Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz #24889344 #2011 üzenetére

    Létezik 'tölthető alkáli' elem, az tényleg másfél voltos kapocsfeszültségű, de a ciklusok száma korlátozott (25-50 töltés / kisütés), a kapacitása is kisebb, mint a NiMH-akkuknak, és saját töltőt igényel. A belinkelt AccuCell márkából az AA-méret 1800mAh-s.
    "Nemrég megmértem hány volt van azokban az akkumlátorokban (1.2V NiMh ) amivel a fényképezőgép már nem kapcsol be."
    Ez könnyen félrevezető lehet, mert szimpla méréskor nagyimpedanciás feszültségmérőt kapcsolsz rá, a fényképező pedig jelentős árammal terhelve érzékelte a feszültség csökkenését, amit a megnövekedett belsőellenállás is okozhat.
    Kollégám Olympus C-5xx valahányas kompakt fényképezője produkált állandóan olyan jelenséget, hogy 'hamar' lemerült. A 2 db. AA-méretű, 2500mAh-s akkumulátort frissítésnek (többszöri kisütés majd töltés) alávetve kiderült, hogy bár nem voltak éppen új darabok, a névleges kapacitásukat szinte teljesen ki lehet belőlük szedni az IPC-1L töltő 0,9V-os kisütési határáig. Viszont miután a fényképező merültnek nyilvánította azokat, még közel a fele (!) töltésmennyiség, kb. 1200mAh 'bennük maradt'. Majd ugyanezt a játékot megcsináltuk 2000mAh-s Eneloop-okkal is, azokban az Olympus fényképező mindössze kb. 150mAh maradékot hagyott. Mindezt úgy tűnik azért, mert az Eneloop-ok kisütéskor stabilan 1,2V környékén tartották a kapocsfeszültségüket, egészen addig, amíg már csak néhány százaléknyi töltés maradt bennük.

Új hozzászólás Aktív témák