Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Tapsi #2728 üzenetére

    Ez egy kicsit összetettebb sajnos.
    Ha itt maradok akkor biztos, hogy sehova se jutok tovább. Az elmúlt 4-5 évben több olyan munkakört is rám osztottak amit más hasonló cégnél külön ember csinál. Persze ha uborkaszezon van, akkor lazán megcsinálom - meg amúgy is - de csúcsidőszakban elég brutális tud lenni. És nem fizikailag.

    És ezek itt a cégnél egyáltalán nincsenek honorálva. Sem anyagilag sem bebecsüléseb, se semmiben. Továbblépésre nincs lehetőség. Még csak névleges kinevezés sem, hogy legalább így megkönnyítsék a munkámat. Hiszen más dolog úgy feladatokat kiadni a munkatársaknak ha kivagyok nevezve valami vezetőnek, meg megint más így. Ebből már sok kisebb nagyobb probléma adódott.

    Múlthéten csináltam például egy ~ 10 millás komplex árajánlatot. Amihez kb senki másnak nincs érdemi köze a cégnél csak nekem. Ellenben ha pl valamit elszámoltam vagy rosszul kalkuláltam akkor enyém a felelősség senki másé! Ez hatalmas felelősség. Közben meg annyit se keresek, mint az asztalos részlegünkön dolgozó asztalosok, akiknek a vezetője megmondja mit csináljon ő meg megcsinálja. Ők nem számítják ki a munkájuk árajánlatát, nem tartják a kapcsolatot az ügyfeleikkel, nem tárgyalnak az ügyfelekkel, sem a beszállítóikkal, nem intézik a hozzá kapcsolósó komplett adminisztrációt stb... Én meg mindent ezek közül de még többet is.

    Szóval úgy érzem, hogy ezt a részt tudnám jóval magasabb szinten művelni, amire itt nincs lehetőség. Nincs hova továbblépni és ha itt maradok nem jutok sehova. Sem anyagilag sem ilyen téren nem tudom kibontakoztatni magamat.

    Másrészt ugyan nem lenne olyan rossz a pénzem ha hozzávesszük a "fusi" munkákat is, de én nem így és nem ebből akarok megélni. Ha pedig ezeket a pluszokat levesszük - amik amúgy teljesen random, kalkulálhatatlanok - akkor alig kapok többet egy Tesco-s árufeltöltőnél.
    Viszont eddig stabil volt a cég és minden szép és jó.
    Viszont hamarosan - egy jó fél éven belül - vezetőváltás lesz a cégnél. Amitől én félek, nem részletezem, de van rá okom. A cég jövője egyre bizonytalanabb. A fejlődés lehetősége pedig eddig is nulla volt. Itt teljesen természetes, hogy kb mindenki csinál mindent. Teljesen mindegy mi a területe vagy mi a végzettsége. Természetesen ugyanazért a "szaré-hugyé", mint akkor mikor még csak úgymond a saját munkáját kellett csinálni. A főnök fia venné át a céget és ismerem a mentalitását.

    Viszont sajnos a másik cég sem egy nagy multi. Ismerem a csókát már évek óta jár hozzánk dolgoztatni. Amolyan személyi aszisztens féle mindenest keres a jelenlegi srác helyére. Anno már felajánlotta ezt a munkát, de akkor a mi cégünket stabilabbnak gondoltam, plusz reménykedtem némi fejlődésben.
    Szóval ő nem egy multi. Van vagy 5 cége... :U Nem csak itthoniak. És szvsz nem riad vissza egy kis trükközéstől ha az üzlet úgy kívánja. Viszont azért nincsenek olyan sötét ügyletei mint amit elsőre a brutális matt feketére fóliázott Audija meg a megjelenése kapcsán gondolna az ember. 98'-óta csinálja a cégeit, legdurvább autók, legdurvább telefonok, USA nyaralás mindig megvan neki. Tehát nem az az ember aki csak mutogatja magát és egyik hónapról a másikra él.
    Szóval na, jobban örülnék ha egy nagy multi felső vezetője hívott volna, de egyelőre több lehetőséget és több jövőt látok ebben, mintha itt maradnék. A munka is kreatívabb felelősségteljesebb lenne. Valószínűleg a környezet is. Itt már kiakartak rúgni dohányzásért, székben hátradőlésért meg hasonlók... Persze utólag megtudva egyik se volt komoly, de legalább arra jó volt, hogy rám hozza a frászt meg a gyomorgörcsöt. Ellenben elismerés nulla, szó szerint. Legyen az akármilyen nagy és sikeres project.
    Bár még át kell rágnom rendesen.

    Ráadásul az irodájuk ott van kb 5 percre a lakásomtól. Ergo nem lenne bejárási költségem ami havi még egy 10-es. Ergo ha úgy vesszük ennyivel is több maradna meg hó végén.

    @cain69: Lehet az lesz. Csak az ilyen többfordulós kiválasztások általában hónapokig elhúzódnak... és én meg nem akarok két szék közül a padlóra esni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák