Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Esküszöm hogy megőrülök...Nem tudom összerakni az RK03 boxát,mert állandóan kipattan valami..
-
BaKeSZ87
őstag
Ma le lett tesztelve játékkörülmények közt a CYMA CM.040D, nagyon meg vagyok vele elégedve. Kb.1000 bb-t lőttem el egyes lövéssel. Tegnap kicseréltem benne két fogaskereket CA-ra, kipucoltam a motort, a motor csapágyai meg lettek kenve, egyből szebben muzsikált.
Guarder 110-es rugó van benne, hátul Guarder csapágyas rugóvezető, O gyűrűs CA AK nózi, Guarder tappet plate, a hopup házban az az alkatrész ami lenyomja a lenyomót, iszonyatosan lötyögött oldalirányba a tengelyén, kapott két 0.2mm-es hézagoló alátétet a két oldalára, prometheus hopup gumi lenyomója került bele és egy nem tudom milyen hopup gumi, a dudor félig be van "vágva", a MAG plum AK74-es 100-as mid-cap-ek tökéletesen adagoltak, a fegyver kegyetlen, iszonyat lőtáv, pontos is, nagyon frankó kis fegyver, csak ajánlani tudom. -
HollyBoni
veterán
Rosszul látom,vagy tényleg eltört a dugattyú leghátsó foga?Összeraktam a gearboxot kb 3x(sikerült ) és nem húzta fel a dugattyút csak pörögtek a fogaskerekek meg a nózi mozgott.
NÉzzétek végig a videót,az elején még nem fókuszált a kamera.
-
HollyBoni
veterán
válasz stefanitsr #11056 üzenetére
Köszi.
Ez esetleg jó lenne?Vagy nem valami jó cucc?
-
Anubiss
tag
Nézegetem az Airsoftgun.hu oldalát és az AK-kat is. Ezt találtam. Nem annyira drága és jár hozzá hord szíj meg ilyenek.
Vélemények? -
HollyBoni
veterán
válasz Anubiss #11060 üzenetére
A véleményem: Ne nézegesd az airsoftgányt.
Amúgy a fegyver meg szerintem eléggé drága..Ráadásul még a gyártót sem írják ki. Pár ezerrel drágábban már steel kalasht kapsz pl keletifront.com-on.
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
10db nem forrasztott csatlakozó van a pdw-m elektromos körében. Tuti baromi nagy az ellenállása a körnek. A vékony tyúkbélkábelről nem is beszélve. Biztosíték repül. A helyére FET megy.
IRF1404-nél melyik lábra kell a + és melyikre a -?Nick: HE_Storm
-
stefanitsr
senior tag
-
szbalogh
addikt
válasz stefanitsr #11066 üzenetére
IRF 1405 N-MOSFET 55V 169A 330W 5.3mOhm 290Ft
IRF 1324 N-MOSFET 24V 353A 300W 1.2mOhm 780Ft
?Nick: HE_Storm
-
HollyBoni
veterán
Ha X.Y.T. acél a sector gear,ugye megbírkózik a fém fogas dugattyúval?
-
sptkyle
senior tag
válasz Hurkaleves #11071 üzenetére
Röviden:
"Ha a gyárinál (tipikusan kb. 1200mAh-os, 8,4V NiMh akksik mostanában) jóval nagyobb akksi kerül a fegyverbe, a tűzkapcsoló lassan eléghet. Ez ellen FET elektronikával érdemes védekezni. Gyári fegyverekhez, akksikhoz felesleges a FET."
"FET - Az előző pontban volt róla szó miért jó. A "sima" FET áramkör leveszi a terhelést a tűzkapcsolóról, így nem fog elégni, szikrázni. Az Active Braking (AB) FET-ek azonnal leállítják a motort, amint elengeded az elsütőt, így a rendszer mindig ugyanabban a pozícióban áll meg egyes lövésnél, és gyorsabban reagál. Léteznek még Burst elektronikák. Ezek kis mikrokontrolleres áramkörök, amelyek beállíthatóak rövid sorozatra, állítható a tűzgyorsaság velük, és persze adja a többi FET képességét is."
(From Airsoftujonc)[ Szerkesztve ]
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
stefanitsr
senior tag
válasz sptkyle #11072 üzenetére
Érdekes plusz infó: van egy 120-as tuninggal megáldott CA Scar-om, amibe már szerintem 15-20k lövést beletettem úgy hogy szvsz nincs benne FET. Igaz a legnagyobb lipo ami gond nélkül belefért 1200 mAh 20C 11,1v. A 11,1v 2200-as 25c valószínűleg sokkal keményebben meghajtaná. Egyelőre működik szépen a tűzkapcsoló, inkább a motor kezd fáradni...
[ Szerkesztve ]
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
stefanitsr
senior tag
válasz Hurkaleves #11074 üzenetére
Hozzá kell tennem hogy a fet amellett, hogy elvileg kíméli a tűzkapcsolót +1 lépcsőfok a potenciális hibaforrások között.
A hétvégén egy g&p spr tulaj azért nem játszott, mert 1-2 egyeslövés vagy rövid sorozat után x ideig várnia kellett, mire lőhette volna a következőt. Többek között a fet is okozhatta ezt, valamint a jóember ráadásul oldhatóra rakta össze a fet és box között is a vezetékelést.
Végül is, megvolt neki a "sniper delay" a lövések között, mert a puska egy idő után magára talált és megint lehetett vele 1-2 egyest vagy egy rövid sorozatot nyomni...
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
sptkyle
senior tag
válasz Hurkaleves #11074 üzenetére
Szerintem arra a kérdésre, hogy megéri e, nincs jo válasz. Van aki ellene van, van aki mellette.
Kíméli a kapcsolót, elvileg gyorsul a cucc reakcióideje, és egyenletesebb lesz az egész folyamat AB FET-nél, viszont ahogy a kolléga is mondta, +1 dolog ami elromolhat benne.
Személy szerint én teszek bele majd egyet amikor átkábelezem a cuccot, és kiveszem a biztosítékot. De ez elég egyéni izlés, mint ahogy írtam."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
Hurkaleves
őstag
válasz Hurkaleves #11078 üzenetére
megvan a kérdésemre a válasz!
egyik fórumban olvastam, hogy a kapcsoló zárásánál lényegében nem a kapcsolón folyik át az áram(erősség) hanem a fet-en. a kapcsolóra csak nagyon minimális esik...ezáltal nem szikrázik, kormol, károsít, stb...
hm.. nem hülyeség.. -
rainmen
aktív tag
válasz Hurkaleves #11079 üzenetére
Szerintem se. Régebben az ilyeneket relével oldották meg, manapság az finomelektronika előretörésével ebbe az irányba mozgolódnak a dolgok.
-
evilzombie
tag
válasz sptkyle #11076 üzenetére
Hat azert egy FET nem romlik am el surun.Meg nem is halottam ilyenrol koreinkben.Mig egy kapcsolo igen csak hibat okozhato egyseg.
Biztositekrol annyit hogy en biztos ami biztos beszereltem meg az AB fet melle is.Azt meg mindig egyszerubb cserelni mint kabelezest,motort vagy kapcsolot.Na náááá
-
evilzombie
tag
11.V-os 2500mAh-s aksiaim vannak, ezekhez meg egyenesen "kotelezo" a FET.
Na náááá
-
BaKeSZ87
őstag
Softair-en árulnak egy M14-est "csapágyas cilinderfej"-el. Lemaradtam valamiről?
-
stefanitsr
senior tag
Ma befejeztem a Boogie féle scart, 282 fps-ről 385 lett, 120-as systema rugóval.
Illetve az SPR-embe dobtam egy 509mm hosszú csövet az itthon kallódóak közül, így a benne levő rugóval (SP110 lehet, mikor először megkaptam a jószágot stabil 340-et lőtt ugyanezzel a rugóval) 407 és 413 fps között szór, .20-ashoz beállított hopuppal.
-
szbalogh
addikt
válasz stefanitsr #11084 üzenetére
Azt hogyan tudom megnézni házilag hogy milyen rugó van épp a kezemben? Csak viszonyítani lehet egy ismerthez? Azt érzem hogy a PDW-ben sokkal erősebb van mint az AK-ban. Lehet hogy csak az előfeszítés teszi.
Nem kallódik egy 363mm-es cső is Nálad valahol amit nem használsz semmire?
Nick: HE_Storm
-
stefanitsr
senior tag
válasz szbalogh #11085 üzenetére
Cső nincs.
Ismert fegyverben ismert teljesítményű rugó helyére betett másik rugót betéve lehet ezt megtudni. A hossza is lényeges, az anyaga is, meg hogy milyen anyagból milyen vastag drót van hogyan feltekerve.
-
Hurkaleves
őstag
válasz stefanitsr #11086 üzenetére
a rugónál mit tesz a közepe felé elhelyezkedő sűrűbb tekerés? az miért/hova kell és miért jó ha jó?
-
szbalogh
addikt
Tekercselő huzallal próbálta már valaki átvezetékezni a fegyóját? Szerintem jó lehet mert vékony a bevonat ezért vastagabb vezetéket lehet használni. Ráadásul tiszta rézből van és könnyen behajlítható bárhová. Persze a vékony bevonat miatt sokkal jobban kell rá vigyázni de ha egyszer bent van a szerkezetben akkor már nem lehet baj.
Nick: HE_Storm
-
stefanitsr
senior tag
válasz szbalogh #11088 üzenetére
Max ha rövidre zárod.
Maradnék az 1-es szilikonos modellezős vezetéknél, szerintem az a tuti.
SPR-t ha valaki vinné, ne habozzon megkeresni. Vennék helyette gyorsba egy SRC stukkert.
-
Hurkaleves
őstag
srácok!
aki vágja az AB fet bekötését az kisegítene egy kis szemléltető rajzzal?
készítettem egy alap rajzot ami itt letölthető és ezen a rajzon kellene nekem a kábeleket berajzolgatni, hogy mi honnan hova megy! nem rajzoltam be az alap vezetékelést sem. bár azt tudom, hogy megy, de gondoltam nem rajzolok inkább majd a segítőkész kolega ahogy neki kényelmes azt is berajzolja.
sajnos a 6mm.hu cikkjéből nekem nem jött le egyértelműen az áramkörbe való beiktatása a fet-nek ezért kérek segítséget amit előre is nagyon szépen köszönök!
a "kész" képet lehet ide visszacsatolni, hogy nézze át esetleg még egy két más hozzáértő az esetleges hibák elkerülése végett.
és, hogy ötezren ne dolgozzatok rajta ezért aki segítene nekem ebben akkor az az illető a következő hsz-ben írja meg, hogy stipi-stopi én segítek pisztoly-nak!
így elkerüljük azt, hogy többen is nekiugorjanak a témának!
aztán ha kész feltölti és átnézitek esetleg, hogy stimmel e...
ha a rajzom hiányos azt is jelezzétek.THX!!!
-
stefanitsr
senior tag
válasz Hurkaleves #11090 üzenetére
-
Hurkaleves
őstag
válasz stefanitsr #11091 üzenetére
aha!
talán ezen a képen látni a legjobban! bár ez csak "sima" fet, de az is elég lenne... -
rainmen
aktív tag
válasz Hurkaleves #11092 üzenetére
AB fetnél: Arra a lábra, amire a 100 Ohmos ellenállást forrasztottad, az a "gate", arra megy a kapcsoló egyik fele. A középső, közös lábakra az akksiról jövő negatív pólust. A többi értelemszerűen le van írva, 3205-re akku negatív, 4905-re akku pozitív, innen tovább a motorra, illetve megcsapolva kapcsoló másik fele.
Sima 3205 fetnél: 100 Ohm ellenállásos láb kapcsoló egyik fele, középső akksi negatív, maradék meg a motor negatívra. Pozitív direktbe a motorra, valamhol megcsapolva a kapcsoló másik szála.
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
válasz rainmen #11093 üzenetére
AB fet:
A középső, közös lábakra az akksiról jövő negatív pólust. A többi értelemszerűen le van írva, 3205-re akku negatív...
3205-re nem a motor negatívot kéne kötni?... nem írtad valahol el? mert itt két helyre is megy az aksi negatívja, de a motor negatívját nem említetted...
egyébként köszi! már tiszta a dolog! (kivéve az AB fetest...)
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
ja, és még azt elfelejtettem, hogy mennyire melegszenek ezek a fetek?
mod:
ezt egy fórumozó írta:
A két FET-es megoldásnál a hátlap és a középső láb ugyanaz(ha a hátlapot összeforrasztod, nem kell még pluszbana középsőket is összekötni. Levágható tőben, így egyszerűbb lehet a kapcsolás)
ez igaz?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Hurkaleves #11095 üzenetére
Nekem AB fetem van,alig melegszik.
-
rainmen
aktív tag
válasz Hurkaleves #11094 üzenetére
A középsőre a motor negatív. Elnézést, jogos a két pont.
-
sptkyle
senior tag
válasz Hurkaleves #11095 üzenetére
Igen. A fetek hátlapjának fém része ugyanaz mint a középső láb. (erre amugy figyelj is forrasztáskor, nehogy véletlen ráforrassz, ha nem akarsz, mert zárlatos lesz)
Gondolom hátlapok helyett azért használják a középső lábat, mert kényelmesebb. Hátlapokat vagy simán összeforgatod, és a szélső lábakat forrasztod, középsőt levágod, vagy (de ha elmozdulnak, nem feltétlen van kontakt), vagy szemben egymással forrasztasz, akkor viszont +1 kábel a hátlapok összeforrasztása.
Sztem egyszerűbb a középső láb összehajtása."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
stefanitsr
senior tag
válasz sptkyle #11098 üzenetére
Kellett volna csinálnom videót arról, hogy az egyes rugók mennyire fogják vissza az egyes motorokat.
A boyi motort pl látványosan fogja a 120-as.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest