Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steven
addikt
válasz Zsivaagoo #49101 üzenetére
tőlem nyugodtan sok okosat amúgy sem írtál, ha már másolgatsz
tollkordásra nincs szükségem : amúgy ez nekem mindent elárul a hozzá értésedről.
"760G csipes lapban FX-8320? "
semmi köze a 760g nek az fx hez se sebességhez se semmihez ... max a fesz szabályzó lehet kevés ordenáré tuningnál .
De mint írtam nem célom a 200w fogyasztás....
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
ViZion
félisten
válasz Steven #49100 üzenetére
Máshol sincs mATX/ITX ez az FX nagy baja...
"chipsettől nem nagyon függ semmi" - aham, persze. Ezt inkább ne reklámozd és elfelejtjük szépen.
VRM-en nincs rendes hűtés, 4+1 fázis, ami még 970 chipseteseknél sem stabil sok esetben, OC-t kifejezetten NEM ajánlják vele, FX fejlettebb energiatakarékossági funkcióit nem tudja kihasználni. Régebbi HT, lassabb memória-kezelés (jujj, ez hogy, hiszen a memvezérlő a prociban van? ), SATA3, DDR3 csak 1333-ig támogatott hivatalosan (ha jól tudom AM2+ -nál 1600 MHz is OC volt)."hogy milyen procit raksz bele sebességben semmi köze hozzá ... már régen nincs " a fentiek nem ezt mondják, de még 970 vs. 990 esetén is volt különbség. Azonos feszültségen, azonos HW-vel, csak a lapot váltva. Erről írtam anno itt is, de másnak is ez jött le. Az ilyen elméleti síkon ötletelés helyett előbb a keresőt kellene használni, olvasni...
Ha ennyire "leszarod", akkor mi is. Mit keresel itt, mi a kérdésed?
Kicsit változtass a stílusodon... Te jöttél ide, nem mi hívtunk.
Sok sikert, legyen egy szép napod!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Steven
addikt
válasz ViZion #49103 üzenetére
Mennyünk sorba amiket írtál
1, energia takarékosság :
van mérőm 65 w eszik jelenleg idle ua annyit eszik mint amit ph-n is mértek hm... nem értem küldök képet hitetleneknek
a2.,vrm en van egy 5cm es magas borda gyárilag! rev5.0 direkt ilyet vettem
3., stabilitás ... ez a lap gyárilag támogatja a 8370 es procit.. ha nem tudná annak a gyári értékeit ami sok esetben 1,45 v nem is árulhatnák (mindenki vissza vinné).... nálam most 1,32v szvl ezt a kijelentésedet abszolúte nem értem... fura lenne főleg Amerikába.
4.,jelenleg feszt akarok csökkenteni nem tuningolni de ezt kb leírtam csak úgy látom egyikőtök sem olvassa
5. lassabb mem kezelés : OK Aidaval tesztelek az lehet szar , de nálam most magasabb pontokat kapok 1600 mhz en 9-9-9-24 1t vel .... mint amit fiery tesztelt deafult... az megint más kérdés , hogy egy átlag gép legkevesebbet a memóriától gyorsul ... már amire én használom. de legyen 1-2%
6., HT ... az a winyot , lan- hang stb egyébb hw ket kezeli lemérték több helyen akár mekkora a sebessége nem gyorsít semmit...nálam hasonló eredmények...
7., Te tesztjeidet nem olvastam fogalmam sincs hogy tesztelsz én külföldi oldalakkal pl guru3d vagy aida vagy ph-val vetem össze szintetikus tesztekkel ..
jelenleg semmi különbséget nem tapasztaltam ... ha tapasztalok ígérem szólok...
Jah és ilyen lapom van mert csak feltételezitek hogy mibe megy a proc:
OC ról meg írok később jelenleg festek és közbe nektek írok pihenésképp , hogy lefárasszam az agyam..
egyébként ezek miatt nem járok ph -ra mert vannak ilyenek...11 éve mikor feljártam és még rudi -s korszakban ,nem volt ennyi kitaláció spekuláció hanem száraz adatok tények ...
jelenleg a tények , hogy 4ghz en tök ua azt tudja a gépem mint máshol az fx 8350... mind fogyasztásban mind teljesítményben... , hogy meg nyugtassak mindenkit...
leszarom meg a troll gyereknek szólt nem neked ... kinek nem inge..
[ Szerkesztve ]
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Ismét én vagyok ,nem tudom mennyire a topicba tartozik. Azt szeretném kérdezni
[Cooler]
Nem biztos, hogy ez a termék de hasonlót tudnék szerezni. Ez elbánna az FX 8320 OC melegedésével, vagy kevesebbet tud nyújtani mint egy CM TX3Válaszotokat előre is köszönöm.
-
ViZion
félisten
válasz Steven #49104 üzenetére
HT alatt HT link értendő, az más.
Igen, sokan szívtak olyan lappal, ami támogatja a 8 magost, olvass vissza, hányan cseréltek a gagyi VRM-es 4+1 fázisok miatt lapot. Ha a Tiéden normális, akkor az nagy királyság, legyen úgy.
Alulfeszeléssel 4 GHz nem lehetetlen. Mondjuk az energiatakarékossági okosságok lényege az, h kevesebbet eszik idle, mint a Phenom II, arról váltottam, ez sokkal barátibb. Rengeteg olyan van, amit nem árulhatnának, de árulják... 20-20k Hz fülesek, az ilyen olyan tápok, etc... a papír elbírja, ráírják, megveszik.970 után a 990-ben feljebb rakva a frekit is stabil maradt, azonos feszen (jobb chipsethez komolyabb VRM-et raktak), ennyi. Ez tény, de olvasd vissza a topikot, másoknak is voltak mérései lapváltással.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Steven
addikt
válasz ViZion #49106 üzenetére
szerintem tudom mire gondolsz ... arra ,hogy régebbi lapok sima bios updattel is kezelték az fxeket ... igen haver is bele futott egy ilyenbe szarul kezeli...vett új lapot 35k-ért.
Ezt magamnak úgy kerestem 1 hétig.... rev. 5.0 1.0 biosal.. elvileg új lap új kiadás... gyárilag már 8370 et támogat szvl elvileg, ha ebbe nem megy akkor bassza meg... jelenleg megy..
olyat meg én sem akartam ami nem hűti a feteket ... az előző lapra is kellett raknom valamit .. mert majd meg gyulladt a phenom alatt . itt most jó proc 4ghz en 60 fok prime alatt amúgy meg 48 at ír magonként .
lapot még nem néztem milyen meleg...biztos nem hideg
[ Szerkesztve ]
-
MinionFlasH
senior tag
válasz Steven #49107 üzenetére
Ha ennyire kened vágod a témát MIT CSINÁLSZ ITT?
Olyan embereket sértegetsz akiknek a közelébe nem érsz, itt közösségépítés folyik nem az ellenkezője!!!
A szavaiddal élve meg pont leszarom a véleményed, ameddig nem itt rontod a levegőt!!! Élj boldogan a legeslegjobb alaplapoddal.
-
Habugi
addikt
Biztosíthatlak, a topictárs nem akart trollkodni.
Az egy mondatba eső "leszarom"-ok száma elég magas volt egy hsz-edben erre reflektált gondolom én, te pedig megragadtad az alkalmat hogy ezt trollkodásnak könyveld el.Az utóbbi időben elég sok "munkaórát" fordítottunk olyanokra, akik 4+1 fázisos lapban próbálták stabilizálni a procit. Hiába ajánlottunk komolyabb lapot, ha egyszer nem tellett nekik rá. Nem a személyed/hozzáértésed elleni erőszak, vagy a lapod elleni agresszió az, amikor azt írjuk neked, hogy a 4+1 fázisos lap nem ajánlott egy 8magos Vishera alá!
Az, hogy nálad jelenleg 4Ghz-en frankó ahogy Orrmányos is írta egy nagyon frankó dolog. Abba nem mennék bele kinek mi és/vagy hogy teszteli azt hogy stabil-e.
Igen írtad, hogy alulfeszelni szeretnéd és azt is hogy később megnéznéd 4.5Ghz-en is. Elnézésed kérem, de ennek fényében minek vagdosod hozzá bárki fejéhez azt, dehát te nem tunningolni szeretnéd hanem alulfeszelni, ha egyszer leírtad azt is hogy később tunningolnád.Volt alkalmad procit válogatni, ez szuper, sokaknak nincs erre lehetősége.
Azt azért megkockáztatom a fentebb taglalt tapasztalatok fényében, hogy a stabil 4.5Ghz az felejtő, de ne legyen igazam. A többség játékra vesz magának FX procit, mert nagyon teljesítmény/költség hatékony.
Mondanám, hogy a 270X-ből ami az adatlapodon szerepel arra következtetek magad is szoktál játszani, de mivel még a régi alaplapod van mellette feltüntetve nem tudom mennyire lenne aktuális.Egy komolyabb CPU terhelést produkáló játék, mint pl a BF3/4 a tapasztalatok szerint úgy tépi szét a 4+1 fázisos lapokat amiben 8magos FX brummog mint floki a lábtörlőt. Folyamatosan droppolnak az ilyen lapokban a magok, ami ugye húzza magával a VGA-t is, túl is melegíti sok esetben a VRM-et, ha hűtve van ha nincs.
Szóval oké, megvan a véleményed a ph-ról, ehhez jogod van.
Mégis úgy döntöttél hogy jössz és kérdezel, önhibádon kívül egy olyan kérdéskört vettél elő újra ami gyakorlatilag végigkísérte a nyarat a topicban, nevezetesen a sokadszor is leírt 4+1 fázisos lap+8magos FX.
Nem rontom itt a levegőt túl régóta, szakmailag se értek annyira a témához mint a jelenlevők többsége, de megítélésem szerint mindig addig fúrunk faragunk bárkinek egy adott problémát amíg meg nem oldódik.Nem szerencsés még indulatoktól vezérelve sem az a fajta közlésmód, amit néha használsz.
Ne vedd magadra, de egyik-másik hsz-ed azt feltételezi, hogy a jelenlevők közül bárkivel is együtt lapátoltad a múltban a csirkeszart, ugyan nem tudhatom pontosan, de feltételezem ez nem történt meg.
Egyszóval kicsit nyugisabb megközelítést javaslok.Sajnos az, hogy adott alaplap honlapján mi van feltüntetve és mi nincs, a gyakorlat alapján a világon semmit nem jelent, ismétlem sajnos. Az ott a marketing helye, amikor pedig valaki ide postolva segítséget kér, mert fetreng a 4+1 fázisos lapjában a 8magos proci és megkell oldani a problémát adott esetben lapcsere nélkül, az meg a gyakorlaté/gyakorlat helye.
Speciel nekem tetszik a lapod, szerintem ennél jobbat nem is lehet találni mATX-ben.
A chipset.., már lelett írva róla minden.Egy VRM hűtés nélküli 4+1-es lapban már nekem is sikerült stabilizálni egy 8320ast 4Ghz-en, Angliában élő barátom gépe, távsegítség.., vidám móka volt. Szóval kivitelezhető, ahogy neked is sikerült.
A 4.5Ghz.., na az már kihívás lesz! Adott esetben amikor eljön a pillanat kérlek ne legyél rest rámírni akár privátban, ugyanis már csak funból/brahiból is bennelennék abban, hogy 4+1es lapban az sikerüljön!
Addig is kérlek, kicsit disztingváld magad! Itt "földik" között vagy, segítünk amiben tudunk, vagy éppen együtt röhögünk. Béke!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
stratova
veterán
Szvsz megközelítés kérdése a tuning (szándékosan nem kifejezetten OC-t írtam). Az egyik nézet, amikor a(z akár válogatott) proci ismeretében megkeresed a legolcsóbb lapot, ami még nem fog komolyabban szenvedni alatta, és optimalizálsz csökkented a feszt vagy eleve mérsékelt feszültséggel tuningolsz.
Ez anyagilag olcsóbb időben több ráfordítást igényel.A topikba betévedők viszont nem feltélenül rendelkeznek ilyen jártassággal vagy ennyi idővel és korábbi tapasztalatok alapján egy gyengébb hűtés nélküli VRM-mel ellátott lapban rendesen trotthlinggolhat a proci, ha rosszabb példány akár gyárilag is OC nélkül. Emiatt szoktunk komolyabb lapot javasolni 4 modulos FX alá.
Szerintem a pepecselős és kevéssé időrabló tuningnak egyaránt megvan ebben a topikban a helye, de igyekezzünk ezt egymás sértegetése nélkül megtenni (mindkét oldalon).
Egyébként a lapoddal és nézeteddel, akár AmdMsrTweaker / PSCheckes tuningba is foghatsz, az ilyen tapasztalatból és beszámolóból itt kevesebb van - bár akad - s biztosan szívesen látja más is az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz Habugi #49110 üzenetére
4,5ghz az csak kíváncsiság ... minél kevesebb feszel minél magasabb freki a cél ,alapfesz vagy az alatt...
egy ideje rá vagyok kattanva a micro atx méretre .. ezt nem akartam beáldozni... más lap meg nincs .. nézetek körbe ... nem a pénz miatt lett ez választva...
a kollégák meg amiket állítottak tényekkel tudom meg cáfolni.. az meg hogy mi stabil mi nem... igen én is látom hogy régebbi reves am3 as lap bios updatel is szarul müxik ... azért néztem ezt a lapot ... más nem volt, ebben kell , hogy működjön.. ha valaki kiad új chipestes micro atx et 8 fesz szabályzóval lehet cserélek addig is marad ez...
Meg sérteni nem akartam senkit csak , ezek a bemondások ismeretlenül ,azt se tudta milyen lapban használom.... hozzá értése meg ... mint ahogy te is írtad a fesz szabályzok a lényeg...chipsethez köze nincs
a stabilitáshoz...amiért meg feljöttem a fórumba, hogy ne nyáladzak át 600 oldalt csak egy progi érdekelt ... amivel stabilan be lehet állítani a fesz értékeket mint a phenomtweaker-el.
-
Eclips21
őstag
válasz Habugi #49110 üzenetére
ezt jó hogy írod akkor semmi értelme hogy 8320-amat felhúzzam asrock extrem 3as alaplabban 4,5-re? kár
amúgy egy nagy rakás szar ez az alaplap 26ezer volt és még csak a kibaszott jack digóakt se tudom konfigurálni registrybe írogatás nélkül... p4-es alaptaom tudtam... ami előtte volt
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Eclips21 #49115 üzenetére
Ne bántsd a kedvenc lapom! Amikor és amire tervezték, teljesen megfelelő, korrekt kis lap volt az Ext3, Ext4. 8 magos FX-hez persze gyenge a tápellátása, de azért a 4,2-4,3GHz elérhető kis ügyeskedéssel.
Jack dugókkal nekem semmi gondom nem volt. Realtek szoftverbe lehetett konfigurálni.-= Pancsermeste® =-
-
Eclips21
őstag
válasz Pancsermeste #49116 üzenetére
NEM LEHET !! vagy diszkriminálva vagyok? a ramokat is nagyon rosszul kezeli a jelenlegi bios al már sokkal jobb 100ból 1szer nem megy csak a dual channel amúgy meg régen fordítva volt, én nagyon nagyon megbántam
[ Szerkesztve ]
-
Béka 3
tag
4 +2 fázisú tápellátás is akkor gyengének számít egy FX 8320-hoz ?
M5A97 R2.0 lapról van szó. -
stratova
veterán
válasz Béka 3 #49118 üzenetére
A gyári üzemben való működéshez vegyük azt belépő lapnak. OC-nál fordulhat elő, hogy a VRM komolyabban melegszik vagy és nehezebben tartja a szükséges feszültséget. Kis szerencsével és VRM hűtéssel esetleg 4.0-4.2 még kihozható belőle.
Egyébként én amondó vagyok, ha egy ilyen lap már adott meg lehet próbálkozni TDP kereten belüli tuninggal+turbóval, a feljebb említett PSCheck és AmdMsrTweaker programokkal, de olyan eredményekre és tuningbéli kényelemre ne számítson a tulaj, mint amit egy EVO 2.0-lal pl. megkaphat.[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz ViZion #49120 üzenetére
erre gondolok hogy ilyen nincs és ez csalódás mikor egy 10ezres alap alaplap is tudja mivel csak egy registry átírás kell amit persze meg tudok csinálni de azért egy "USER" nem tud és belenyugszik abba hogy nincs olyan hogy a fülhallgató és hangszóró 2 külön kimeneten, tudom van Y jack de a f@szok hogy lehetnek ekkora niggerek hogy letiltják ezt az alap funkciót.... mi ebben az Extrem 3? az hogy 990 chipszett azt jó van?[ Szerkesztve ]
-
Tatinho
tag
FX4130-al IBT szerint 20,5Gflops mennyire számít jó/rossz értéknek?
Jelenleg egyébként 4,4GHz-en fut stabilan, meddig érdemes elmenni vele? Melegedéssel nincs gond, full terhelésen se megy 55fok fölé. -
ViZion
félisten
-
Habugi
addikt
válasz stratova #49126 üzenetére
Magam bátorkodtam porciózni/összeállítani a keresőmotornak az uzsonnát, hackeeeee "csak" volt szíves az azt megelőző hsz-emet vaporalizálni, amiben sikeresen elrontottam a linket!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Eclips21
őstag
az normális hogy asrock 990fx extrem3-as alaplapon 8320 1,2v 3,5ghz netezés közben is olyan meleg a csipszet hűtő hogy égeti az ujjam ha hozzá érek?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Eclips21 #49133 üzenetére
igen, normális...
anno nekem is ilyen meleg volt már az asus m5a97 r2.0 lapommal is
ez egy általános jelenség ezen chipsetek esetében
ne aggódj nem szabad hogy gondja legyen ...stratova: nézd és beleköt, pedig erre én is gondoltam, amikor olvastam
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
- = Zk = -
félisten
válasz stratova #49135 üzenetére
Az a nem normális, hogy 3.5 GHz-en netezel.
én 4,8-onnekem a "csipszetem" 30 fokon ketyeg... ugye speckó Asus hűtés van a lapon....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz - = Zk = - #49136 üzenetére
nah jó az nem ér
mondjuk én sem panaszkodom a jelenlegi lapon aktív hűtésének köszönhetően minden hőfokom 3-asal kezdődik"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
stratova
veterán
válasz Eclips21 #49133 üzenetére
Te egyenesen utálod már azt a lapot.
A: eladod
B: teszel egy ventit a VRM-re, esetleg belövöd procit MSR hajkurászással az FX-8370E / 8320E szintre.- = Zk = - zokon ne vedd, de Te már eleve nem vagy normális, így ez nem meglepő.
Lacielvtars persze mert a mértékegységekkel machinálsz: 300 °F=148.9 °C
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Eclips21 #49139 üzenetére
Model Specific Register
FX/Trinity/Richland/Kaveri modelleknél PSCheck vagy AmdMsrTweakerrel (PhenomTweaker utódjának is nevezik egyesek) tudod őket kezelni (vagy hardcore módban CrystalCPUID-vel is, de komolyabb előzetes ismeretek nélkül az inkább hanyagolandó).
Példák:
AMD FX 6100:
AmdMsrTweaker.exe turbo=1 APM=1 P6=4@0.6875 P5=9@0.85 P4=12@0.95 P3=15@1.075 P2=16.5@1.15 P1=18@1.225 P0=19.5@1.3125
AMD FX 8350:
AmdMsrTweaker.exe turbo=1 APM=1 P6=4@0.830 P5=9@1.00 P4=14@1.15 P3=17@1.25 P2=20@1.36 P1=20.5@1.4125 P0=21@1.425
Van aki a kitesztelt állapotot egy BAT-fájlba helyezve már indításkor aktiválja.
Pl.:
c:\tools\msrtweaker\x64\amdmsrtweaker P0=32@1.2 P1=27@1.0425De ilyesmit inkább akkor használ a kisebbség e topikban, ha az alaplap Biosa vagy egyéb képességei korlátozottak. Akinek jobb lapja van beállítja a neki tetsző értékeket a biosban és kalap kabát.
Az összefoglalóban Frescho cikkében teljesítmény és fogyasztási eredményeket is találsz alap, OC és PSCheck verzióra.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #49140 üzenetére
Régebbi eszközök is e regisztereken alapultak, mint a jó öreg RMClock az én szintén jó öreg notimon
Ráment ugyan egy estém, de anno minden p-state 10 perces wprime futtatással kiteszteltem a feszültségszinteket. Cserébe csendes lett a gép. Ha ezek után mégis dobott valamikor egy BSOD-t feljebb pöccintettem a feszültséget. Ennek a gépnek már működnie sem szabadna egyesek szerint.
-
ViZion
félisten
válasz stratova #49141 üzenetére
Azért ezeket kitesztelni nem kevés időt és tapasztalatot kíván, ráadásul a PSCheck betöltéssel vannak gondok, pl. sleep utáni indítás nem mindig ment, későbbi bios hegesztéssel nálam mindeféle anomáliákat okozott. Szal. egy jól beállított bios tuning még most is a legbiztosabb, OS független megoldás.
Linux+win ugye és win alatt főleg játék, szal. ott sok jelentősége nincs.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
stratova
veterán
válasz ViZion #49142 üzenetére
Ez valóban pepecs meló, +1 hibaforrás és nem kevés idő. De ha be van állítva rendesen, valamilyen formában (hang, fogyasztás, teljesítmény) meghálálja. AmdMsrTweaker Linux+Win sőt későbbi verziókat már csak linux alá kívánja elkészíteni a fejlesztő (de open source, így aki akarja lefordíthaja Win-re is).
Fagyasztottam én is merevre on-the-fly Trinity rendszert a Tweakerrel egy a feszültséghez képest túl magasnak szánt órajellel. Reset és az élet megy tovább (amíg nem stabil addig, meg értelemszerűen nem élesítünk bat fájlt). Az a gépecske alakul, de nagyon lassan, ritkán jár nálam.Abból indultam ki, ha valaki veszi a fáradtságot registry-t hegeszteni jack-hackért, lehet ilyesmire is vetemedik.
[ Szerkesztve ]
-
HERR Z
veterán
Hello
10-12k-ig mi a legod@baszabb brutálisabb hűtő (használt is jó)
nagyjából 1.35V körül kéne lehűteni egy 8320-at, szegény vendetta 2 IBT alatt eléri a max 76 fokot már 1.32V alatt is, bár játékok még megállnak 60-nál....asrock 990fx ex4-ben
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest