Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz atti_2010 #10150 üzenetére
Pedig én sokat várok/vártam. Aztis olvastam, hogy tesznek az alaplapra egykis gddr5-ös memóriaát (128MB) amivel gyorsabb lesz kicsit az APU. Ugye intelnél már igy van és utól is érte sőt kicsit megis előzte az AMD apukat. Ezekkel az alaplapra forrasztott cpukkal
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
atti_2010
nagyúr
válasz Stonerice #10151 üzenetére
Az Intel nem tett az alaplapra semmit hanem az APU-ba tette de nézd meg hogy menyibe kerül, az árán megveszel egy nagyon komoly CPU-t és a legnagyobb VGA -t ami létezik, tehát ez megint olyan dolog hogy tegyék a szemükre, amúgy 4-8GB GDDR5 jöhetne szóba de lehet hogy máshogy oldja meg az AMD, így is a HD 7750-7770 közzé várható DDR3 -al az IGP, a CPU pedig szerintem+ 20 +30% alkalmazástól függően, a fogyasztás az amire még tippelni sem tudok..
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atidadi
csendes tag
válasz katt777 #10147 üzenetére
támogatja a virtut de csak az FM2A85X Extreme6alaplap az fm 2 esek küzül. sajnos én is azért néztem átunna mert nem megy normálisan a dual graphics.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz atidadi #10155 üzenetére
Nem vesztettél semmit, nem működik rendesen de ez kiderül ha belenézel a fórumokba, persze lehet hogy hordozható gépeken életképes de oda meg van az AMD -nek az enduro ami sokkal jobb.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atidadi
csendes tag
na ilyet sem láttam még alaplap gyártó sor 9 perces videóval tanulságos. youtube
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz atidadi #10157 üzenetére
Van amit kézzel raknak be ez újdonság volt számomra de igazi csemege az lett volna ha mutatja hogy maga a PCB -t hogyan csinálják, azért köszi jó volt.
-
korcsi
veterán
válasz atti_2010 #10158 üzenetére
Az attól függ, hány rétegű.
Kezdetnek megteszireferencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
atidadi
csendes tag
válasz atti_2010 #10158 üzenetére
ez a videó ugyanazt a gyártó sort mutatja be de kicsit részleteseben .
-
Stonerice
őstag
válasz Vartanus #10161 üzenetére
Na mindjárt megváltozik az a "nemhiszem " nálad !!
Itt a teszt kérlek.
Az Intel megmutatta, hogy ők is tudnak, ha akarnakPénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Vartanus
őstag
válasz Stonerice #10162 üzenetére
Gratulálok neked,sejtettem hogy ez lesz
Szóval te a vadiúj Haswell i7-est rakod mércének egy A10 5800K mellé,ami már lassan egy éves lesz....no kommentAzért nem kell annyira leírni az AMD-t,mint amennyire te semmibe veszed az aláírásod alapján,de ha már ilyen Intel fan vagy vegyél i7-et mi meg vígan el leszünk a vacak "ukrán" AMD A10-es procinkkal Mellesleg nagyjából az A10-esek az i3 szintjén vannak, az FX 8xxx-esek pedig az i5,nem olyan égbekiáltó különbség...
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
stratova
veterán
válasz Stonerice #10162 üzenetére
Az Iris Pro 5200 (i7-4950 HQ) ezidáig kb. paperlaunch, kapott belőle 2 tesztoldal és pont. Egyébként valószínűleg először a MacBook Pro-ban tűnik majd fel a piacon. A két teszt kb. technikai demonstráció volt "még tudjuk már ezt is [eDRAM] csinálni" üzenette, de nem véletlenül a legdrámaibb modellek kapják, mert ez a technika még Intelnek sem aprópénz.
De ha találsz A10-et GPU-ban verő, jó driverekkel ellátott egy evnél hosszabb támogatást élvező i3-at dobhatnál róla linket (nem feltétlen ide). Bár van rá egy söröm, hogy virtualizációban az még mindig korlátozva lesz. Ebből talán látszik, hogy míg Intel a nyers erőben domborít és klb. szolgáltatások letiltásával pozicionálja a termékeit (akár CPU-t akár GPU-t nézzük). Addig AMD kisebb CPU teljesítményt kínál bizonyos esetekben, de hosszabb támogatotsággal és több funkcióval ill. újabban szoftveres háttérrel azonos árkategóriában. Mindenki döntse el neki mi a fontosabb.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz Vartanus #10163 üzenetére
Kérdezted, hogy "hol és mi előzte meg az AMD APU-t".
Most arról nemtehetek, hogy amit válaszoltam az nem tetszik neked.
Üzeneted alapján látszik, hogy mennyire nem ismersz . Még csak 1 éve van intelem, és még mai napig jobban szeretem az AMD-t. Volt egy feelingje, valószínű az OC miatt amit ugyebár az Intel is korlátoz ugyanúgy mint az Amd a nem K-s prociknál.
AZ aláírásomat is megfordítottad . Pedig azt is az AMD javára írtam.
A "2008-as" szintet pedig nem valami átkozott nagy túlzásnak szántam. Ha megnézed mit tud egy Phenom II 955, akkor rá jössz, hogy teljesítményben alig van különbség.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #10166 üzenetére
Mi lesz az AMD-vel, ha már APU terén sem emelkednek ki a teljesítményükkel? Így is elég rosszak az eladási mutatók. Nem lenne jó senkinek, ha csődöt jelentene. De jól van! Elég! Ez már politikának számít .
Még annyit, azzal kapcsolatban, hogy "a Haswell i7-et hasonlítottam az A10-5800K-hoz". Akkor hasonlítsuk az A10-6800K-hoz? Azúgy már fair lenne nem? Nincs egy év köztük . Arról pedig mindenki tud mindent. Én is írhatnám, hogyno comment..[ Szerkesztve ]
-
atidadi
csendes tag
vicces olvasgatni hogy vitatkoznak egyesek az intel vs amd dolgokon szerény véleményem szerint pedig az dönt hogy kinek mekkora a pénztálcája és mit engedhet meg .aki 500 ezer felett keres azt nemigen érdekli aha 100 ezer felet vesz procit de aki csak 100ezer alatt keres az ennyiért komplett gépet vesz és nem procit és szerintem ezek az emberek vannak többségben én nem csalódtam az a8 asban mert egy 775 intel után sokkal gyorsabb volt és én 3-4 évre építek gépet mert nem telik rá hogy évente platformot váltsak.
-
Stonerice
őstag
válasz atidadi #10168 üzenetére
Most nemigazán a pénzről van szó. Amit én mondok az az, hogy 2008-ban vettem egy Phenom II x2-t. Sikeresen 4 magosítottam. És boltban vettem 18K-ért. De, hogy ne legyen ekkora különbség árban ezért mondom inkább a Phenom II x4 eket. Durván 35K lehetett ha jól emlékszem. És benchekben ugyanazt az eredményt tudja mint ezek az APU-k. Játékban sincs annyira elmaradva. Alapfeszen még +600mhz mind elbírt. És ez egy 5 éves processzor teljesítménye. Még kimondani is rosszul esik. 5 év alatt a videókártya teljesítmény , (szerintem mondhatom) hogy megháromszorozódott. Ezzel szemben a cpu teljesítmény azonos árban pedig csak minimálisan nőtt az 5 év alatt. Igaz hogy máár akkor is alázta az Inteleket a Phenom II, de azért nem kellett volna lustálkodni.
-
katt777
félisten
válasz atti_2010 #10150 üzenetére
Közös ló, túrós hát... Szerintem egy rakás bugot fog hozni, engem már úgyis meglepett, mennyire egyben van ez az A10 a 6000+-hoz, vagy más, eső-kelő procikhoz képest.
Ja, érdemes benézni a fóruimokba, az emberek többsége nem kicsit hülye a Virtuhoz, sokan még azt sem tudják, hová kell kötni a kábelt, de fennen kiabálják, milyen szar. Nekem mindössze 2 játékkal nem működik együtt, és a problémát az AMD konfig jelenti, nem maga a Virtu. Kár, hogy az Intel elszarta a lapjait és a procikat is. Jövő héten meglesz a monitor, aztán rákötöm az alaplapi meg a diszkrét VGA-t is, és tetszés szerint válthatok Virtu meg hagyományos mód között. Sajna szintén az AMD sara, hogy Virtu mellett nem lehet VGA-t tuningolni, mert semmilyen módon nem érzékeli a driver. De ettől megint nem a Virtu szar.
Stonerice: Összehasonlításképpen A10 vs. i5 memóriakezelés:
Az L2 késleltetést nem értem, miért ilyen szar, amikor amúgy a sebesség gyorsabb. Viszont az időzítések további szűkítésével azóta sikerül 8.7-re levinnem, RAM-okat meg 57ns körülire.
Nézheted a kihegyezett teszteket, de akkor is nagy a különbség egy 955 és egy A10 között. Havernak volt előbbi, i5-re váltás megváltás volt neki, én meg azt látom, hogy az A10 gyakorlatilag majdnem ott van, ergo bizonyosan jobb a 955-nél.
Az A10 IGP-je 35-40%-ban marad el a HD4870-től, na, az a durva, hogy ilyen teljesítmény prociba került.
atidadi: Akkor az én X4-esem hibás lehet, mert ez is, és jóval olcsóbb. Sok szempontból jobb lett volna egy ASUS (több fázis, jobb hűtésvezérlés), de teljesítményben ez is ott van.
3-4 évre érdemesebb Intelt építeni, ez tény, kiszámolhatod, hogy a magasabb árat a hosszabb használhatósági időtartamra leosztva semmivel nem drágább, de persze nyilván a jelenlegi vásárlóerő számít, ezzel egyetértek. Én reménykedem benne, hogy az Intel elhagyja a szarságait, mire 2 éven belül az A10 és a HD7870 elavult, ha meg nem, hát maradok AMD-nél, mert bármennyire Intel-párti vagyok is, a hanyag munkát semmilyen formában nem díjazom. Csak el ne csesszen addig az AMD is megint valamit, amire, őket ismerve, látok azért esélyt, mert akkor végem lesz.
Vartanus: 1részt semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki a piacon kapható 2 legjobb igp-t hasonlítja össze teljesítményben (hiszen nem az árukról volt szó), másrészt Intelesként mondom, hogy at A10 nem az i3-mal (gondolkodtam rajta) van pariban inkább a kisebb i5-ökkel (főleg, hogy tuningolható is). Gyakorlatban azt jelenti, hogy bármit látsz is egy 1-1 folyamatra kihegyezett benchmarkban, valójában nincs meg ez a hátrány. A 4.6GHz-en járó i5-ömhöz képest kb. átlag 15-20% az elmaradás (videó kódolás), a többi alkalmazásban pedig, ha mérhető is valamennyi, jobbára érzékelhetetlen. És mindezt 58k helyett 36k-ért kaptam meg. Én aztán X2 6000+ óta igazán rühelltem az AMD-t, de erre a procira nem tudok rosszat mondani (persze, még csak 1 hónapja van meg).
stratova: Az AMD támogatását inkább ne hozd fel, nagyon is szépen avultatják a drivereiket akár hivatalosan (HD4xxx sorozat), akár suttyomban (újabb meghajtókkal bugzó régebbi kártyák, vagy éppen fél év alatt funkciókat vesztő chipsettel, mindegyikhez volt szerencsém).
Borokafa: CF, SLI 3D Studio, AutoCad, Video és képfeldolgozás, soroljam még? Pl. egy grafikusnak értékes munkaidőbe kerül a hosszabb renderelés, mert ott valóban kijön a különbség. Lehet, hogy egy vidszerkesztő csak 10-15 perccel lassabb, de egy Intelen 6 órás renderelés AMD-n már legalább 1 óra veszteség.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
diablo1984
veterán
válasz Stonerice #10169 üzenetére
lehet, hogy egy hülyére húzott 2008-as procihoz képest egy alap 2012es proci ereje nem változott, de ha azt nézzük, hogy az mennyit eszik és ez gpu val, szinte ég és föld! az AMD a Barton óta más utakat jár mint az intel, nehéz őket versenyeztetni, mert az intel a gigabrutál mhz-ekre koncentrál, az amd meg olcsóbb, de mégis megnyugtató tudású procikat prezentál! ki ki döntse el, mi a szimpatikusabb neki, valszeg akik itt vannak a topicban, meg az amd fronton ők inkább az árérzékeny vásárlók!
-
atidadi
csendes tag
válasz Stonerice #10169 üzenetére
hát igen ez egy kicsit így rosszul hangzik de továbbra is azt mondom hogy az árak dominálnak legalábbis nálam mivel intelröl álltam át amd re. az is azért volt mert néztem én az inteles platformokat de tudás és ár arányban nagy volt az eltérés és ezért döntöttem az amd mellett az. amd olcsóbb volt és hasonló tudással rendelkezik és ami gépet most építettem azt Intel fronton ennyiből nem építettem meg volna
-
-
Stonerice
őstag
válasz Borokafa #10170 üzenetére
Az IGP mellé természetesen simán elég amit tud. De például a nemtúl régi játékokban már egy HD7770 is jó szemmel nézi ha nem i3 szolgálja ki, hanem i5, vagy valamelyik FX. Pedig volt olyan játék ahol az i3 is csak 40-50%-on pörgött, de azért i5-el még rákerült 10fps.
Ügye nemrég említette Vartanus kolléga, hogy az "A10-esek az i3 szintjén vannak". És ebben sajnos teljesen igaza van. Ez a 10 fps-es differencia a Most wanted 2012-ben volt tapasztalható. Persze nem mindenhol. Én pont ott néztem meg (olyan pályarészen) ahol a legalacsonyabb volt az fps. Lényeg, hogy sokkal jobban futott, pedig se az i3 se azi5 nem pörgött 50% felett.
Crysis 3 -ban pedig helyenként 15 fps különbség is simán jelentkezett. Ott bizony a HD7770-el, volt szakasz ahol még az i5-is 80%-on pörgött. High grafikai beállításon, többnyire simítás nélkül. ezek szerint egy HD 7850-et már alapórajelen nem tudna minden pályaszakaszon teljesen kihajtani.
Vagy ottvan a GTA 4 is. Azis szereti, ha kicsit erősebb proci van alatta. Ott is volt különbség Upgrade után, pedig csak egy középkategóriás vga-ról van szó.
Most már elég gyakoriak lesznek az ilyen cpu igényes játékok.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
katt777
félisten
válasz Stonerice #10175 üzenetére
Már bocs, de finom fogalmazva is elég hülye az, akinek egy i5 kell egy HD7770 alá (és biztosan nem tudja beállítani a rendszerét, vagy eleve rosszul épített gépet). Az A10-zel simán kihajtom a HD7870XT-t 1280x1024-ben, akár még tuningolva és DX9-es programokban is. Szóval óvatosan a nagy megállapításokkal.
CPU-igényes játék lehet egy RTS, vagy valammi hálózatos cucc (BF3), de a meglehetősen optimalizálatlan GTA4 semmiképpen nem mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz katt777 #10176 üzenetére
Ez mind tapasztalat amit írtam. Vagy az i3 volt ennyire gyenge, vagy a játékok kérnek olyan sokat. Persze, hogy nem mérvadó a Gta IV, ezértis hoztam fel több példát. Te milyen alaplappal használod az a10-et? Tuningot hogy bírja egy olcsóbb alaplappal? IGP és magok oc-ja is érdekelne.
-
Vartanus
őstag
válasz diablo1984 #10172 üzenetére
Vagy reálisan belátták hogy manapság pl egy A10-es ereje bőven elég átlag felhasználásra,mert ahogy Katt77 kolléga is említette kb mindegy, hogy pl tömörítés egyikkel 20 perc másikkal 25 neadd esetleg 30.Grafikus erőben pedig bőven beéri ezen APU-k IGP-jével.Én is ezért váltottam egy Ph II X6+HD4850 komboról 5800K-ra,na meg hogy így kb fele,de lehet harmada a gép fogyasztása a tuning ellenére is.
-
katt777
félisten
válasz Stonerice #10177 üzenetére
A játék csak annyit kérne, hogy olyan grafikát állíts be, amely leterheli a VGA-t, és máris nem lesz gyenge az i3, és persze az A10 sem. Gyakorlati tapasztalat.
Már írtam: F2A85X Extreme 4, tuningot bírja, Virtu is van. Sajna a prociu nem megy 4.8GHz fölött, bármit állítok be, ott a vége. RAM időzítésekkel nyertem még annyit, mintha 5.2GHz-re húztam volna a procit.atidadi: Hát a duál megoldások azóta szarok az AMD-nél, amióta kitalálták, erre számíthattál volna. Nekem nincs FHD-m, jövő héten már lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz katt777 #10176 üzenetére
Nekem anno amikor nézelődtem azt mondták a milyen vgat vegyek topikban,hogy az 5800K-is max egy 7770-est hajt ki teljesen,ha pl egy 7850-es van mellette abban már hagy kb 20%-ot.Te a 7870XT-t milyen felbontáson hajtod,csak mert számomra elképzelhetetlen hogy pl Bf3 multinál mondjuk fHD highon,teljesen kihajtja,a 6800K a 7870-est,ahhoz már FX 83xx-et vagy i5 K-s modelleket tanácsolnak a vgas topikokban.
-
atidadi
csendes tag
válasz Stonerice #10183 üzenetére
nekem az az érdekes hogyha mindent beállítok a biosban ugy ahogy kel akkor a catalyst menüjében meg sem jelenik az opció a dual módhoz meg a ramom csak 1333 on hajlandó a normális működésre csak simán a vidi karival meg az 1600 xmp profillal simán akadás nélkül lemennek a tesztek .
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Stonerice #10166 üzenetére
A 2008-as szint emlegetésével kapcsolatban, egy apró megjegyzés. Az első szeriás asztali APU 3870K egy HD 5570 DDR3-as kaliberű GPU-t is kínált kb. ua. TDP-ben (100 W) mint a 2009. Július 22-i megjelenésű 945 (95 W). Hasonló történt mobil vonalon is, csak ott első körben 35 W-ba nem fért be ua. CPU.
Phenom II X940 2.4 GHz 45 W
Phenom II X920 2.3 GHz 45 W CB 10 S/M: 2396/8505
Phenom II N970 2.2 GHz 35 W CB 10 S/M: 2327/8347
Llano A8-3550MX 2.0 GHz + HD 6620G 45 W sajna kb. paperlaunch + ebay
Llano A8-3520M 1.6-2.5 GHz + HD 6620G 35 W CB 10 S/M: 2284/7454
CB 11.5 S/M: 0.51/2.07
jelenleg
A10-4600M 2.3-3.2 GHz + HD 766G 35 W CB 10 S/M: 3066/8183
CB 11.5 S/M: 0.74/2.07
A10-5750M 2.5-3.5 GHz + HD 8650G 35 W CB 10 S/M: 3483/9342
CB 11.5 S/M: 0.85/2.32Míg a CPU teljesítmény oldalról egy darabig kicsit egyhelyben járt bekerült egy életképes GPU a csomagba.
-
Stonerice
őstag
válasz atidadi #10188 üzenetére
Én is azt hittem.
De az AMD szerint nem így van.
Érdekes, hogy akkor hogy készülnek a youtube-os tesztek?Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
-
aktív tag
Sziasztok!
Egy kollégámmal idén fejlesztettünk gépet, és mindig informáljuk egymást a tapasztalatainkról. Most éppen az a helyzet hogy fagyogat a gépe. A10 5800k APU van a gépében gyári hűtéssel. Biosban 75 fokot mutat a rendszer. Most kért tőlem egy hőcsöves rézhűtőt. Segíteni fog rajta? Okozhatja ez a fagyásokat? Szerintem magas az a hőfok..
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
Stonerice
őstag
válasz atidadi #10192 üzenetére
Na ilyet még nem látott senki
A10-5800K+hd 7750 CF dualgraphics.
A catalystba is benyomtad a CF-et? Lehet, hogy a biossal nemkell foglalkozni.
http://www.youtube.com/watch?v=WOENTgy7z5c[ Szerkesztve ]
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy hulye kerdesem. Az A10-5700es apu-t, valahogyan lehet huzni? Fsb emelessel?
-
Stonerice
őstag
válasz K.Tamas89 #10195 üzenetére
Elvileg lehet. FSB 105 ig, nadjából. De nemsok vizet zavar, úgyhogy szerintem felesleges.
Az IGP oc-nak valamivel több értelme van.[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Ne elhoztam az AC Alpine 64 Pro rev2-őt, be is szereltem, de BIOSban való pörgetésnél felkúszik a hőmérséklet 78fokra is (a hűtő 2200rpm-en), míg agyári hűtőnél max 62 fok volt ugyanitt (4200rpm-en)
Létezik, hogy a gyári jobban hűtött mint ez?
Most idle 46fok cnq-val, a gyárival ez is kevesebb volt, és akkor az se volt hangos
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest