Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz arn #60568 üzenetére

    Előttük is volt élet és már a 80-as években összejött egy nagyon jó csapat. Mikrovilág, az LSI műhelye és még volt pár másik. Mondjuk ők inkább szakemberek voltak, mint újságírók. Az Alaplapot emelném ki, még. Amikor elkezdtem olvasni gyerekfejjel nem minden témát értettem és utánna kellett olvasnom. Néha olyan könyveket hoztam ki a Műszaki Könyvtárból amiből évekkel később tanultunk. De a lényeg, hogy volt tesztelői/újságírói csapat jóval korábban is.

    Mondjuk néhány régi teszten csak mosolyogni lehet mai szemmel, mert olyan hiánygazdaságon alapuló dolgokat vesznek figyelembe, hogy itthon és Bécsben mennyi az adott gép, vagy hogy mihez csempésznek mit. A C64 komoly munkára alkalmas szerintük (Ekkor már volt PC és nyugatabbra játékgépnek tartották a C64-et) meg további hasonlók.

    A 90-es évek kezdetén a színvonal esés a pénzes külföldi lapok miatt volt. Bejöttek és ész nélkül fordítottak. emlékszem valami cikkre egy grafikusról aki olyan értékű cuccot (szigorúan DM-ben megadva) használt ami a szüleim 2 év alatt kerestek meg. Arról, hogy hogyan legózz össze egy zsíroskenyér XT-t Hercules monitorral egy szót sem ejtettek. Kellett pár év amíg kialakultak a tesztelési módszereik amik mai szemmel szegényesek, de legalább hatalmas táblázatokba foglaltak össze sok információt.

    Ami akkoriban hullámzó, de olvasható volt az a mikrogépfan magazinok csoportja. COV, Guru... OK a színvonal nem volt magas és hardver tesztekben szegény volt, de a tartalom közel állt ahhoz amire kíváncsiak voltunk. Mondjuk most olvasgatva már néha erőltetett a poénkodás, de simán jó volt.

    A jelenlegi csökkenő színvonalat nem tudom hova tenni. Kialakult egy módszertan. Ha csak a PH családot nézzük, akkor a telefonoknál egész jól viszik. Közben a HW tesztek megritkultak, a hazai piacra mintha 5-ös dioptriás rövidlátóként szemüveg nélkül néznének. Ráadásul egyik oldalra húznak érezhetően. Az ipon viszont egész jól feljött.

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák