Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    Mivel mindig elfelejtem az isopropanolt, ahányszor lakott területen járok (ezen a héten is előfordult egyszer), inkább rászántam magam az alternatív módszerre, az ecetes majd vizes lemosásra 4 sav(bocs, lúg)károsult alaplapom esetében. Az idő tökéletese a száradásra, az elsőt (PT-319A, 386SX-40) még aznap kipróbáltam. Azóta megvolt a GA-5486/AL (ALI chipsetes PCI 486) és az azonosíthatatlan cache-es 486SLC lap tesztje is, sikerült nem hazavágni őket, az ex-akku környéki területek pedig jobban néznek ki. Még egy 286 van hátra, az nagyon kicsit kapott csak a matériából, remélem, az is rendben lesz.

    A jegyzeteim alapján van még egy lap a fiókban, amit kezelni kell. Az egy teljesen sima 486SLC, gyakorlatilag egy nyamvadt 386SX teljesítményével, óriási a szakadék a cache-eshez képest. Azért van meg, mert szinte teljesen sértetlen, emiatt a másik miatt meg nem vagyok azért teljesen nyugodt.

    Aztán jöhet a KT7A-RAID, ami működik, de van két enyhén púpos kondija a memóriafoglalatok mellett. Érdekes, hogy a CPU VRM-nél mindegyik szép sima. Sose kondiztam még alaplapot, de legalább sikerült a múltkor guberálni egy kis pákát, ami azért finomabb szerszám, mint az eddigi bunkó pisztolyom. Új terület lesz nekem, sose kondiztam még alaplapot, de hát egyszer ezt is el kell kezdeni. Gondolom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák