Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Hosssszu #63229 üzenetére

    Nem hát. Ezt mondom én is. A divx-es filmekhez kell egy min. 400 MHz-es Celeron, és még az is a határon van, de ezt csak úgy olvastam, nem személyes tapasztalat. 1 GHz-hez közeli P3-on viszont tuti szépen megy, mert néztem már olyan gépen, emlékeim szerint talán valami 850 MHz körül volt. Előtte túl ergya gépeim voltak, azokon nem divx-eztem, így a tényleg abszolút minimumról nem tudok nyilatkozni.

    Ilyen 100-266 MHz-es P1-es procikon elég reménytelen, húzva is, az sem számít, hogy van-e MMX vagy nincs, ezt viszont tapasztalatból tudom írni, talán 120 MHzen P54C-n, meg 166 MHz-es MMX-en és talán 233 MHz-es Pentium Pro-n próbltam, de az utóbbinál csak a 233 MHz rémlik. De az is nyilvánvaló, hogy divx-et nem retró gépen kell nézni, hanem modern médialejátszóval, normális kijelzőn. A retró gép retró szoftverekre és játékokra való, nem multimédiázni.

    Sose voltam a tuning híve, főleg nem az extrém tuningé. Emlékszem anno 2004 környékén tele voltak vele a tuningoldalak, hogy valaki Northwood Celeron-t, talán valami 2 GHZ-eset felhúzott nitrogénnel 5 GHz-re. Nagyon látványos, csak épp 5 GHz-en is rommá verte pár évre rá egy 1 GHz-nél alig magasabb alapórajelen járó C2D is egy szálon, de egy 2.6-3 GHZ-en járó P4 is. De abban az időben mindenki a magas frekire izgult, mert az Intel is arra gyúrt, nagyon hittek benne, hogy a Netburst lesz a világmegváltó.

Új hozzászólás Aktív témák