Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    Szívódtam egy sort a PIII-mal.
    Valahogy a játék közbeni zenehallgatás SB Live-val nem akarta kiadni, pedig bőven elég erős hozzá a gép.
    Megnéztem, van-e valami IRQ ütközés, de nem osztozik a hangkártya semmivel, csak az IRQ steering placeholder van mellette device manager szerint.
    A jelenség, hogyha megy zene, előbb-utóbb még az egérkurzor is szakaszosan szaggatósan kezd mozogni, de nem a gép terhelésének függvényében, hanem ugyanolyan időközönként....
    Kipróbáltam több PCI slotban a Live-ot, megcserélgettem a hálókártyával is, nem lett jobb.

    Gondoltam egyet, bementem a PCI beállításokhoz, és teljesen kikapcsoltam az alapból bekapcsolt IRQ Steeringet.
    Egyből kisimult minden, egy röccenés nélkül fut a Voodookon a Quake2, miközben megy a zene a Winampban, ami vezérelhető a távval háttérben is.

    Czo te mindenhez is értesz, le tudnád butítani retardra, hogy mi a frász az az IRQ steering, és miért működött vele rosszul a gép?

    Ha tényleg ez volt a megfejtés a hasonló problémákra, akkor lehet, hogy régebben a több hangkártyás rendszerem is emiatt nem működött megfelelően, nem is kellett volna lapot cserélnem, és felhagyni a Live+Vortex2+SB16 (vagy GUS ha egyszer elég burzsuj leszek) tervemmel. :U

    Fun fact: az eszközök mellett lévő IRQ steering placeholder nem tűnt el azonos IRQ-ról, viszont a beállítás ki van kapcsolva. Ez számomra érdekes, de amíg működik, örülök.

    joci2000: cuki gép, minden zöld, az nálam nagy plusz :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák