Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
Én százezer füllel netezek, közte minden vacak, yt, fb, game leirások, időkép, piros csatorna, amit akarsz, önálló pdf-ek megnyitva, vlc, torrent. Áramkörtervezést altiumban ezen csináltam. Egyedül akkor lassú a böngészés amikor új oldalra megyek és előbb erre aztán arra forgatja a karikát a firefox, olyankor még nem is mutat új tartalmat. Azon kivül működik ahogy kell. Nyilván van gyorsabb és lassabb ennél, de teljesen használható!
És mindezt még az E2-1800-on, ami a kétmagos brazos 1700MHz-en 4GB 1333-as memóval.
Feltételezem, hogy a kabini ennél még jobb, te se aggódj hát.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
kovsol
titán
Nekem úgy egy hónapja behalt az egyik ram modulom így 2x4GB helyett kb egy hétig 1x4GB-al hajtottam a égpet, és semmi lassulás nem volt netezés közben. Igaz nekem ez egy i5-3570k mellett volt ami nem egy liga CPU erőben, de ha itt nem limitált a ram sávszél akkor kétlem, hogy egy jóval gyengébb cpu nál igen.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Nagyon túlliheged ezt a dual channel dolgot. Szintetikus tesztekben jön ki számottevő eltérés csak, meg az IGP profitál játékok alatt durván a ram sávszélből. Netezés, filmezés, de még multi tasking alatt is lepkefing eltérés van. Többet hoz egy SSD, mint a dual channel a rendszer gyorsaságát nézve.
De pl Diszkrét VGA mellett játék alatt is nagyon elenyésző eltérést produkál a Dual vs Single Channel, vagy x264 encoding, mp3 konvertálás mellett is jóformán nulla az eltérés.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tegnap próbáltam telepíteni OpenCL drivert, mert azért nem ártana az.
APP SDK-t telepítettem, de GPUz továbbra sem írta aktívnak.
Lehet ez a HD8400-as nem támogatja OpenCL-t?Valamint mértem egy kis fogyasztást. Eléggé ingadozó jelenség, bár eddig még nem néztem PC-vel ilyet.
Filmnézésnél 15-45 között ugrált, főleg 26W-on állva.
Full terhelésnél 46W-ot mutatott Prime95 alatt.1 db SSD van a gépben és egy 12cm-es venti hűti a CPU-t 700 RPM-el.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz PappTibor #111 üzenetére
A legalacsonyabb fogyasztás, amit láttam vele az 15W.
Tipikusan 25W volt netezés alatt, néha felugrott 30 körülre. Szerintem torrentezés mellett is ennyi lenne, de ez ugye függ attól mennyi merevlemezt raksz bele. Nekem csak 1 SSD van a gépben.A gyári hűtő teljesen jó lehet átlagos felhasználásra, de nekem a pici házba túl magas ventilátorral együtt (ezért szedtem le róla a ventit). Szerintem még nem árulnak hozzá másik hűtőt, elég spéci a felfogatása.
Nem éreztem hangosnak 3000-es fordulata ellenére sem. 3300-on már kezdett hangja lenni, de 2 méterről szerintem már azt sem lehet hallani.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
dlaccc
aktív tag
Van már valami hír hűtés fronton? Ez a gyári hűtő is jó lenne mert halk meg minden, csak hát nem fér el a vinyóm miatta a házban.
-
Armagedown
őstag
Van már teszt róla ?Hiába kerestem , nem találtam az új AM1es Kabini apukról teszteket
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
canniball
nagyúr
válasz Mercutio_ #118 üzenetére
Ennél laposabbat nem hiszem hogy talál.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
-
Armagedown
őstag
válasz radi8tor #120 üzenetére
Mondjuk olyat, ahol az Asrock dc csatlakozós lapjának a fogyasztását mérik le egy hozzá való táppal, WinRar sebességtesztet, sebességbeli összehasonlítást a többi, nem alacsony fogyaasztásra optimalizált apuval stb
Vagy van ilyen, csak nem voltam elég figyelmes?[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Mercutio_
félisten
válasz canniball #122 üzenetére
Jó, hát tudni kellene mekkora a bárda, úgy fotó alapján nem egyszerű saccolni, de majd jön radi és megmondja a frankót
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dlaccc
aktív tag
válasz Mercutio_ #124 üzenetére
Nos hát én fogtam és levettem a cpu ventit, majd gyors-kötözővel belülről ház oldalára rögzítettem, majd egy 4cm hűtő is bekerült mellé, így párban hűtik. Szerencsére így sincs hangja a gépnek. 3,5hdd és ssd is bele "tuszkoltam" de most a képet inkább mellőzném olyan zsúfolt és randa még belül szegény gép szégyellném posztolni..
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az AM1-es Athlonokban szolgáló HD 8400-as GPU teljesítménye mekkora nagyjából az FM1-es 38xx-ekben lévő HD 6550D-hez viszonyítva?
Előre is köszönöm!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Armagedown #123 üzenetére
Ha ennél részletesebb kell, akkor szívesen mérek neked.
Mahrenburg: ezen 3DMark tesztek alapján belőheted szerintem.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mahrenburg
őstag
válasz radi8tor #131 üzenetére
Köszönöm!
A Te eredményeidet egy az egyben össze lehet vetni például ezzel az eredménnyel?
Tehát,
P1917 vs. P6160
GPU Score 1564 vs. Graphics Score 5252
CPU Score 5961 vs. CPU Score 12801
kb. így aránylanak egymáshoz, vagy nem ily módon kell egybevetni a különböző méréseket?
(Bocsánat a buta kérdésért... )
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #132 üzenetére
De, kb így kell egybevetni az eredményeket.
Az én eredményeim is gyorsulni fognak keveset a gyorsabb RAM-tól, de nem többet 10%-nál.Miért pont A8-al akarod összehasonlítani Athlon-t? Nem egy ligában vannak.
⭐ Stella
-
zsolt501
nagyúr
Ez azért több szempontból sem igaz, hogy közeli viszonya lenne, max a gyártó cég ugyanaz, és itt is lehet procit és memóriát cserélni, illetve itt is integrált a VGA, azonkívül miben ugyanaz?
Más az architektúra, más a CPU sebessége, más a memóriakezelés, és még sorolhatnám.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja, pár napja mértem egy MadVR-t is Sentai Filmworks' Angel Beats-en ezen beállításokkal:
32 bites MPC-HC, de ment még a gépen Windows update, kb 30% CPU-t használva.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
sb
veterán
válasz radi8tor #133 üzenetére
Szerintem pedig jófelé kapizsgál. Kétmagos A4-ekkel össze sem lehet hasonlítani.
Nem volt semmi időm méregetni most, de készül egy hevenyészett összehasonlító táblázat a kisfogyasztású konfigjaimról ami szerintem jó kis alap lesz.
A régi adataim alapján pedig egyelőre azt látom, hogy a 4 magos A6-ommal downclokcolva/alulfeszelve felveszi a versenyt.
Persze alap órajelen gyorsabb a Llano és nyilván nem is a leggyorsabb APU, vannak gyorsabb 4 magosok a piacon bőven. Az alulfeszelés sem hétköznapos dolog, de ettől még a kategória szerintem ugyanaz kb, hiszen ki lehet hozni szinte hajszálra ugyanazt belőle.Viszont ez megfordítva is igaz sajnos: Így visszavett Llano órajelekkel úgy látom, hogy a Kabini sem tud radikális előnyt felmutatni fogyasztásban a Llano-kkal szemben.
Tehát úgy tűnik csodák nincsenek. Hasonló liga lehet bizonyos szempontból erőre, de fogyasztásra is.
Hétvégén talán fel tudom dobni a táblázatot.
Amire emlékszem, hogy az A6-3620 alap órajele 2.2GHz, Turbo 2.5Ghz. Így Cinebench r11.5 2.72 pont.
1.8GHz-en 2.0-át csinál. Az 5350 2.04-et. De még 3DMark, Aida eredményekben is teljesen hasonlókra emlékszem mint az 5350-en...Fogyasztásban pedig ahogy láttam paneltáppal is a 45W-ot súroljátok terhelve SSD-vel, idle 15W.
Az 1.8GHz-es A6-on SSD+ 2db HDD-vel (+10W kb.) ez 27W ill. 52W. Vagyis HDD-k nélkül, csak SSD-vel kb. 17W ill. 42W körül lenne.Nincs egetverő különbség.
-
Mahrenburg
őstag
válasz radi8tor #133 üzenetére
Köszönöm!
Azért az A8-hoz viszonyítva kérdeztem, mert 3870K-m van, s így van kiindulási alapom...
-
iMaverick
addikt
válasz radi8tor #140 üzenetére
A kicsi Brazos-omat tegnap elvitte egy srác. A jövő héttől én is ezt a tábort erősítem! Sajnos az ehhez a platformhoz való Asrock lap jelenleg hiánycikk... (Legalábbis ahol néztem, ott mindenhol "megrendelésre" van.)
Ha majd összeraktam, mérek fogyasztásokat. (Igazából annyi lesz a különbség a Te konfigodhoz képest, hogy nem a beépített tápegységes alaplapot kértem, és nem SSD lesz mellé, hanem egy WD Red 2TB-s merevlemez. Szóval így nézve, ez inkább egy NAS jellegű kütyőnek tűnik majd.)
szerk:
AMD Athlon 5350 2.05MHz AM1 BOX
ASROCK AM1B-ITX
KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G(A ramot is elvitte a srác, így az 1333MHz-es DDR3-mat is cserélnem "kell".
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Armagedown #141 üzenetére
WinRAR 5.01 x64 egyszálas teszt:
WinRAR 5.01 x64 többszálas teszt:
1333MHz 4GB RAM-al.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
-
iMaverick
addikt
Asrock E350M1... A Sata-k száma nálam nem lehet gond, mert összvissz 1 db volt használva a 4-ből.
(#144) Mercutio_: az iPon-ban szoktam vásárolni, és általában a megrendelés után másnap mehetek a cumóért. Ezért lepődtem meg, hogy csütörtökön megrendelem, és következő hét szerdára írták az átvétel napját. Tegnap megkaptam a "végleges" értesítést: kedd du-n...
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Gondolkodtam én a radi8tor1 kolléga által preferált beépített tápos változaton is, csak azzal annyi a bajom, hogy a picoPsu már eleve adott... Most akkor azt adjam el és a befolyt összegből "fedezzem" az új alaplap plusz költségét? Áááá, az ráfordított időt nem éri meg.
Szerintem jó lesz ez a tápmentes Asrock. (Ráadásul pont azt tudja pluszba, amit hiányoltam a korábbi Asrock E350M1-ről: USB3... Annó nem voltam hajlandó a felárat kifizetni ez végett.)
-
lehella
senior tag
válasz iMaverick #149 üzenetére
Nekem szimpatikus a Chieftec ezen megoldása, mert minden egyben van és a házikó is tetszik, nem is nagyon találtam elfogadható áron, pláne nagy választékot. A külső táp egyébként tök jó ötlet, de elhelyezése azért nem tetszik, mert szem előtt lenne itthon. Aktív ventivel is elfogadhatóan halk tud lenni szerintem.
Ha nekem lenne picoPsu-m akkor nem vennék már beépített tápos lapkát, bár én nem vagyok tisztában annyira ezeknek a hatásfokával[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest