Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Kevesebbet eszik. Nekem Gold táppal az igaz, de 30w környékén mocorog az A10-5800k alulfeszelve. Szerintem neked is benézhet ez a 30w körüli érték, megfelelő alaplap választással.
Meg nyilván a PsCheck-el lehet játszani azt is, hogy az alap -idle hez tartozó órajelet visszaveszed 1400-ról mondjuk 1000-re, amivel még tovább csökkentheted a fogyasztást.
-
Razermazer
őstag
Szerintem is asrock a nyerőbb, bár az a mini vrm hűtés sem lehet az az igazi, de az msi-n az sincsen.
Asrock nagyon hangoztatja, hogy dual stack mosfet reméljük bírja is.
Én is itx-be hajtok, igaz most még intel z77e-itx be az egy csoda lap asrocktól, remélem ez méltó utódja lesz amd fronton( kár hogy nincsen benne wifi modul, mert a z77-ben van és valami isteni vétellel rendelkezik).
Szóval én hamarosan beújítok egyet így majd írom a tapasztalatokat.
Ui: szerintem pár hét múlva ennek is leesik az ára(25k-ra lekúszik talán), részemről is kicsit magas még, de én nem nagyon várok.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
atti_2010
nagyúr
válasz Razermazer #5055 üzenetére
Asrock nagyon hangoztatja, hogy dual stack mosfet reméljük bírja is.
Úgy néz ki a sok füstölős darab nem igazán ezt mutatja.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Whysperer
addikt
Egy hulye kerdes. Regen voltak a kez procis alaplapok. Nincs olyan lap hogy ket a10-et rakj egy alaplapra es ket cpu meg lenne vga crossba?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
stratova
veterán
A10-5800K és A10-5700 egyelőre FirePro néven kelleti magát professzionális területen. Opteronból valóban van 2 processzoros kivitel.
Socket AM3+ 1P (Opteron 3300)
Socket C32 2P (Opteron 4300)
Socket G34 2/4P (Opteron 6300)De várhatóak APU-k a szervervilágban is 2014-től (18. o.) csak nem biztos, hogy 2P szerverként (nem egyértelmű az útiterv szerint).
-
-
Razermazer
őstag
válasz canniball #5057 üzenetére
Így van, ezzel tuti nem jönnek elő egy 85x chipsetnél mégiscsak egy kicsit prémium kategória, de majd kiderül, ha sűrű káromkodások közepette jövök a topikba, akkor tudni fogjátok, hogy nem minden kerek .
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Razermazer
őstag
Tiszta őrültek háza van az árazásba, reggel még 31 most meg megint 24k ért kínálják az a10 5800k, 85x-es lappal együtt, mivel adott a ram 50k-ból megjátszható.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
x_o_n
veterán
válasz Razermazer #5066 üzenetére
na ja,kiváncsi leszek az a10-6800k nál megint mi lesz
-
hegegabi80
addikt
Na szépen mennek lefelé az árak, csak így tovább. Már csak a lapoknak kéne kicsit lejjebb menniük és már váltanék is ezerrel.
-
Dzsabba
aktív tag
Köszi,hogy szóltál.
Csütörtökön vagy pénteken meg is kapom 25.417ft-ért. -
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Az A4 5300-al kapcsolatban van-e valamilyen tapasztalat, hogy mennyire húzható? Itt van-e valami olyasféle megkötés, mint az Intelnél a fixált PCI-E freki (vagy például a GPU frekit vissza lehet-e osztani, hogy ne az limitálja a tuningot)?
Szóval lényegében arra lennék kíváncsi, hogy a K10 és K10.5-höz képest van-e valami amire érdemes figyelni?Köszönöm a válaszokat!
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
Findzs
addikt
megint 30 körül van és ahol még ugyanilyen olcsón volt (korábban linkeltem) ott is visszament az ára
az az érdekes, hogy az árgrafikonjuk nem mutatja milyen olcsó voltvalami defekt van náluk a rendszerben
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
frescho
addikt
válasz gabo9201 #5070 üzenetére
Az 5300-as csak a referenci orajel emelesevel tuningolhato. Ez altalaban 5MHz (5%) korul szokott elkezdeni kohogni, mert emeli az osszes tobbi (PCI-E...) orajelet is parhuzamosan. A GPU igen jol birja a tuningot, legalabbis a nagyteso 5400k-nal nagyon durvan meg tudtam emelni az orajelet.
https://frescho.hu
-
Whysperer
addikt
válasz rendesadam #5060 üzenetére
Ertem szvsz. Csak mivel 10 ezer egy olyan vga amivel crossba kotned ha valaki ilyet akar akkor lehet kicsit rakoltene es akkor meg egy cpu is van szvsz igy gondoltam.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
alex0630
csendes tag
válasz rendesadam #5077 üzenetére
Értem.Vagyis nem
Leginkább játékokra használnám.
amd radeon videokártyám van.és jelenleg az intel proci.
Lényegében nincs nagy különbség, de az a pici az merre húz?
inkább intel vagy amd?
2x8GB ram érdekelhet..
-
-
alex0630
csendes tag
-
rendesadam
tag
válasz alex0630 #5078 üzenetére
Az i5 felé, de szintetikus tesztek eredményét fenntartásokkal kell kezelni, főleg kis különbség esetén.
Milyen videokártyád van? Mert ha jobb, mint a Llano, akkor felesleges az IGP.Sapphire Radeon HD 6970 2GR5
Ha jól sejtem akkor ez akármelyik IGP-t hülyére veri.[ Szerkesztve ]
-
Vicoo
senior tag
Tegnap összeraktam az új gépem ,de van amit nem tudok megfejteni .
A lap ASrock FM2 A75 Pro4-M, a cpu 5800k .
1.
Elég hangos, és ötven fok körül van a cpu szinte mindig, mert ezt a hőmérsékletküszöböt állítottam be, 3800mHz-en megy elég gyakran, az előző (x3 445 az szépen visszavette magát ) és így jó hangosan tartja ... Miközben be van kapcsolva az összes energiatakarékos opció.
2.
Dual Graphicsom van, viszont nem tudom hogy kell beállítani. Az UEFI-ben elsődleges az alaplapi megjelenítő, egészen a Win bootlogoig szépen megy is, de aztán már nem megy tovább, át kell raknom a 6670-re hogy lássam a Wint. Pedig ha jól tudom mennie kellene úgy is hogy az APU adja a képet mindig, és úgy is megy a dvga mellette.Köszönöm a segítségeteket előre is !
-
tick
aktív tag
Üdv!
Van valakinek valami adatokban mérhető összehasonlítása intel HD 2000 vs FM1/FM2 sorozat bármelyik tagjának az IGP teljesítményéről? (fHD-ba) Próbáltam sokféle képpen guglizni, de sehol nem sikerült kézzel fogható adatot találnom.
Everything that has a beginning... has an end
-
-
Whysperer
addikt
válasz alex0630 #5081 üzenetére
Figyu havernak ilyen gepe van pont. Alpenphon brokennel 3,8 Ghz-en megy az a Cpu. Probald meg azt talan de 3,6-t vinnie kell es maris maxon ki fogja jaratni a 6950-et.
-
tick
aktív tag
válasz frescho #5089 üzenetére
i5-2400 IGP-jét tudom tesztelni (HD2000), jelenleg 7850-es dVGA van mellette. Viszont nincs szükségem ekkora teljesítményre. A4/A6-ban gondolkozom. Korábban kérdeztem ez elég-e egy bizonyos játékra (league of legends). A HD2000 is elviszi fullHD-be minimum grafikán, bár nagyobb eseményeknél "hullámzik" a kép, pl ha navigálok a pályán. Viszont pl az a6 közel háromszoros teljesítménye szerintem elég lenne erre a feladatra. Feltételezem több böngésző ablak (többek között youtube) egy jó memória és SSD mellett nem kottyanna meg.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem ossza meg velem! KösziEverything that has a beginning... has an end
-
attiati
veterán
Ha valakinek problémája van samsung f3 vinyó + fm2 kombóval, akkor próbáljon firmware-t frissíteni a vinyón.
Nálam is megoldotta a rejtélyes felpörgési problémákat, és hogy sokszor nem látta az alaplap. -
hegegabi80
addikt
válasz attiati #5095 üzenetére
nekem 1155 lap és samsung winyóval volt és van gondom. valahol itt írtátok is a firmware frissítés folyamatát csak még nem kerestem meg.
Nekem most azt csinálja, hogy használatközben néha befagy a gép. Világít folyamatosan a hdd led, majd nagy sokára kezd el dolgozni. Nekem mondjuk régi sata2 160 Gb samsung winyóm van. -
atti_2010
nagyúr
válasz hegegabi80 #5096 üzenetére
Egyszerű frissíteni, egy bootolható USB kütyü kell amire ráteszed a firmwarét és kész.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
attiati
veterán
válasz atti_2010 #5097 üzenetére
egyszerű, csak a samu honlapján marha nehéz megtalálni a firmware-t és a bootolható kütyüvel is nem keveset szenvedtem De ezzel az egyszerű megoldással végül sikerült.
hegegabi80: a fenti linkben leírt módon csinálsz egy bootolható usb-t. Rámásolod a firmware-t is. Újraindítod a gépet, uefi-ben / bios-ban beállítod a boot sorrendnél, hogy pendrive-ról bootoljon. Újraindítás után kapsz egy dos parancssort, és bepötyögöd a futtatható firmware exe file nevét. Pár másodpercig tartott. Úgy tudom, hogy a sata3-as csatlakozókkal gyűlik meg a régebbi samu vinyók baja.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Üdv fiúk ismét!
Régebbi motorosok emlékezhetnek hogy volt egy kis malőr a lapommal,mert a bios lehalt,nos iPon korrekt módon kicserélte egy teljesen tökéletes zsír új A85Xa-G65-ös deszkára, így újra aktívabb tagja leszek a topiknakXD
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
Állásajánlatok