Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
fel kell amúgy faszányosra készíteni a dual p3-asom mert megyek a MOD TECH HALL modding versenyre
A K6-III topic bástyája én leszek
mindenki viszi a csúcstuning pörgőforgó csillivilli gépét, én meg csapatom nekik a K6-III+-al meg a Dual p3assal, szorítsatok ám -
Penyus
senior tag
-
Penyus
senior tag
Urak!
Ugye ez azt jelenti hogy ha 2giga ram van benne akkor auto alacsonyabb frekin fog uzemelni a cucc, de menni fog meg nem kell kezzel maceralni az fsb-t?
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
-
L4rs
tag
Nem olyan különlegesség ez, legalábbis számomra nem. Abit NF7 v2.0-ás lapomnál úgy van, hogy 3 DDR slotja van, 3GB-ot kezel maximum, de csak 2GB-ot tud 400MHz-en (DC-ben), 3GB-ot már csak 333MHz-en. Tehát kevesebb gyorsabb, vagy több lassabb. És nem is olyan butácska noname lap.
Mellesleg szerintem 2GB is nagyon-nagyon sok mindenre elég, főleg egy ilyen korú konfignak.[ Szerkesztve ]
-
Penyus
senior tag
Nem ment ejjel, ki volt huzva. A kocsiba volt szallitasra varva mar. Aztan reggel a garazsba bedugtam pojenbol. Es lon feny. Felhoztam a lakasba rakotottem a hangfalakra es ment. Kb 3 orat, aztan megint sotetseg. De reggel poccre indult.
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
törölt tag
Hali bacsis mester!
Lefuttattam az Everest CPU Queen tesztet az 1400MHz-es dual Applebread Duron-on. A kapott 4400 pont kicsit sokkolt, mert előtte néztem meg, hogy a dual Tualatin Pentium-III géped 5366-ot produkált ugyanilyen órajelen...
Ha nem bánod, még egy kicsit mókolnék a procikon...
-
törölt tag
Két dolgot találtam amit még lehet tenni:
Az egyik, az hogy ugy-e az Applebred nem más mint egy Thoroughbred csak 256K helyett 64K L2 cache-sel, így megpróbálom azt is unlockolni. De miután láttam egy Applebread vs. Thoroughbred tesztet, ettől nem remélek túl sokat.
A másik dolog, hogy 10,5x133=1400 helyett 10x140=1400-ra próbálom beállítani a szorzót. Reményeim szerint ez egy 3-4%-ot is hozhat a konyhára...
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #4373 üzenetére
A chache-ek ugyan ilyen módón történeő mutyizása nem csak a mobil prociknál lehetséges? Végülis meg lehet csinálni asztalninál, mert vagy van mögötte annyi chache vagy nincs.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
törölt tag
Na, megpróbáltam mindkét Duront átalkotni. A szorzót egyiken sem sikerült átállítanom, viszont az egyik processzor hajlandó volt 256kB L2-vel dolgozni, aztán elpukkant. Valószínűleg az ezüst lakk olyan helyre tévedt, ahová nem kellett volna. Elővettem a tartalék zöldsapkás 1400-as Duront, így azzal megy most párban a másik.
Marad a 10,5x133MHz, 64kB L2 beállítás.
szerk.: És a CPU Queen eredmény is maradt 4400-on...
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #4381 üzenetére
az lett volna még csak a szép
nahh akkor mostmár csak normális ramok kellnenek ugye?
amúgy meg csesszél rá, hogy mit mutat az everest, mármint ha az én szemszögemből nézzük, hiába megy 50%al többet a dual tualatinom a p4-nél, ha játékokban sokkal jobb a p4, még azokban is ami támogatja a 2magot.. Játékokba elég közel kerülhet a 2 gép teljesítménye -
Oliverda
félisten
Hétfőn megkapom a K6-III+ procit és ha majd PH mester is ideaadja az AGP-s Radeon 9200-at akkor végre összeáll a konfig.
bacsis: Még mindig nem írtad meg a lapod REV számát. Elsősorban a G2 száma érdekelne de akkor egyúttal megírhatod a G5 számát is mert ha minden jól megy akkor majd sikerül szereznem egy olyan lapot is.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Ha valakinek szüksége lenne EDO ramra az PM-ezen mert van eladó!
2x16mb Kingston (KTC1481/32) SEC chipes kétoldalas
2x16mb Transcend Nanya chipes egyoldalas 16M 72P EDO 6 [3X] 8MX32
2x16mb nemtommilyenmárka TM chipes egyoldalas (TM-60J)
2x32mb nemtommilyenmárka Nanya kétoldalas
Úgytudom mindegyik 60ns-es
Illetve 2x256mb SD ram V-Data PC133 kétoldalas -
Alister71
nagyúr
Hétfőn kapok egy FX 5700-est, és komoly tesztek indulnak, a 9600XT ellenében.
Természetesen megosztom majd az eredményeket veletek, mind alapórajelen, mind tuningban. Játékban és 3D Mark-ban is.
A tulaj szerint 9-10-ezer pont között kapott a 01-ben, bár ezt egy 2600+-os Athlon XP-vel tette, AGP 8-osan.
Meglátjuk mit tud az 1.4-es Tuával.
De szerettem volna egy ilyen karit mikor az FX 5200-esem volt.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Jajj dehogynem! Amikor az Ati 9600XT csillagászati árakon ment, és csak álmodtam róla.
50 x végig olvastam az akkori újság teszteket, és csak folyt a nyálam, hogy mit tud az NFSU 2-ben!! Az FX 5700, az én 5200-amhoz képest. 800x600 low-on.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
válasz Alister71 #4388 üzenetére
Nekem a Gefroce4 ti4200 produkált hasonló konfiggal 10-12e pont körül 3dmark01se-ben. (2600+ MP) Igaz dx9-et nem látott de nem is volt annyira szükség rá. Sokáig megvolt az a kari. Az FX szériát teljesen kihagytam. Dx7/8 ban szerintem simán volt egy szinten a 9600pro vagy akár húzva 9600Xt-vel. (de egy ti4800 biztos megelőzte volna őket)
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz MasterDeeJay #4391 üzenetére
Én a helyedbe ezt meg sem írtam volna.
DX9-et kihagyva?
Persze itt a 03 lép már be a képbe, de ne felejtsük el, hogy az FX 5700 DX9-ben azért egész jó volt.
Egy akármennyire húzott Ti 4800-nak esélye sem volt egy 9600XT-vel, vagy egy FX 5700-al!
Vagy hagyjuk a meg sem jelenített effekteket? ÁÁÁÁ tiszta vicc.Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Bacsis az igazak álmát alussza!! Mint csipteRóza!
Alister from Hell
-
Ranagol_5
senior tag
Nah, csináltam pár jó képet. Úgy szerettem volna lefényképezni a procikat, hogy leszedem mindről a bordát, de sztem az évek alatt úgy rágyógyultak, hogy képtelen voltam lefeszegetni őket kézzel. De azért az egyikről sikerült. Itt vannak a képek.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Azokról próbáltam először leszedni, de procival együtt jött csak le. Majd egyszer, ha több időm lesz, nekiesek, és valami kíméletes módszerrel leszedem őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest