Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Mercutio_ #493 üzenetére
Biztos hogy kevesebbet is fogyaszt a kisebb, valamint egy év múlva vehetsz egy erősebb Beema-t helyette (ami nem hiszem hogy drágább lesz mint ezek) a max 15Wos fogyasztásával (talán az már passzív lesz). És lehet árban nem jársz sokkal rosszabbul. És ez az az eset ha akkor nem lesz elég a Kabini...
Ki tudja, ezeken nem csak te gondolkodsz -
sb
veterán
válasz Mercutio_ #493 üzenetére
Ez a 30% honnan jött?
Mert a 3850 és 5350 között 60% van, órajelben is és a djculture által linkelt teszteredményekben is.
Árban is kb. 60-70% a difi. 16k-ért látok 5350-et... szerk: már több a difi, mert 3850-et meg 9k körül is látok.5150 vs 5350 órajelben 30%, árban 16 vs 11-12k.
Szóval a kisebb modellek relatíve olcsóbbak kicsit, de a teljesítmény-különbséggel kb. egyezik az eltérés.A kérdés mennyit ér meg neked és valóban mire fogod használni.
Ha tényleg csak HTPC, elindul a gép+XBMC és play/stop/kikapcs gombot használod csak akkor a 3850 is bőven elég, ahogy djculture írta. Én 4 évig A330 Atom+Ion-on használtam így. XBMC menüben 1, max 2mp nem a világ, amíg elindul a film vagy valami történik. Pedig az tényleg lassú gép volt, kb. harmad sebességű a 3850-hez képest is, még SSD-vel is olyan lomha volt, mint rendes gép HDD-vel. De teljesen megfelelt a célra.Ha másra is akarod használni, net, belépsz távolról, nyomkodod, stb... akkor 5150/5350 közül választanék. Valószínűleg a kisebbet, mert ott már nincs nagy difi.
De ha összességében nézzük akkor sem nagy az eltérés, +2-3 ill.+ 3-4k.
Szerintem azért vita tárgya melyik a jó, mert bármelyik megfelel a célra.
szerk: És még ott a Beema is későbbi lehetőségnek, ahogy szabi írja!HTPC-hez teljesítmény adatok:
FHD 1080p-nél 10-20% a cpu terhelés 5350-en, BD3D alatt 30-40%. Szóval az 3850-nek is bírnia kell.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ez pont az a terület ahol talán még hangsúlyosabb az ár, a difi böl kijön a Jobbik asrock alaplap, vagy épp a drágább proci már dilemmát okoz, hogy p*csába a kisebb fogyival legyen akkor már ennyi pénzért jóval erősebb
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djculture
félisten
-
Mercutio_
félisten
Azt ecsetelem épp, hogy különbözőek vagyunk és eltérnek a szempontjainak.
Van aki a 17k-s 5350 helyett az 5150-et választja, mert a spórolt pénzből majdnem kijön 4GB ram, ha van otthon tápja szintén az olcsóbb lapot veszi, vagy aki megveheti a drágább lapot és procit lehet, hogy megnézni hasonló vagy picit több pénzért mit kap FM2(+), vagy 1155/1150 fronton, olyan is biztos lesz, aki az öreg gépét cseréli és attól függően, hogy mire használja és mi mindent szeretne kivaltani ha már új gép ugyanezeket a lehetőségeket körbejárja.
Az 5350 gyorsasága meg relatív, attól függ mire akarjuk használni.Szerk. : mielőtt valaki félreért, valamelyik 4magossal biztos össze dobok egy konfigot, mert furdal a kíváncsiság
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sb
veterán
válasz djculture #507 üzenetére
Mióta van DXVA ill GPU gyorsítás azóta bármi elviszi az FHD-t. Egy kis ARM cucc is.
PC-ben szintén. Mondom, nekem A330 Atom volt 4 évig. Az 0.5 pontot dob Cinebenchben míg a Kabini meg órajel arányosan 1.3GHz: 1.3, 1.6GHz: 1.6, 2.05GHz: 2.0. Tehát fényévekkel gyorsabb mind.Namost az A330-on volt 15-20% körüli cpu terhelés 40Mbps mellett is.
Ráadásul GPU erő sem nagyon kell hozzá, a mellette lévő Ion töredéke bármelyik Kabini GPU-nak. De még lehet, hogy a Bay Trailnek is.Van egy másik HTPC is a családnak. Abban régi Sempron megy moddolva 2 magra (Athlon X2 240-nek felel meg kb., 1.4 pont CB-ben), az még nem APU, a 880G alaplapra integrált HD 4250-el. Az GPU-ban is töredéke a Kabiniknek.
-
sunnyside
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek az 5150 hogy játszathatja a flash videokat (foci stream), mert a brazosnál látható volt az erőlködés (80-100 %-os proci terhelés), ha menne zökkenőmentesen, akkor nem venném a nagyobbat.
-
Mercutio_
félisten
válasz szabi__memo #510 üzenetére
24/7 nálam nem játszik, ezért a fogyi nem annyira érdekel, persze környezettudatos vagyok jobbára, de évi 1kW difiért nem fogok sokezres pluszt bevállalni
-
sb
veterán
válasz Mercutio_ #508 üzenetére
Épp erről van szó:
Azt kell eldöntened neked mire van szükséged:- Ha van paneltápod akkor jöhet az olcsóbb lap és nagyobb proci.
- Ha nincs akkor főnyeremény a DC tápos lap és akkor inkább kisebb proci.
- Ha árban nem számít, akkor +2-4e és belefér egy nagyobb proci is.
- Vagy több ram, ahogy írod...
- Vagy Bay Trail, ha még jobb fogyasztást akarsz.Azért nehéz, mert sok a jó választás.
Ha megnézed a fenti verziókat akkor egyikkel sem fogsz óriási módon mellényúlni.
Legalábbis ha HTPC-ről lesz szó.
- Plussz ram? Most épp drága és egy HTPC nem halna be 2GB ramtól se. Bőven elég lenne.
- Ha nem prime95-öt meg 3DS-t futtatsz rajta és nem 24/7-ben megy, hanem heti pár filmet megnézel rajta akkor az a 10-15W fogyasztáskülönbségben sem lesz nagy difi. (ha napi 12 órát megy akkor is éves 2-3e különbség jön ki)
- Ahogy a teljesítmény is kb. mindegy, hogy X vagy 1.6X (hogy a két legnagyobb eltérést mondjam), ha valóban HTPC lesz.
- Ha meg nagyobbat veszel, mint ami kell akkor 5k-val többe fog kerülni. Az sem a világ vége
- Ha kisebbet akkor árban vagy óvatosabb, de megvan a lehetőség később egy Beema-val váltani. Ott sem kell sokat filozofálni, hogy mi van, ha 2-3 év múlva kevés lenne a kisebb proci (nem lesz). Itt meg a kérdés, hogy lesz-e időd átépíteni, vacakolni vele. Bár egy procicsere nem nagy cucc.Szóval mondom: nem nyúlhatsz mellé bármit is választasz.
Túl sok a jóból.Paneltáp nélkül én a tápos lapot+5150/3850-et vennék attól függően az a +2-3k belefér-e még. Szerintem az minimális úgyhogy inkább 5150.
-
sb
veterán
válasz szabi__memo #510 üzenetére
Szerintem ez sem egyértelmű. Ha egy kis szar szellőzésű házba rakod vagy a házat be a hifi polcra, ahol nem szellőzik akkor ugyanúgy kell valami hűtés a házba.
Ha nincs szellőzés akkor mindegy, hogy 20W vagy 2W TDP. Csak idő kérdése mikorra melegíti fel a házat.Vagy ha már 24/7 és NAS, beraksz 2-3HDD-t, máris kell a vmi házszellőztetés.
Szerintem ebben nincs releváns különbség a két megoldás között. -
őstag
Na én pl. egy asrock a300-as lapról váltottam egy e350-esre. Paneltáp adott. Az atomos gép csak Nas, home szerver funkciókat látott el. A váltás egyik eredménye volt, hogy megszabadultam az asus médialejátszómtól.
Most viszont a nejem elkezdett netezni a tv-re kötött e350-tel, és ez egy kicsit lassú. Váltanék AM1-re, a nagyobb semptron és a kisebb athlon között gondolkodok. Maradna a NAS és a médialejátszó funkció, de gördülékenyebb netet szeretnék, ssd segített, de nem sokat.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz djculture #516 üzenetére
köszi a választ, akkor marad pénz csokira, amit az asszony a facebook közben elpusztít.
Na komolyra fordítva a szót, az e350 már túlterhelt egy facebook, youtube, gmail kombóval.
Ha a nagyobb kicsi ezt viszi, akkor nekem az elég.
Ez a alaplap, ezzel a procival, és az otthon levő 4 GB 13330Mhz rammal elég lenne. A rendszer egy ssd-ről futna, háttértár meg 2x2 TB WD green. -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Asrock AM1H-ITX-en lévő 19V-os tápcsati megegyezik vajon a ThinITX lapokon használt csatival, azaz a 19/19,5V-os noti tápokkal kompatibilisek?
A manuál szerint (13. oldal alja) kívül 5,5mm, belül 2,5mm-es a csatlakozó, míg a linkelt Giga ThinITX lapnál azt írja 7,4mm és 5,1mm, akkor ez valami nem standard 19V-os csati?
Vagy vegyek egy ilyen Akiga tápot, és ne keresgéljek pl. Dell tápok között?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Akkor a 19,5V-os Dell notitápok csatijai nem standardok, vagy többféle kialakítású csati van azonos feszültség mellett?
Ja, nem tudom volt-e már, de legitreviews cikkben meg van adva 3 típusszám, a lapokon lévő coolerekre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #525 üzenetére
Dell az Dell. Sehol máshol nem láttam még olyan el...ott csatlakozót.
Ellenben az 5.5/2.5-ös tápcsatlakozót 80%-a használja a piacnak.Milyen noti táp az, ami 3-4k? Nekem egy szaki azt mondta még az ellenségemnek se vegyem azt az olcsó tápot. FSP alá ne add szerintem.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #526 üzenetére
Dell tápok mennek aprón 3-4k-ért, és az a csati van a Giga ThinITX lapokon is, a GA-B75TN-es konfigot is azzal hajtottam anno, ezért gondoltam, hogy ez egy általánosan elterjedt csatiméret, de eszerint szerencsém volt
Közben szomorúan látom, hogy még a drágább Asrock lapon sincs spdif tüskesor, pedig nekem kellene a digi coax
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #528 üzenetére
Nem mókolok
Ami furcsa, hogy egy elvileg HTPC-nak tervezett lapon nincs spdif tüskesor, az MSI AM1I lapján sincs ilyen
-
Mercutio_
félisten
válasz canniball #531 üzenetére
Affene
radi: Csak nálam valamiért az erősítő nem kezeli az optikán bemenő jelet, csak a coax-ot de emiatt nem fogom kidobni, szerintem valami sima optocsatoló mehetett ki benne, de javíttatni gondolom drága lenne. Aztán az is lehet, hogy én vagyok béna, és nem állítok be jól valamit, de az elég gáz, mert 1000 éve ezért ragaszkodom a digi-coax-os cuccokhoz
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Nem tudom mennyiből lehetne megépíteni + még táp hozzá, rákeresve tesóknál kicioccó verzióban 2,6k
-
Mercutio_
félisten
-
djculture
félisten
válasz Mercutio_ #541 üzenetére
Erröl egy fórumtársunk tudna mesélni ő ezeket csinálja állandóan, szokott rendesen 'nyázni ilyen fsp csúcs isten cuccoknál is. Meo már nem nagyon divat manapság, attól függ az egész hogy itthon a nagyker vagy kisker vagy aki behozza lepróbálja e őket. Gyártáskor már csak minimális szúrópróba ellenőrzés van simán kimegy a csomagolóba több tiz hibás is..
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
válasz radi8tor #543 üzenetére
várjatok mán
AM1H-ITX + Athlon 5350 + SSD (60GB, W8 semmi más) + HDD (WDG) ...
na ehhez a motyóhoz linkeljetek már külső téglát nekem (lehetőleg itthonit a gar. miatt) ami nincs alulméretezve és stabilan tudja hajtani a technikát napi 10-12 órában vagy marad a rizikó és ebay
-
Mercutio_
félisten
FSP 65W univerzális csatikészlettel, de majd a szakik megmondják jó-e a tippem.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #546 üzenetére
Hopp, a 90W-os még olcsóbb is
-
sb
veterán
Az nem derült még ki, hogy hány 3.5" HDD-t bír el a lap? Maunal-ban 2db-ot írnak az ajánlott 60W táppal, de kérdés, hogy nagyobb táppal bír-e többet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest