Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bennem azért egy pillanatra megállt a szusz, mikor láttam pörögni pár másodpercig a ventilátorokat ( táp, két proci, vga, házhűtők ) aztán egy pukkanás, majd mindegyik megáll... Mondjuk annyi előnye volt, hogy ha füst jött volna valahonnan akkor látható marad és nem terül szét rögtön a levegőben. ( Volt már olyan PC-és élményem, mikor a sietségtől tajtékzó ügyfél lebeszélt arról, hogy még egyszer ellenőrizem egy 24V-os vezérlőkártya bekötését és inkább indítsam minél hamarabb a gépet a programmal. Talán mondanom sem kell, hogy a 24V nem jó helyre jött be a PC-be, így a vezérlőkártya NYÁK-ja begyulladt a PC házban, amit a hátsó ventilátorok tömény füstfelhővé konvertáltak. - Na, ez az élmény itt elmaradt. )
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Alister71 #4394 üzenetére
itt voltam, nem aludtam
amúgy visszatérve az FX-re egy nagy halom fos.. az 5900ultrám DX9ben olyan lassú hogy az már fáj no tuning lehetőség a TI4400asom DX8ban is, de simán megy annyit mint egy FX5700Ranagol_5!
Nagyon fain cucc, megyek is magamhoz nyúlni[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
-
Oliverda
félisten
Passz. Ha nálam lenne egy másik rev akkor tudnám megmondani esetleg. Általában kisebb módosításokat szoktak eszközölni az újabb revekkel. Pár alkatrészt kicserélnek. Kondikat pl.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Alister71 #4414 üzenetére
Nekem most is van egy abit 5200-esem, ha nem lenne olyan buta a gpu-ja, remek kártya lenne, mert 40-50%-ot lehet rajta húzni, pedig passzív bordás.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Badman 4ever
őstag
válasz Alister71 #4388 üzenetére
Na visszagyüttem, de látom bacsis is odavolt.
Na az szép megmérettetés lesz, de a 9600 győzelmét már lehet is könyvelni.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
törölt tag
Mi a tennivaló akkor ha az AGP csatolós HD3850 az tizedik installálás után sem akar a gyári meghajtóprogrammal működni? Letöltöttem a legújabb és néhány régebbi ATI meghajtó programot is, de azokkal sem megy. A Windows állandóan a "VgaSave" meghajtóprogramját erőlteti, de azzal nem megy a 3DMark...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #4420 üzenetére
milyen alaplappal akarod működésre bírni?
Azt nézted, hogy olyan Catalystot raksz fel hozá, ami direkt AGP-s kártyákhoz lett készítve?
Alaplap chipkészlete felvan telepítve? másik VGA kari driver nincs fent?
Pontosan mi a probléma? egyáltalán az oprendszer felismeri a VGA karit? -
törölt tag
Alaplap: Gigabyte GA-7DPXDW+
Azt hol lehet látni hogy direkt AGP kártyás-e a Catalyst?
A kártya olyan mint a tiéd a dual Tualatin-ban.Az alaplapi chipset driver fel van telepítve.
Csak a Windows-szal feltelepült driverek vannak fent. Más VGA kártya driver nincs.
A probléma az, hogy nem hajlandó az ATI driver futni. Helyett a Windows saját VgaSave.Dll drivere fut, így a 3DMark 2001 nem hajlandó futni. A DxDiag is azt javasolja, hogy telepítsem fel a kártya saját meghajtóprogramját.
Az operációs rendszer felismeri "ATI Radeon 3800 Series" illetve "ATI Radeon 3850" néven is. De miután beállítom az eszközelőben ( illesztőprogram frissítése ), akkor újraindítás után vagy lefagy a Windows a szaladgáló kék négyzeteknél vagy a VgaSave.Dll-lel indul el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Persze. De én ebben a lapban akarom működésre bírni. Biztos vagyok benne, hogy sem a kártyának, sem a lapnak nincs baja. Még valamikor reggel elindult egy órányi molyolás után a 3DMark2001 SE, de csak 6-7000 pont körül adott. Miután újraindítottam a gépet és a BIOS-ban állítottam egy-két dolgot, már nem volt jó. Persze rögtön visszaállítottam mindent, de nem segített. Azóta volt Windows újratelepítés, rakás driverrel próba, stb... de csak nem sikerül újra életre kelteni. Akkor az AMD honlapjáról letöltött 9.7-es driverrel indult el, amit persze azóta is többször próbáltam. Attól tartok, hogy ha esetleg újra összejönne, hogy fusson a 3DMark, még mindig nem biztosítja semmi, hogy kibír egy újraindítást...
szerk.: Éltre kelteni alatt azt értem, hogy menjen rendesen a 3D gyorsítás. A 3DMark indításkor ugyanis arra hivatkozik, hogy nem minden 3D-s funkció van támogatva. Aztán megy tovább és belehal. A DxDiag meg kiírja, hogy ne a Windows drivert használjam. De az eszközkezelőben is látszik, hogy az van beállítva (VgaSave.dll). Beállítani beállíthatom a másikat, de az újraindítást igényel. Újraindításnál meg visszacseréli...
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz #95904256 #4420 üzenetére
Az AGP-s HD3850 topicban "ódákat zengenek", hogy milyen iszonyat válogatós kártya chipset téren, és mennyire szenvedős beizzítani. Eddig az nForce2-vel voltak a legnagyobb problémák driver terén (gyakorlatilg 100%-os összeférhetetlenség), de úgy néz ki a multi CPU-s Socket A-s rendszerekkel sem OK.
Segíteni nem tudok sajnos, csak megjósolni, hogy nem fog menni, amíg nem születik rá normális driver, vagy valamilyen elvetemült házilag írt drivert meg nem találod a net legeldugottabb zugaiban. Sajnos ATI-AMD-ék ennyire veszik komolyan az újabb AGP-s kártyák támogatását. A legújabb HD4xxx-es sorozathoz még olyan elb*szott félkészeket sem adnak ki, mint a HD3xxx-ekhez*.*szerk.: azokat a gyártónak kell biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Pedig nagyon is számít.. Nekem régen azért kellet lapot cserélnem. Vettem egy Inno3d 6600-ost, és egy P4S800-as sis chipsetes lapom volt. Bármit csináltam Geforce Go GT-nek ismerte fel, magyarul laptop vga-nak, ez nem is lett volna probléma, ha nem bugzódott volna minden.. intel chipes lapban meg ment, mint a szél..
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
törölt tag
Már próbálkoztam a RivaTuner-es dologgal...
szerk.: Majd este újratelepítem az operndszert és megpróbálom az alaplapi driver-ek nélkül felrakni az ATI megjelenítésvezérlőt. Úgy rémlik, mintha ezek nélkül indult volna el. Ezt még nem próbáltam újból megjátszani...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Megjött a proci. Íme:
Viszonylag fiatal darab csak 6 éve gyártották, egészen pontosan 2003 júliusának 2. hetében. Nem tudtam hogy ekkor még gyártottak ilyen procikat hisz ilyen időtájt már javában Barton-ok potyogtak le a futószallagokról, sőt már Athlon 64-ek is. Ha nem tévedek ez a legalacsonyabb VCORE-os K6-III+.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Úgy fest hogy egyelőre majd egy Sapphire Radeon 9200 (nem SE!) lesz benne amit azért nem neveznék gyilkosnak. Aztán kicsit később ha összejön akkor kap egy kissé exkluzívabb kártyát.
Ápropó...neked mennyi kellett a stabil 600MHz-hez és pontosan milyen procival érted el?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Értem. Remélem hogy valami hasonlót majd nekem is sikerül összehozni. Sejtem hogy nagyjából mit hajtana ki, ezért gondolom hogy a 9200 jó lesz bele ameddig nem sikerült megszerezni a hiányzó láncszemet.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Oliverda #4447 üzenetére
áruld már el, hogy mit akarsz bele
És szabad tudni, hogy miért raktad össze a vasat? mire fogod használni?
HA jól tudom 3ónknak van itt ilyenje.. akosf-nál azt a célt szolgálja, hogy menjen 900MHz-en, meg néha fusson rajta a Super PI
nekem azért van, hogy csapassam rajta lan party-kor a Settlers3-at ha meg nosztalgikus kedvem van, akkor meg játszhassam rajta a Colin Mcrae rally 2-t meg az NFS porsche-t stbstb... és te mire szeretnéd? -
Oliverda
félisten
Majd meglátod.
Itthon fogom hagyni netes, kártyás (mármint pasziánsz ) gépnek. Talán majd végignyomom rajta a NOLF-ot meg megnézem a Quake3-at is. Jó lenne ha menne rajta valahogy a Skype is. Amúgy már elég régen szerettem volna egy K6-III konfigot. Tehát ezt meg szeretném tartani pár évtizedig.
A Colin 2 sem rossz... majd megnézem rajta azt is ha még megtalálom valahol a játékot.
-
bacsis
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest