Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Elektronikai alkatrészeket (legtöbbje kis nyák) akarok rendelni, sok kis tétel, nagyobb része kb. 500-3000Ft között, de van amelyikből több db is. Egy jelentősebb része egy kísérletezős projekthez lenne (Li-akksis szünetmentes tápellátások), de van sok teljesen külön dolog is.

    - Ha az árdifferencia nem indokolja (pl. mert mindegyiknél free shipping van) mennyire célszerű azt keresni, hogy minél kevesebb eladótól legyenek meg a termékek ?
    - Az oké, hogy nekem egyszerűbb, mert egyszer kell fizetni, kevesebb csomaggal kell foglalkozni (tracking nézegetés, átvétel, stb.).
    - Viszont ha nem vagy nagyon lassan érkezik meg egy egybe nagyobb csomag, akkor az meg azért szívás.
    - Több csomagnál viszont annak a nagyobb az esélye, hogy lesz problémás.
    Egyszóval melyik a célszerűbb szerintetek ?
    (Természetesen arra odafigyelve, hogy az áfahatárba még ne essek bele egyik csomaggal se. Ami ahogy látom az összefoglalóból gyakorlatban 35,44 € ~ 12.000.- HUF.)

    - Li-akksik rendelésénél van bármi extra amire oda kellene figyelni ?
    Oké, oldja meg az eladó hogy ne legyen akkumulátor szállítással gond ha ő választja ki a választható szállítási módokat.
    De van esetleg konkrét tapasztalat, milyen - olcsó, vagy Free-ként adott - szállítással szokott esetleg probléma lenni ?

    - Ha egy sellertől két dolgot külön rendelek, direkt azért, hogy külön-külön vám(/áfa) mentes lehessen, akkor mit kellene tenni, hogy ezeket ő biztosan ne csomagolja egybe ?
    (Évekkel ezelőtt már egyszer volt ebből problémám, azért kérdezek rá. Akkor a kb. 4 napnyi rendelési különbség nem volt elég ehhez...)
    - Milyen Ali-n rendelt csomagokat hoz már ki házhoz a posta, milyen szállítási típusnál van ilyen ?
    - Amit a postán kell átvennem, arról értesítőt dobnak be ? Vagy ez mitől függ ?
    (Ezek most valószínű nem lesznek aktuálisak, de kíváncsi vagyok, és az összefoglalót átfutva nem találtam rájuk választ.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák