Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz Matthisa #10564 üzenetére

    Nekem úgy van... van egy "főszámla" és egy "mellékszámla", melynek az "alszámlája" a WebKártya... De amúgy felesleges! Lehet a főszámla mellé "alszámlát és arra WebKártyát...

    (nekem OTP-nél ingyenes a WebKártya... persze számlacsomag - pénzforgalom - kor függő lehet)
    De múltkor pont átnyálaztam a legtöbb OTP-s számlacsomagot és szinte mindegyik mellé ingyen adnak Virtuális WebKártyát...(már nem is feltétlenül opcionális, hakéred - ha nem - kapod! Így van pl. apám - anyám számlája is... nem kérték - kapták automata)

    Nekem ahogy írtam gyakorlatilag 3számlám van
    1. FŐSZÁMLA (ide "fizetés" - bevétel... folyamatos kiadás, rezsi stb. - itt van mondjuk havi szinten 100E Ft, ami jön - megy)
    2. MELLÉKSZÁMLA (amolyan "megtakarítási számla, itt probálok gyűjtögetni - ha valami nagyobb kiadás van, akkor innen költök... itt mondjuk több százezer van)
    3. a MELLÉKSZÁMLA alszámlája... a vitruális számla, ide meg akkor utalok át, amikor vásárolni akarok... ebay-paypal-aliexpress

    De amúgy "felesleges", elég a FŐSZÁMLA alá a mellékszámla a virtuális kártyával... úgy már megvan a biztonság... mert a virtuális kártya-s "alszámlát" adod meg PayPal / Aliexpress-nek, arra meg akkor utalsz mielőtt vásárolsz, így még ha "ellis lopnák a kártyaadataidat", azon nincs pénz.... mert vásárlás előtt raksz - utalsz rá! (ez amúgy azonnali és ingyenes a saját számlák közötti utalás - hétvégén - bankizárva tartáskor meg van a 0-24 bankkártyák közötti utalás)

    Fenntartása ahogy írtam nekem én pl. átnéztem 2évre visszamenőleg a számlakivonataimat... vagy egy pár száz ft-os "megbízás miatt havi levonásom", meg szintén egy pár száz ft-os "netes elérés a otpdirektre levonás", így havi szinten ennek az egésznek a fenntartása... ~300-500 Ft / hó + van egy éves kártyadíj, melye régen ~3E Ft volt, most már inkább 5E Ft a "bankadó", stb. minden miatt! (ebbe benne van az "ingyenes Webkártya")

    Szal így ennek a fentartása haviszinten: 500 Ft + (5E/12 = ~400 Ft) = legyen egy havi ezres mondjuk! (annyi meg belefér a kényelem - biztonság miatt, más egy hét alatt elszív 3doboz cigit az meg fejenként egy ezres)

    Új számla nyitáshoz szinte biztosra mondom, hogy személyesen be kell menned - igazolnod magad személyi, stb. (neten csak "kisebb ügyeket tudsz intézni")

    OTP esetén asszem JUMP meg NET a számlacsomag neve! (JUMP-ot ~28éves korig lehet kérni valahogy... korábban pont kommenteltem egy ilyet... ~1hónapja keresővel megtalálod - de az lehet PayPal topik volt... sőt biztos! + OTP honlapja)

    /szerk
    Ja PayPal topik kommentem róla!

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák