz majd a 286 és az XT (már ha fel tudom éleszteni az alaplapjaikat, de az már egy másik történet lesz).

    Amúgy a Quake-el, Doommal én is úgy vagyok, hogy modern gépen, modern OS-en játszom velük, mert még a mai napig "életben vannak tartva". Rengeteg mod, source port, teljesen más gépigény.

    (#64387) frescho:
    Hú, erre kíváncsi lennék. Gondolom olyasmi alaplapra gondolsz, amin integrált 386 DX-40 van, de tehető bele 486 DLC proci, és VLB busszal is rendelkezik. Sajnos nekem nincs ilyenem, de megnéznék egy tesztet, hogy "mit megy" a 386 50 MHz-en. :)

    Kábelek, tartozékok konzolokhoz + egyéb: http://hardverapro.hu/tag/madara-san

Új hozzászólás Aktív témák