Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Zsivaagoo #44750 üzenetére
Nekem itt a légkondi, de baCChatom, ha asszony nem engedi bekapcsolni... Mert mindenki meghal tőle, algérijás lesz és amúgy is, az imperialista nyugat malmára hajtjuk vele a wassert. Menj le valam i hűs pincébe, ott benchmarkoljá... jobb ötletem nincs.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
LLaci89
tag
Helló, segítségeteket szeretném kérni, hogy egy FX6300as processzorhoz milyen hűtőt ajánlanátok a gyári leváltására(kicsit hangosnak mondanám, és érdekes a fordulat szabályozása, folyamat változtatja). Nem akarok sokat rákölteni, mivel tuningolás nincs tervben. Szóval bármi ami jobba hűt/halkabb jöhet.
Ja és a ház amiben benn van az egy Sharkoon Vaya. -
marquuard
veterán
válasz LLaci89 #44754 üzenetére
Nekem Scythe Mugen 4 van MX-2 pasztával. Sajnos az alaplap limitációja miatt csak 4,6GHz-ig tudtam tesztelni, ahol IBT alatt a socket elérte a 70 fokot, de Crysis 3 alatt viszont 58 foknál megállt. Szerintem teljesen korreket FX6300-hoz, akár tuning jelenlétében is. Vagy hasonló kategória TR Macho 120 vagy Alpenföhn Brocken.
Viszont ha nem kell tuning (ami vétek egy FX-nél), akkor CM Hyper 212 EVO vagy TX3 (ami egy kicsit hangos). Az utóbbi pénztárcabarátabb.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
- = Zk = -
félisten
én Noctua NH-D14-gyel éltem a H105 előtt
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
marquuard
veterán
válasz - = Zk = - #44758 üzenetére
FX6300-hoz fölöslegesen vesz ilyet. Ha meg amúgy is olcsón akar kijönni, akkor gondolom nem áll szándékában a hardcore overclocking.
-
- = Zk = -
félisten
válasz marquuard #44759 üzenetére
csak beböffentettem, semmi más célom nem volt a mondanómmal
én mindig is háklis volta ma hűtésre. mikor még a régi 6400+ X2-m volt, már előtte Zalman CNPS9700LEd-del hűtöttem
de hát, embere válogatja
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
LLaci89
tag
válasz sultansmith #44755 üzenetére
Összeg az mondjuk 5k, de meggyőzhető vagyok 10kig
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok
Barátom megszeretné venni az alaplapomat (ASRock 970 Extreme 3) csak nem tudjuk, hogy menne-e benne rendesen egy FX6350. Alaplapos topikbol irányítottak ide, hogy ti jobban tudjátok, hogy lesz-e throttling vagy mit kell ellene tenni. A lapon P 1.80 BIOS van. -
ViZion
félisten
válasz LLaci89 #44761 üzenetére
Összefoglalóban vannak típusok. Nagyobb az jobb a legtöbb esetben. Aprón keresgélj, ha ventit kell cserélni még akkor is jobb onnan venni sztem. Lefogató legyen, arra kérdezz rá.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
marquuard
veterán
válasz Fenn3gyer3k #44763 üzenetére
Nekem Extreme3 van, 4,6GHz-ig sikerült throttling mentesre belőnöm. FX6350-nél ez kicsit redukálódik, mert nagyobb a TDP-je, mint az FX6300-é. De szerintem a 4,2-4,4GHz garantált, ha sikerül alacsony feszültségen tartani.
-
marquuard
veterán
Amúgy múltkor mondta valaki, hogy NB OC-val nem igazán ugrik meg a teljesítmény. Nekem az jutott eszembe, hogy ha nem nő a teljesítmény 200MHz-tól, akkor csökkenni se fog annyira -200MHz-től. Mert ha ez így van, akkor -200MHz plusz UV, és akkor nyerek pár fokot a tuning javára. Van ebben valami?
Most 2000MHz alulfeszelve 1.1375V-ra, eddig oké, és az IBT számolás is azonos, mint 1.1500V-al.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz Fenn3gyer3k #44767 üzenetére
FX6300 és 6350 között csak órajelbeli különbség van. Nekem az FX6300 alap feszültségen viszi az FX6350 órajelét, és tovább. FX6300 a legjobb ár/érték arányú processzor.
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #44765 üzenetére
TDP-re ne alapozz, amint tuningolod azt át is lépi.
Egész nap dolgozom, Corel 20 oldalas + Chrome sok tab + Photoshop sok fájl + Illestrator mellé néha. Stabil, tetszik. 4,7 GHz @ ~1,428 V
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
srácok
egy ilyen procihoz milyen lapot ajánlotok?
én erre gondolta és erre a hűtőre
megfelelne szerintetek?
megrögzött AMD párti vagyok, ezért nem szeretnék Intel Vs AMD vitát kiváltani, de nagyon érdekelne a véleményetek...
ekkora procit milyen lapba tudom belerakni ahol biztosan és stabilan működne?
ezt az AMD procit mindenképp be szeretném üzemelni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MrM94
addikt
válasz Lacielvtárs #44772 üzenetére
Ennyi penzbol K-s i7 et veszel Jol megpakolt Z-s lapba.
Nem er annyit a processzor,sima 8350/8320 megtuningolva...Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Habugi
addikt
Hujuj, valakit elkapott a gépszíj úgylátom..!
Megkíméllek a szokásos dumától, miszerint miért nem éri meg ilyen procit venni.
A lap jónak tűnik, sőt.. Amennyiben viszont ragaszkodsz a játékvízhez, a H110-et venném célba a helyedben.
Úgy látom új tunning játszópajtás érkezik a topicba...
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Lacielvtárs
nagyúr
értelek, csak mivel nem szeretek tuningolni ezért inkább megveszem majd azt a procit ami alapon tudja azt amivel kísérletezgetni kéne
és félre ne értsd, nem akarom szórni a pénzem
összerakok magamnak egy mondhatni jó AMD gépet és használom
tudom hogy az Intel ezen kategóriában jobb lehet, tesztek fényben lehet jobb is, de nem tesztelni akarom hanem használni
tolok mellé még egy r9 290x vagy valami hasonló karit és kész a számomra az "álom" gép[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Habugi #44774 üzenetére
drága Jásztópajtás, nem akarok tuningolni...
ha ez a proci tudja ezt a teljesítményt és ez a lap elbír egy 220 W-os procival akkor én benne vagyok...
ez a táp jó lesz gondolom hozzá majdh110?
corsair-ra gondolsz?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MrM94
addikt
válasz Lacielvtárs #44776 üzenetére
pedig ez csak penzszoras esztelenul.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
látod ez lehet
de ahogy olvasgatom és hidd el kérlek
már lassan egy éve olvasgatom hogy mit hogyan kell beállítani a tuninghoz és kísérletezgetni
és köszönöm de nem kérek belőle
VIZion Mester is sokat írt a tuningról, de minden tuning egyedi esetes...
tudiom hogy 40 ezer forint felár, sok érte, de nekem megéri ez a pénz azt hogy berakom/összerakom és megy a gépem
és azon az órajelen amit más esetben ki kéne kísérleteznem
sokat dolgozom, és úgy vagyok vele hogy működjön a gép és úgy ahogy kell"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #44776 üzenetére
Vagy veszel egy használt, olcsó 8350-et, valakivel megdumálod és egy délután beállytja 4,8-5 GHz-ra 3 sörért, kész.
SZERK.:
Ha meg tényleg nem akarsz tuninggal bajlódni, akkor jobb az Intel.
Veszel egy B85 chipsetes deszkát, bele egy i5 procit, kész.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
1. ne vedd meg azt a processzort , inkabb egy 8350
2. az alaplap siman kihajtja
3. a huto le tudja huteniAz a processzor nem fogja rendesen kihajtani a 290X-et meg 5 GHz-en sem. Nalam meg 4.8 GHz-en sem hajtotta ki a GTX 780-at.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44784 üzenetére
Igen, én szerintem a 8350 (meg 5 GHz-en is) a 7970/280X/770/680 kártyáknal nagyobbakat sajnos nem képes kihajtani.
Tetszik vagy nem de ez a tény.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44781 üzenetére
A TT adatai szerint elvileg igen.
Top (exhaust) : (optional)
120 x 120 x 25 mm fan x 2 or 140 x 140 x 25 mm fan x 2Véleményem szubjektív...
-
=HG=
addikt
Egyszerűbb kérdezni! Több ember gyorsabban megtalálja!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44787 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy vastagságra befér-e a H110, vagy sem.
Egészen pontosan, elfér-e a memóriát tartó pöcök, vagy sem. Ez inkább a kérdés.
Mert, ami biztos, hogy ha a Chaser MK1-be H110, vagy Nepton 280 kerülne, akkor a felső memóriarögzítő pöcköt nem lehet felnyitni. (Nem próbáltuk, lemértük.) Persze, ha csak a radiátor megy be benne a 2*140-es helyre, és felül 2*200mm-es venti marad, akkor befér.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44787 üzenetére
Miert nem epitesz egy jo kis vizhutest ? Minek kell bohockodni az ilyen vizijatekokal ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz hackeeeee #44789 üzenetére
én is erre gondoltam hogy lehet a radiátor fel megy a tetejére és a ventik lesznek benne vagy ahogy te is írtad, pont fordítva....
de gondolom a h100i már tuti hogy beleférne
és erről neked mi a véleményed?
saját gyártó, csak bele kéne férnie[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
=HG=
addikt
válasz Lacielvtárs #44791 üzenetére
videók 1:00-nál
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44791 üzenetére
Ha már 240-es, akkor szerintem inkább Corsair H100i.
A TT vízhűtéseivel nincs tapasztalatom, így azokról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
marquuard
veterán
válasz Lacielvtárs #44781 üzenetére
ShellKretor bemutatója alapján elég vékony a ház, és az anyaghasználat sincs a toppon. Egy ilyen kaliberű konfigurációhoz szerintem vegyél egy kicsit "szalonképesebb" házat.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44792 üzenetére
Na ezt nem ertem. Nincs penz vizhutesre de van ROG lapra, gyarilag tuningolt 8350-re es vizijatekra?
Nincs ido? Vegyel egy EK kit-et oszt kalap...fenyevekre van a vizijatekoktol es csak 50-70 %-al dragabb.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MiklosSaS #44797 üzenetére
értem amit mondasz
egy link esetleg - hogy milyet ajánlasz - , érdekelneszerk: az idő nálam relatív...
időm, sem kedvem az építkezéshez
de ha lehet kapni egyben és beszerelem akkor érdekelne a dolog, sőt a véleményed is[ Szerkesztve ]
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44798 üzenetére
Nekem volt H100 meg H100i...egy kalap xxx mindegyik. Most EK L360 van ami beleposzintu vizhutes...fenyevekre van a kompakt viztol.
Keress ra EK L360 vagy EK L240.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest