Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Én is eljutottam arra a szintre, hogy le fogom építeni a gépemet, mert felesleges volt benne a "nyers erő". Végigvittem Tokugawákkal a Shogun 2-t hardon, a konfig célja így beteljesedett. Meghirdettem a VGA-m (HD7750 1GB GDDR5 LP), kevesebb mint három óra múlva már a pénz volt a kezemben. De muszáj lesz cserélnem, mert a Sandy Bridge integrált cucca egy Pentium G840-ben elég karcsú.
A League of Legends az alábbi beállításokkal 25-45FPS-sel fut (35-40 az átlag, 10 hős + rahedli minion esetén volt a legalacsonyabb):
- 1440*900
- Vsync, AA off
- Karakter részletesség közepes, Környezet: alacsony, Effektek: alacsony, Árnyékok: magas.Kabini milyen értékeket produkál? Esetleg valaki visszabutítaná az IGP-t Sempron szintre? Előre is kösz!
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Francia91
veterán
AM1H-ITX alaplapnál csak a 4 pin-es csatlakozóra kötött ventiket lehet szabályozni? A házzal kapott ventit rákötöttem a 3 pin-es Chassis Fan csatlakozóra, ugyanúgy beállítottam 65%-ra, ahogy a 4 pin-esen volt, de akkor is maximumon pörgött....
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz radi8tor #1455 üzenetére
A Chassis Fan-nál nincs 3 pin-es lehetőség, legalábbis én nem láttam. Maga a venticsatlakozó 3 pin-es az alaplapon. Ha a 4 pin-es csatira dugom a ventit, akkor tudom szabályozni. Csak találtam itthon egy jó 120-as ventit, 4 pin-es csatlakozással, és jó lenne megcserélni a kettőt.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz radi8tor #1458 üzenetére
Hülye vagyok
Most hazaértem, szétszedtem megint a gépet, minden oké
A Chassis Fan csati a 4 pin-es, a Power Fan csati pedig 3 pin-es. A házzal kapott venti a Power Fan (3 pin) csatin van, f*szán lehet szabályozni. Most rátettem a 120-as ventit a Chassis Fan (4 pin) csatira, az is jó!
Megkavartam fejben a kettőt (éjszakás hét varázsa )[ Szerkesztve ]
-
keegangerike
csendes tag
Üdv!
Esetleg valaki próbálkozott már azzal, hogy megfordítja a ventit a hűtőn? Nem lenne rossz, ha nem köpné teli minden porral a deszkát.
Így oldalt lehetne az inték, felül az igzószt.
-
Potzee
addikt
válasz keegangerike #1460 üzenetére
Szerintem a gyári AMD hűtővel nem mókoltak sokan...felesleges...híresen gyenge teljesítményűek és hangosak. Aki egy picit is foglalkozik a CPU hűtéssel az lecseréli egy hatékonyabb és halkabb megoldásra.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
CirrMee
addikt
>Esetleg valaki próbálkozott már azzal, hogy megfordítja a ventit a hűtőn? Nem lenne rossz, ha nem köpné teli minden porral a deszkát.
Sztán' a fordítva felszerelt venti a levegőt is tisztíccsa'...?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem lenne túl jó ötlet, mivel ezeket a ventilátorokat (és a hűtőbodrát) fújó üzemmódra tervezték.
A megoldás a házba porszűrőt tenni.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
keegangerike
csendes tag
válasz CirrMee #1463 üzenetére
Onnan az ötlet, hogy alapvetően a meleg levegő felfelé száll. Elgondolásom szerint megfordítva a friss levegőt átszívná a hűtőbordán, majd a meleg levegő angolosan távozna felfelé,nem befűtve a HDD-nek, és a többi komponensnek a házban.
Mindez persze csak egy hirtelen agymenés, csupán kíváncsi voltam, hogy a gyakorlatban működik-e.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Noctua pont most mutatta be az új hűtőjét AM1-hez:
"Közkívánatra érkezik az első, L-típusú AM1 hűtő. A borda talpa rézből, míg a lamellák szokás szerint alumíniumból készülnek, a ventilátor szerepét pedig egy 80 milliméteres, PWM-es modell tölti be, ami percenként párszázas fordulat mellett is bőségesen képes lesz lehűteni a 25 wattos APU-kat."
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz radi8tor #1464 üzenetére
Működőképes lenne, de valószínű a borda felét körbe le kéne ragasztani, hogy a venti átszívjon egy kis levegőt a lamellákon is. Csak a szigszalag a melegtől lejön, leolvad a ragasztója. Meg a másik baja hogy így az alaplap azon környéke sincs hűtve.
A legjobb megoldás tényleg az ha porszűrőt rak a gépbe illetve megsegíti egy lassú 12-es ventivel a bejutó levegőt.8ezerből lehet venni használt egybevizet pl.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz radi8tor #1466 üzenetére
Hat nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem tokeletesen megfelel a gyari hutes. Az az atlag 35 fokos homerseklet, 1000-es fordulat mellett, amit nem is hallok, boven megfelel.
-
iMaverick
addikt
válasz radi8tor #1471 üzenetére
ott meg a házimozi erősítőnek hangosabb ventije van.
No nekem pont ez volt az egyik kritériumom a digiterősítővel szemben! No venti! (Persze az oké, hogy egy bizonyos teljesítmény fölött mindenképp lesz venti. Nekem azonban ez a mostani szint tökéletesen megfelel.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
törölt tag
válasz iMaverick #1472 üzenetére
Mekkora erősítő az? Nekem 120W volt csatornánként, bővel elég fejet letépni és nem volt venti hanem bazi nagy passzív borda és jó lukacsos ház. Igaz elfoglalt akkora helyet mind két videomagnó. Valami régi japó cucc volt.
Ellenben a UPC beltérijébe volt venti. Meg még vinyó is. -
Polllen
nagyúr
válasz superTibcsi #1474 üzenetére
Nálam a chassis fan-ra van dugva.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
gianni85
veterán
Sziasztok! Valaki próbálkozott már mpcie WiFi kártyával? MSI AM1I lapba kukáztam ebayen egy Intel Centrino N + WiMax 6150 kártyát, amit felismer az eszközkezelő, de nem bírok drivert beüzemelni. Windows (8.1 64b) nem talál, Intel honlapjáról letöltöttem egy Intel® PROSet/Wireless Software-t, de driver nem települt. Esetleg valakinek valami tipp, hogy mivel próbálkozzak, hol keressek?
-
gianni85
veterán
-
-
Francia91
veterán
Lenovo FW-s WIFI kártya működne egy MiniITX alaplapban? (ASRock AM1H-ITX).
ThinkPad T szériás gépből van egy bontott Intel N 6300 Ultimate WLAN kártyám, hozzá 3 antennám is van. Otthon még nem voltam, hogy beletegyem az alaplapba, ezért kérdezem.
Nemtom, ki mennyire van otthon a ThinkPad-ok világában (egy ThinkPad T500-asom van nekem is), de ugye az üzleti noteszek (HP, DELL és Lenovo) BIOS-ában be van ütve egy WhiteList, ami csak a gyártó által engedélyezett eszközöket engedi működni a notiban, amin az adott típushoz megfelelő FW van (a T500-asomon ez ki van ütve). Jó lenne, vagy keressek "független"/mezei Intel 6300-at? Mennyire érzékenyek erre a Destkop alaplapok?
Vagy ezzel a kérdéssel menjek át a MiniITX topikba?[ Szerkesztve ]
-
mrgg
tag
válasz Francia91 #1483 üzenetére
Én próbálkoztam ilyen kártyával, szintén ThinkPad-ből bontva. A driver telepítése után Error 10-et kaptam, míg a kártya egy ThinkPad-ben vígan működik a mai nap is.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Broadcom Bcm 94313hmg2l
Én vettem itt egy ilyet ami állítólag működő képes de nekem Windows7 alatt nem ment látta a hálózatot de nem csatlakozott.
Gondoltam biztos a Windows-al van a hiba.
Kipróbáltam Linux alól de meglepetésemre ott sem működött.
Így vissza küldtem a kártyát.Szerintetek kompatibilitási probléma volt?
Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
maláj
addikt
na urak akkor lenne 1 kérésem
akinek már van Asrock AM1H-ITX deszkája az nézze már +, hogy a lapon melyek a legforróbb alkatrészek
kézrátéttel vagy mérőműszerrel ahogy jólesik
elvileg a képen pirossal megjelölt 3 dolog lesz az de azért kellene a megerősítés
-
maláj
addikt
válasz radi8tor #1492 üzenetére
lehet idle, load, stb.
ha majd nekem is meglesz (párszáz év múlva ) akkor én lemérem a sünivel a tetején
addig is megfaragom az "L" alakot valami itthoni bordából ...amúgy ha valaki lemérné a pontos távolságot a fenti 3 bizbasznál ("L" alak elejétől a végéig) azt megköszönném
-
törölt tag
[link]
Én ezzel szemezek. Mivel nekem kell a 4 sata így a többi kiesik amit árulnak. Pedig az Asus nem néz ki rosszul, az MSI meg olcsóbb egy ezressel. A 16 ezres Asrock meg ahogy látom a beépített kistáp miatt drágább.
Sajnos mind x4 ha jól látom. Csak azt nem értem miért ha egyszer a proci támogatja a 8x-et is. Egyedül az MSInél látom hogy a sínben ott az összes tű akkor az tuti 8x-es, mert feleslegesen miért tennék bele.
Nagy nehézség lesz kiválasztani. Egy ssd meg egy vinyó be lesz dugva mindenképp de van egy dvd is és akkor az hova megy. Vagy egy usb kütyüt kell venni amibe bedugható. Vagy kukázom a dvd-t. -
canniball
nagyúr
Venti nélkül én nem erőltetném, egy nagyobb méretű leszabályozott légkavaró tud kellően halk (bizonyos távolságból hallhatatlan) lenni és adja a szükséges - minimális légmozgást. És inkább a lap fölé ajánlanám, úgy hűti az egészet.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest