Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz DarthSun #103406 üzenetére

    Sokkal nagyobb az elteres a felvetelek masterelese kozotti kulonbseg, mint hogy a vegeredmenyt 16b44k vagy 24b192k renderelik le. Ha jo a mastering, eleg a cd tudasa egy atlagos zenehez, de ha valasztani lehetne, inkabb a 24 bitet es a nagyobb dinamikatartomanyt valasztanam, mert manapsag agyonkompresszaljak a felveteleket, egy normalisabb rendszeren meg nem tul nagy elvezet, ha a felso 10dbbe van betolva az egesz zene. Egy nagyobb dinamikaju nagyzenekari mu meg elvezhetetlen lenne hasonloan osszenyomva.

    Meg vhol ezert sem erdemes tul messzire menni a rendszer dinamikai felbontasaban, mert az ilyen minidobozok szintjere belott zenek egy 12-15 colos mellyel rendelkezo hangdobozon mar nehezebben hallgathatoak a kompresszio miatt. Erdemes vhol az arany kozeputat valasztani, mert csak szetszedi az atlagosnal rosszabb minosegu zenet.

    A korabeli szintu hangmintak lejatszasa (jo ha 16bitesek, gyakran meg 8bit, par khz minta a modulokban) nem hinnem, hogy ezen a szinten van, hogy szamitana - szvsz erdemesebb egy mixerrel a hangkartyak kimeno jelszintjet beloni, tobbet szamit az aranyok megtalalasanal. A korabeli hangkartyak kimeno jelszintjei nagyon osszevisszak, hasonlo szintre belove meglepoen egysegesen tudnak szolni, ha meg midivel akarod osszehozni, plane erdemes.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák