Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Tegnap átköltöztettem a már kész, komplett, telepített gépeimet a kiállításig egy zárt helyre, csináltam is egy gyors leltárat, eszerint ezek vannak: 2db 286os (12 és 20MHz), 2db 386os (két majdnem egyforma 40MHz-es, nagyon hasonló paraméterekkel, egyik a napokban tárgyalt gép, aminek az alaplapja szálszakadásos volt, de drótozással újraélesztettem és úgy tűnik, hogy stabilan bírja), 2db 486os (66 és 100MHz, de amúgy hasonló paraméterekkel), és 4db P1, ezek nagyon vegyesek, érdekességképpen lesz egy P5 magos, 60MHz-es, a többi P54X magos lesz (100MHz körül és egy 166-os), és egy Pentium Pro 200MHz-es lesz a plafon. Ezen kívül már csak 2-2 PII és PIII gépet tervezek és max, nagyon nagyon max. egy első generációs P4-est, de lehet, hogy azt már kihagyom. PIII-ban is gondolkodom, hogy legyen e egyáltalán... de az még talán belefér a retró kategóriába, ha az antikba nem is. Antik gépeket '95-ig gondolnám, a retrókat 95-2000 között.

    Ezek a saját holmijaim, ezt sikerült összehoznom kb. 2-3 hét alatt otthon, meg szülői házban talált alkatrészekből :) Mindössze 1 vagy 2 gép volt eleve komplett ezekből, a többi az ilyen-olyan alkatrészekből állt össze, sokszor nem kevés szívással.

    Ezeken kívül a "saját standonom" még szeretnék nagyon legalább egy XT-t kiállítani. Illetve van 2db C64-em, meg egy C+4em. A többi más kiállítóktól lesz, meg lesz egy nagyon ígéretesnek tűnő, ritka, egyedi gépekből álló 20-25db-os sorozat egy gyűjtőtől. Az lesz szerintem a hab a tortán, neki tényleg olyan gépei vannak, hogy tyűha! :DDD Bőőőven XT előtti időkből, ő XT-t nem gyűjt, neki az már túl modern :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák